Talimat Kişisel Koruyucu Donanım Talimatı

Kaan SAKA

TÜİSAG Kurucusu
Admin
Katılım
17 Ara 2010
Mesajlar
3,013
Tepki puanı
3,508
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
1. AMAÇ :
İşyerindeki risklerin önlenmesinin veya yeterli derecede azaltılmasının, teknik tedbirlere dayalı toplu koruma yada iş organizasyonu veya çalışma yöntemleri ile sağlanamadığı durumlarda, kullanılacak kişisel koruyucuların özellikleri, temini, kullanımı ve diğer hususlarla ilgili usul ve esasları belirlemektir.


2. KAPSAM :

Tüm çalışanlar.


3. SORUMLU BİRİMLER :


4. UYGULAMA :
…………………… ŞANTİYELERİNDE KULLANILMASI ZORUNLU MİN. KİŞİSEL KORUYUCULAR

– BARET

RENK KODLARI


Staf Personel Beyaz
Düz İşçi
Sarı
SEÇ Personeli
Yeşil
Elektrik Bölümü
Kırmızı
Formen – Kalfa
Mavi
Mekanik Bölümü
Turuncu


– YELEK

Arka yüzünde firma isimlerinin yazılı olduğu reflektörlü yeşil yelek

– İŞ GÜVENLİĞİ AYAKKABISI

S1-P yada S3 standardında, çelik tabanlı emniyet botu



4857 Sayılı iş kanunu gereği;


İşverenler işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak, araç ve gereçleri noksansız bulundurmak, işçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdürler.

1. Tüm kişisel koruyucular CE ve EN standartında olmalıdır.
2. İşçilerin başına bir cismin düşmesi, çarpması veya vurulması tehlikesi olan işlerde; başın korunması için başa iyi oturan ve yanmaz veya ağır yanar malzemeden baretler verilmelidir. Kullanılan baretlerde çatlak kırık vs. gibi hasarlar tespit edildiğinde değiştirilir.
3. Gözler için tehlikeli olan işlerde çalışan işçilere, gözün korunması için o işe uygun gözlük verilmelidir. Normal görmeleri için numaralı gözlük kullanmak zorunda olan işçilere, koruyucu gözlük takmaları gerekli olan yerlerde, koruyucu gözlüklerin camı sıhhı amaçla kullanılan gözlük numaralarına uymalıdır.
4. Kullanılan gözlüklerde, çizilme kırık vs. gibi hasarlar tespit edildiğinde değiştirilir.
5. Koruyucu gözlükte veya yüz siperinde veya çeşitli maskelerde kullanılan cam veya saydam plastik malzeme işe uygun ve dayanıklı olmalı ve normal görmeyi bozacak gözlük ve siperler kullanılmamalıdır.
6. Kesme, kuru taşlama gibi işlerde çalışan işçilere, parça veya çapak sıçramalarına karşı saydam plastik gözlükler verilmelidir.
7. Oksijen kaynağı, elektrik kaynağı, kesme ocak işleri veya benzeri fazla ışıklı işlerde çalışan işçilere, renkli malzemeden yapılan uygun gözlükler verilmelidir.
8. Gürültülü yerlerde çalışan işçilere, kulakların korunması için uygun kulak tıkaçları verilir. Kulak tıkaçlarının bir defa kullanılması gerekmektedir.
9. Saha çalışanları S1P yada S3 iş emniyet ayakkabısı kullanır.
10. Emniyet kemerlerinin taşıma yükü en az 1150 kg olmalıdır. Emniyet kemerleri SEÇ takımının kontrolünde amacına uygun olarak kullandırılır.
11. Emniyet kemeri ve teçhizatının kesik veya kusurlu olup olmadığı, perçin veya dikişlerinin sağlam olup olmadıkları kontrol edilir.
12. Emniyet kemerinin kesilmesi perçem ve dikişlerinin zarar görmesi vs. gibi arza durumlarında (koruyuculuk işlevini yitirmesi durumunda kullanılmamalıdır.
13. İş emniyet ekipmanları personel zimmet formu ile teslim edilir. Personelin ayrılması durumunda verilen ekipman geri alınır.
14. El ve kolun korunması için kullanılacak eldivenler işe uygun olmalıdır.
15. Su veya çamur içinde çalışan işçilere uygun boyda çizmeler verilmelidir. Bu çizmeler diz altında olmalıdır.
16. İşçilerin kullanacağı maske ve solunum cihazları, işçilerin yüz boyutlarına ve yapacakları işe uygun olmalıdır.
17. Toz maskeleri ve gaz maskeleri her kullanımdan sonra dezenfekte edilmeli ve kullanılmadıkları zaman temiz kuru serin bir yerde düzgün bir şekilde saklanmalıdır.
18. Yağışlı havalarda işçiler tarafından yağmurluk ve çizme giyilir.
19. Görevler bazında kullanılacak ekipmanlar kişisel koruyucu ekipman tablosu takip edilerek kullanılır.
20. Kullanım amacını kaybetmiş KKD lerin değişimi SEÇ Sorumlusu ve Depo Sorumlusunun düzenleyeceği fotoğraflı tutanak ile yapılır.

Dosya adı : kisisel_koruyucu_talimati.pdf
Link : www.isgfrm.com/depo/insaat/kisisel_koruyucu_talimati.pdf
Kaynak : www.insaattaisguvenligi.com
 

orcaglar

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Mar 2012
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
teşekkurler
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.