http://www.isgfrm.com/forums/İş-güvenliği-kurulları.211/ bu linke bakarmısınız. yardımcı olacaktırarkadaşlar bu yazdığım kaçıncı sayfa bilmiyorum bana isg kurulları kurulurken ne yapmam gerektiği konusunda bilgi vermeniz mümkün mü ?
bilmiyorum ne kadar işinize yarar ama bulabildiğim en iyi anlatımdı....büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ile ilgili örnek güvenlik raporu olan varsa paylaşabilir mi ? (yeni kanuna göre bunu hazırlamayanlar hakkında 80 bin tl cezası var sanırım)
1-İSG kurulu ile ilgili Madde 22 ye göre sanayiden sayılma durumu kaldırılmış.o zaman İSG Kurulu ile ilgili yönetmelikte yeniden düzenlenmesi gerekecek.Kurulun kimlerden oluşacağı hakkında da değişiklik de yapılabilir.Mesela bu kurul en az 7 kişiden oluşurken belki tehlike sınıfına göre veya kamu kurumuna göre temsilci artıırılabilir veya azaltılabilirde.
2-Madde 8 (3)-İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı ihmallerinden dolayı işverene karşı sorumludur.Buradan nasıl bir anlam çıkar?Hemen sonrasında (4) numarada ihmal varsa belge askıya alınır ifadesinde uzman hekim işverene karşı sorumlu değil miydi?İşverene karşı sorumluysak belgemizi askıya alan kim?Askıya alınma süresi ne kadar?
3-Madde 23(2) biraz açılması gerekir.
4-İdari para cezaları kamu kurumunada uygulanıyor.O zaman o kurumdaki Müdür sorumlu olacak.Böyle bir ceza uygulanırsa Müdür e ekstradan kurumu zarara uğrattın diye kamu davasıda açılabilir.
Bu maddeninde yürürlüğe girişi 30.12.2012 yani 6 ayınız var.Ona göre planlama yaparsınız.Bu işi ücreti karşılığı yapan yerler var.büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ile ilgili örnek güvenlik raporu olan varsa paylaşabilir mi ? (yeni kanuna göre bunu hazırlamayanlar hakkında 80 bin tl cezası var sanırım)
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.