Ben 17.02.2016 dan beri kurumumda İGU sözleşmesi yaptım asıl işimin yanında ücret almadan İGU hizmeti veriyorum.
Şimdi 01.07.2016 tarihinden itibaren kanun gereği ücret ödemeleri gerektiğine dair yazılı başvuru yaptığım halde yazıyı kabul dahi etmediler "sen bu işi ücretsiz yapmayacak mıydın?" diye sordular bana ve hala da tek kuruş almadan çalışıyorum. Bir de yeni yönetmelik değişikliğine göre 5b formunun, memur personeli de kapsar halde karşılıklı imzalanarak, gerektiğinde denetimlerde gösterilmek üzere saklanması gerekiyor anladığım kadarıyla çünkü memur personel işveren girişinde isg katipte gözükmüyor hala. Ama ben bu formu alıp yanlarına gitmeye bile korkuyorum. Ne tepki vereceklerini bilemiyorum. Kanunen yapılması gerekenin bu olduğunu söylediğim halde aşağılandım. Çok moralim bozuldu demoralize oldum. Ama belgemi yüksetebilmek için sınava girebilmek adına sözleşmeyi devam ettirmek zorundayım.
Banu Hanım,
Nerede çalışıyorsunuz bilmiyorum ama arkadaşların konu ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı görünüyor. Birincisi, siz ücretsiz yapmak istiyorum bile deseniz, nasıl kamu idarecisi olmuş amirleriniz ki ücret ödenmeyeceğini düşünüyorlar şaşıyorum. Ya resmi bir iş yapıyorsunuz ve bundan sorumluluk duymuyorlar hayret!!!
Konuyu dağıtmadan kısaca size bilgi vermek isterim;
1- İSG katip den b,r görevlendirmeniz var ise ve başladığınız günden bugüne kadar kaç saat çalıştığınız görünüyorsa bunların ücretini 6331 de geçen 200 ek gösterge ile yanı saati ortalama 15 tl civarı size ödemek zorundalar.
2- İSG katip üzerinden bir görevlendirmeniz olmadıysa yada 1 temmuz 2016 tarihi sonra ek5 b formu ile karşılıklı imza atılmadıysa, zaten resmi olarak uzman görevlendirmeniz gerçekleşmemiş demektir.
3- Siz uzmanlık belgenizle birlikte kurumunuza dilekçe verdikten sonra ve sizden başka bir uzmanı değerlendirme şansları yoksa HİÇ ÇEKİNECEĞİNİZ BİR DURUM YOK. SİZE GÖREV VERMEK ZORUNDALAR. Yani bişeyden filan korkmanızı gerektiren bir durum yok.
4-ek5 b formunu söylememenizde doğru değil. Hernekadar işveren durumunda olup bunu kendilerinin bilmesi gerekse de rehberlik ve danışmanlık görevi gereği bunu hatırlatmanız doğru olacaktır.
Son olarak, bugüne kadar verdiğiniz hizmet sürelerini (isg katip den hizmet dökümü alarak) bundan sonra ek 5 b formu ile görevlendirileceğiniz saatler için dilekçenizi vererek ücretinizi talep ediniz. Kuzu gibi vermek zorundalar. Baktınız sizle çalışmak istemiyorlar mı? o zaman bırakınız katipten onlar sizin sözleşmeyi iptal etsinler. Sonrasında görevinizi yapmanızı engellemekten, üstüne 12 aylık isg ücreti alma hakkınız doğabilir.(Biliyorum kamuda bu kısmı demek zor)
Bu yazılanlardan sonra da hakkınızı alırsınız diye düşünüyorum. Ama bunları yapmaktan çekinirseniz, zaten o kurumda uzmanlığı yapmanıza iş açısından müdahale edileceğinden dolayı, zaten uzmanlık yapmayın. Boşuna risk almayın.
Kolaylıklar diliyorum.