merhabalar. belki sorumun cevabı forumda vardı ancak acil cevap gerektiği için yazıyorum;
bir kamu kurumunda -kaymakamlıkta çalışıyorum, 21 kişi. kurumdaki tek isg uzmanı benim ve görev almak için dilekçe verdim. ancak kurum hem uzmanla hem de hekimle ayrı ayrı uğraşmak istemediği gerekçesiyle ben bu göreve talip iken OSGB lerden teklif yoluna gittiler ve bir osgb ile anlaştılar.
sorum şu; kurum beni görevlendirmek zorunda mı? yoksa değil mi ? sözlü olarak zorunlu diye bilgi alıyorum ancak yazılı bir metin ortada yok.
teşekkürler
çalışanlar arasında uzman varsa öncelikli olarak onun görevlendirilmesi zorunludur. söz konusu hüküm 6331'in 6. maddesinde yer almaktadır. kurumdaki uzman görev almak istemez ve bunu yazılı olarak beyan ederse ancak dışardan başka bir uzman veya osgb'den hizmet alımıyla karşılanabilir. kendi uzmanı dururken dışardan 4-5 kat fazla ücretle osgb'lerden hizmet alımı yapan kurum yöneticilerini ilerde kamu zararı oluşturmak ve bu zararın kendilerine rücu edilmesi gibi tehlikeler bekliyor.
İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri
MADDE 6 – (1) Mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları da kapsayacak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için
işveren;
a) Çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve on ve daha fazla çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde diğer sağlık personeli görevlendirir. Çalışanları arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması hâlinde, bu hizmetin tamamını veya bir kısmını ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alarak yerine getirebilir.