Değerli arkadaşlar çok tehlikeli sınıfta bulunan kamu kurumunda Asınıfı iş güvenlik uzmanı olarak çalışmaktayım bu platformda oluşan bazı kafa karışıklıklarını giderebilmek umuduyla bildiğim ve izlediğim yolu paylaşmak istedim
1- Görevlendirme işverence (Yönetici ) tarafından yapılır İŞGÜM tarafından yayınlanan kamu personelinin görevlendirilmesi Ek 5b formu doldurulup onaylandıktan sonra İŞGÜM E gönderildikten sonra görevlendirime tamamlanmış olur. değerli arkadaşlar benim çalıştığım kurumda 2013 mart ayında C sınıfı olarak 2014 de A sınıfı olarak çalışmaktayım (görevlendirildim ) kanunun emrettiği 80 saate kadar mesai ücreti gündeme gelince kurum başkanlğınca göüllülük eseına göre çalışmam gerektiği bildirilince kabul etmedim ama görevlendirilmem devam ediyor dikkatinizi çekmek istediğim husus eğer ileride bir hak doğacak olursa hakalımız kaybolmasın diye gönüllük eseını kabul etmedimve TBMM dilekçe komisyonuna başvurarak 6331 sayılı kanunun kamuda görevlendirilenler ödenmesi gerek ücretin ödenmediğine dair dilekçe yazdım gelen cevapta gerği için bağlı olduğu kuruma dilekçemi gerği için gnderildiğ yazıyor herkese tavsiyem TBMM Dilekçe komisyonuna başvurarak çıkan kanunun gereğinin yapılmasını istemek
2- 6311 Sayılı yasa henüz kurum yöneticilenince tam kavranmadığı için bana göre yanlışlıklar yapılmakta mesele benim çalıştığım kuru başkanlığınca İSG kurulu kurma için iş güvenlik uzmanı sorumluluğunda kurul aolşsun diye bir yazı geldi kabul etmedim çünkü yönetmenliğie aykırı (28532) o zaman hizmet satın alın dediler ama yönetmenlği dayanka tutarak yazı yazınca ancak o zaman yönetici başkanlığınca diye yazı geldi
3- Kamuda İGU olaraka belki en önce başlayanlardan biri olarak sizlere tavsiye yaptığını risk analizine mutlaka birim sorumlularını katın ve çalışanların imzasını alın (özellikle eğitim konusunda) VE risk analiz değerlendirme raporuna mutlaka eksiklikleri yazarak işveren yada yneticiye imza karşılığı verin idareyle ters düşmekten çekinerek hiçbir şeyi göz ardı etmeyın hatta kritik durumları fotoğraflayınki Allah vermesin herhengi bir kaza veye meslek hastalığında anamız ağlamasın ayrıca mutlaka acil eylem planı ve iç yönetmenliği hazırayı varsa kurula yoksa idareye onaylatın ve aslını saklayın
4- kurulu idarenin talep ettiği kişileri değilde tönetmenliğin emrettiği kişilerin alınmasını sağlayın ve mutlaka destek elemlarının görevlendirilmesi için yönetimi ikna edin
Arkadaşlar umarım faydalı olmuşumdur bu konuda epey zorluk çeken biri olarak bişeyler anlatmak istedim ayrıca yazımda yapın , edin gibi cümleleri dikkatinizi çekmek için kullandım umarım yanlış anlaşılmam herkese kazasız belasız çalışmalar dilerim Nazmi YETİŞEN İş güvenlık uzmanı