ÇSGB nin hastanelerimize göndermiş olduğu yazıdan Fatma Şahin'in haberi yok herhalde...Ercan bey günaydın, az önce kamu hastaneler kurumundan Fatma şahin hanım ile görüştü başkanımız ve söyleneni söylüyorum : şu anda sözleşme imzalamak mümkün değil, özlük haklarını alamaz, sizde çalışsın tecrübe edinir !!! diye bir dönüş aldık.
Bize herhangi bir yazı gelmedi çalışma bakanlığından, ben direk konuşmayı dinledim ve eksiksiz onu söylediÇSGB nin hastanelerimize göndermiş olduğu yazıdan Fatma Şahin'in haberi yok herhalde...
işte yazı!Bize herhangi bir yazı gelmedi çalışma bakanlığından, ben direk konuşmayı dinledim ve eksiksiz onu söyledi
okumadığımı nerden biliyorsun....bu soruya birçok kez cevap verildi lütfen yazılanları okuyun
Hocam yapmanız gereken şey cok basit ; http://isgkatip.csgb.gov.tr/Logout.aspx bu adrese giriyorsunuz kurumda biri gidip ssk e bildirge formu dolduracak eger bu varsa o giden kişi aynı zamanda e devlet sifresi alacak. aldıktan sonra sisteme girecek ve menude uzman atama kısmı var siizn tc girecek sonra siz aynı skeildehttp://isgkatip.csgb.gov.tr/Logout.aspx adresine girip e devlet sifrenizle direk menude goreceksiniz onayı yapacaksınız boylece direk aktif olacak. Para konusundada guzel gelişmler var bir emsal arıyorum . eger genel bütceden birileri bu parayı almıssa emsal gosteir ndirek parayı verelim dediler sizlerdede ucret alan olursa bana da bilgi veriseniz sevinirim.sevgili adanascuba! benimde şuan sertifikam aktif bende Kamu Hst.Birliğinde resmi yazıyla görevliyim..İSG Katip'ten sözleşmemi nasıl yapacağımı bana bildirirseniz sevinirim...
evvelki hafta isg genel müdürlüğünden Kasım Özer imzalı bir yazı geldi. isg-katip üzerinden derhal görevlendirme yapılması gerektiğini söylüyor. fakat bizim idareciler yazıyı ciddiye almadı galiba.Neden ISG-KATİP üzerinden sözleşme yapmadınız?
yukarıda paylaştım o yazıyı..evvelki hafta isg genel müdürlüğünden Kasım Özer imzalı bir yazı geldi. isg-katip üzerinden derhal görevlendirme yapılması gerektiğini söylüyor. fakat bizim idareciler yazıyı ciddiye almadı galiba.
Mehmet Emin bey dikkatinizi çekti değilmi?bu yazı bir kamu hastanesine gönderilmiştir..işte yazı!
evet gördüm kopyaladım yarın çıktı alacağım bizim hastanedeki idari hizmetler başkanına göstereceğim. aile hekimimizdi daha önceden çok yardımı olduğu için fahri danışmanlık yapıyorumMehmet Emin bey dikkatinizi çekti değilmi?bu yazı bir kamu hastanesine gönderilmiştir..
birde kamu hastaneleri çok tehlikeli sınıf ve geneli 500den fazla olduğu için 4851 kapsamına bile girer 708 tane taşeron işçi çalıştırıyorlarMehmet Emin bey dikkatinizi çekti değilmi?bu yazı bir kamu hastanesine gönderilmiştir..
Biz de 50'den fazla çalışanı olan az tehlikeli kamu kurumuyız ve bize de derhal görevlendirme yapılmalı diye yazı geldi. Ama müdürümüz izinde olduğu için şu an kimse konuyla ilgilenmiyor. Sizin İSG-KATİP üzerinden sözleşme imzalamadan kurum içi görevlendirme yazısı ile yapılan görevlendirmenizin kurum açısından ve sizin açınızdan hiç bir geçerliliği yok.evvelki hafta isg genel müdürlüğünden Kasım Özer imzalı bir yazı geldi. isg-katip üzerinden derhal görevlendirme yapılması gerektiğini söylüyor. fakat bizim idareciler yazıyı ciddiye almadı galiba.
Genel Sekreterlik Az Tehlikeli(Hastane demiyorum dikkat edin!)birde kamu hastaneleri çok tehlikeli sınıf ve geneli 500den fazla olduğu için 4851 kapsamına bile girer 708 tane taşeron işçi çalıştırıyorlar![]()
kaç çalışanınız var?Genel Sekreterlik Az Tehlikeli(Hastane demiyorum dikkat edin!)
Devlet, memuru olan iş yeri hekimine dışarıda da bu işi yapabilirsin yetkisi verirken iş güvenliği uzmanına bu yetkiyi neden vermiyor? Biz bu şartlarda C sınıfı olan belgemizi, kamuda çalışamadığımız için nasıl B sınıfına yükselteceğiz? Daha da önemlisi bu çifte standart neden?Aslında Kamuda ki sıkıntı İSG uzmanı memura ödenecek Ü C R E T TEEEEEEEE. İdareler bu ücreti vermek istemiyor (çünkü teknik personele beslenen bir haset var). İSG uzmanına sen zaten mühendissin bu iş senin işin yapmak zorundasın baskısı yapılıyor (İSG-katip ten sözleşme yapılmasının zorunlu olduğunu bile bilmiyorlar). Sana zaten maaş ödüyorum ekstra ücret vermem mantığından hareket ediyorlar. Dolayısı ile işi yokuşa sürüyorlar ve 2016 ya kadar kamu kuruluşları muaf diyorlar. ALAKASI YOKKKKKKKK. Kamu kuruluşları da zaten kapsama dahil olmuş durumdalar. Kamuda ertelenen husus sadece İSG ve İşyeri Hekimi bulundurma zorunluluğu (2016 ya kadar). Kanunun diğer tüm maddeleri kamu içinde halen geçerlidir. Ammaaaaaa dananın kuyruğu burada kopuyor zaten.... :.....Kamunun sadece kendi çalışanı yok ki. alt işverenler ne olacak. özellikle KİT lerde hizmet alımı ile çalıştırılan taşeron elemanları var İdare onlardan da müteselsilen sorumludur. Müteahit (özel-tüzel kişilik) çalıştırdığı işçilere karşı kanun kapsamında sorumlu olurken, bu işçilerden müteselsilen sorumlu olan idare yok ben 2016 ya kadar muafım bu işten 6331 beni bağlamaz diyemezzzzzzzz. Gelelim ücret konusuna: Devlet yabancı dil bilenlere memuruna yabancı dil tazminatı ödüyor mu? ÖDÜYORRRRRRRR. Avukat olan memuruna takip ettiği davalar için avukatlık ücreti ödüyor mu? ÖDÜYORRRRRRR. Devlet memuru olan öğretmene ek ders ücreti ödüyor mu? ÖDÜYORRRRRRRR. Peki devlet memuru olan İş yeri hekimine dışarıda bu işi yapabilirsin yetkisi veriyormu ? VERİYORRRRRRRR... Peki......memuru olan İSG uzmanına neden bu parayı ödemekten imtina ediyor???????? İSG uzmanı bu devletin kölesi mi? yada düşman kuvvetlerinin askerimi????? kanun saat ücretini öde diyor açıkça ama idareler ödememek için takla üstüne takla atıyor. olay bu kısacası.
Eğer 1500 gün ödenmiş priminiz varsa, 02.08.2014 tarihine kadar 2 kez B sınıfı uzmanlık sınavına girebilirsiniz. bugünkü resmi gazetede yayımlandı.Devlet, memuru olan iş yeri hekimine dışarıda da bu işi yapabilirsin yetkisi verirken iş güvenliği uzmanına bu yetkiyi neden vermiyor? Biz bu şartlarda C sınıfı olan belgemizi, kamuda çalışamadığımız için nasıl B sınıfına yükselteceğiz? Daha da önemlisi bu çifte standart neden?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.