Özlem Hanım,
Çalıştığınız firmada toplam kaç çalışan bulunmaktadır ?
işyeri hekimi ile yapılan anlaşmayı değiştirin derim.hem kanuna hem de yönetmeliğe aykırı.Arkadaşlar benim de bir sorum olacak. Kendi bünyemizde işyeri hekimimiz var içe görevlendirme yani. Ama hekimimiz haftada 1 saat geliyor sadece, anlaşma o şekildeymiş. Benim işe yeni başlayan personellerin ağır ve tehlikeli işler raporunu bu hekimden aldırmam lazım ama adamın saati ile işe başlayan personelin bulunduğu saatler denk düşmüyor. Nasıl bir yol takip etmeliyim, çok kararsızım. Önerileriniz varsa çok emmnun olurum.
Bizim yönetmelik henüz değişmedi, dolayısıyla taslaktakiler oldu yada olmadı yorumu pek mümkün değil. Bu yönetmelik hiç konuşmadığımız işyeri hekimlerinin çalışma koşullarını düzenleyen yönetmelik.Bu tasarı içerisinde iş güvenliği uzmanları ile ilgili düzenlemelerden bahsediyordu ancak bugün sadece iş yeri hekimleri ile ilgili yönetmelik değişikliği çıkarıldı. forum üzerinde okuduğumuz taslaklarda iş güvenliği uzmanı çalışma saatleri yükseltileceğini okumuştuk ancak öyle bir durum söz konusu şuana kadar olmadı. bu süreler tasarıdan çıkarıldı mı ? yoksa düzenleme devam mı ediyor?
sağolun ayrıntıları isgfrmden takip ediyoruz ve destekliyoruz.Bizim yönetmelik henüz değişmedi, dolayısıyla taslaktakiler oldu yada olmadı yorumu pek mümkün değil. Bu yönetmelik hiç konuşmadığımız işyeri hekimlerinin çalışma koşullarını düzenleyen yönetmelik.
Buradaki sihirli kelime "...süre içinde...". Tam zamanlı görevlendirme gerekiyorsa kalkıpta başka bir iş yapamazsınız ancak atıyorum 50 saatlik görevlendirme yapmışsanız geri kalan (~200-50) 150 saat başka bir görev yapabilirsiniz.(6) İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeline, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmaları yaptığı süre içinde başka görev verilemez.
Örneğin ben şirkette HSE sorumlusuyum. Bununla beraber şirkette iş güv. uzmanıyım.
Bu maddeye aykırı bir durum var mı ?
Sadece İş güvenlik uzmanı olarak mı görev yapacağız ?
Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
Saygılarımla,
cisg
hekiminizle konuşun elemanları onun gelme saatine hazırlayın , raporlarınızı o şekilde alabilirsiniz , hekim isgkatipteki saat kadar geliyordur , size herzaman görünmesi diye bir mevzuat yada şart yokArkadaşlar benim de bir sorum olacak. Kendi bünyemizde işyeri hekimimiz var içe görevlendirme yani. Ama hekimimiz haftada 1 saat geliyor sadece, anlaşma o şekildeymiş. Benim işe yeni başlayan personellerin ağır ve tehlikeli işler raporunu bu hekimden aldırmam lazım ama adamın saati ile işe başlayan personelin bulunduğu saatler denk düşmüyor. Nasıl bir yol takip etmeliyim, çok kararsızım. Önerileriniz varsa çok emmnun olurum.
hekiminizle konuşun elemanları onun gelme saatine hazırlayın , raporlarınızı o şekilde alabilirsiniz , hekim isgkatipteki saat kadar geliyordur , size herzaman görünmesi diye bir mevzuat yada şart yok
Bakanlık cevabı olduğu söylenen bilgi şaşırtıcı ve haksızlık gibime geldi.Özeli tercih eden hekim arkadaşların da en az kamudakiler kadar ek iş yapma ve kazanç elde etme hakları olmalıdır.Bu haliyle zaten ciddi anlamda hekim açığı oluşacaktır.Bakanlığın iyice düşünmesi gerekir.O maddede kastedilen işyeri hekimliği yapılan yer dışında fazla mesai yapılarak işyeri hekimliği yapılamayacağıdır ki doğru bir uygulamadır.Kamuda çalışan bir hekim zaten mesai saatleri dışında ayda en fazla 30 saat işyeri hekimliği yapabileceği için maddede buna değinilmiş.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.