İsgkatip Girişinde Alınan "yetkiniz Bulunmamaktadır" Hatası Nasıl Çözülür?

İsgKatip meselesinde en sinir bozucu şey herhalde o meşhur "Yetkiniz bulunmamaktadır" uyarısıdır. İnsan sisteme tam girecekken o yazıyı görünce bi' an ne yapacağını şaşırıyor, sanki sistem seni dışlıyormuş gibi hissettiriyor adama. Aslında bu hata genellikle teknik bir arızadan ziyade, e-Devlet üzerindeki rol tanımlaması eksikliğinden kaynaklanıyor. 2026 yılındaki güncellemelerle beraber isgkatip güvenliği biraz daha sıkılaştı, o yüzden adımları doğru takip etmek şart.

Aşağıda bu gıcık hatayı nasıl aşacağınızı, kendi tecrübelerime dayanarak adım adım anlattım.

İsgKatip Yetki Hatası Çözüm Yolları​

Bu hatayı alıyorsanız muhtemelen sistem sizi ya bir çalışan olarak görüyor ya da üzerinize tanımlı bir İSG profesyoneli veya işveren vekili rolü bulamıyor demektir.

1. Rol Seçimini Kontrol Edin (En Yaygın Hata)​

Sisteme e-Devlet üzerinden ilk girdiğinizde ekran boş gelir ve "Yetkiniz bulunmamaktadır" der. Sağ üst köşede yer alan "Rol Seçiniz" butonuna mutlaka basın. Eğer orada;
  • İSG Profesyoneli
  • İşveren/İşveren Vekili * Hizmet Alan İşyeri gibi seçenekler çıkmıyorsa, ilgili kurum tarafından (ÇSGB veya şirketiniz) tanımlamanız henüz yapılmamış demektir.

2. E-Bildirge Kullanıcısı mısınız?​

Eğer işveren adına sisteme giriyorsanız, SGK tarafındaki e-Bildirge kullanıcısı olup olmadığınızı kontrol edin. İstatistiklere göre, isgkatip yetki hatalarının %70'i, kullanıcının SGK sisteminde resmi olarak "yönetici" veya "vekil" olarak görünmemesinden kaynaklanıyor. Şirket muhasebecisine "Ben bu işyerinin e-bildirge yetkilisi miyim?" diye sormanızda fayda var.

3. İSG Profesyonelleri İçin Sertifika Durumu​

Eğer bir İş Güvenliği Uzmanı veya İşyeri Hekimiyseniz ve bu hatayı alıyorsanız; sertifikanızın isgkatip 2.0 sisteminde aktif olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bazen vize süresi dolan sertifikalar sistemde askıya alınıyor ve giriş izni vermiyor.

4. Tarayıcı ve Çerez Temizliği (Pratik Çözüm)​

Bazen de sistem sadece takılıyor. Google Chrome veya Edge tarayıcısının ayarlarından çerezleri temizleyip tekrar girmeyi deneyin. Hatta mümkünse "Gizli Sekme" üzerinden giriş yapmayı denemek genelde bu anlamsız hataları çözebiliyor.

Küçük Bir Not: 2024 ve 2025 verilerine göre, sistem yoğunluğunun en az olduğu saatler sabah 08:00 öncesi ve akşam 22:00 sonrasıdır. Eğer yetkiniz olduğu halde hata alıyorsanız, yoğunluktan dolayı veri tabanı sorgusu gecikiyor olabilir.

Özetle: Önce e-devletten doğru girip girmediğinize bakın, sonra sağ üstten rolünüzü seçin. Hala olmuyorsa şirketinizin SGK yetkilisi üzerinden tanımlamanızı güncellemesi gerekiyordur.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.