ya ben bunu anlamıyorum.serzenişim konuyu açan değerli arkadaşa değil.yanlış anlaşılmasın.ama üzerinde düşünülmesi gereken konular var.
illa olay veya yaptırım hapis midir yada para cezası.!!!
yaptığınız her ne işse o işteki güvenliğiniz işinizi yapmazsanız tehlikededir.milli takımın patronu işini iyi yapmadığı için istifaya zorandı. alex işi olan futbolun dışında başka şeylerle uğraştığı için takımdan uzaklaştırıldı. şirket yöneticileri işini iyi yapmazsa işinden çıkarılır.hapse de atılabilir.neden GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN..!
bizde eğer GÖREVİMİZİ KÖTÜYE KULLANIRSAK para cezasıda alabiliriz, hapis cezasıda.bence bunlardan önemli olan vicdani durumdur.işinizi iyi yapmama sonucunda vicdani ve olan bir kazada yaralı veya uzuv kaybı veya ölüm sonrasındaki vicdani durumdur.
şunu bir defa kesinleştirelim.kimse gelip akşam sizi evden alıp hapse görüemez kolay kolay.yok böyle birşey.
ha ölümlü bir kaza olmuştur.yada uzuv kayıplı o zaman bilginize başvurmak amacıyla merkeze alırlar

hadi hapse koyuyoruz olayı değil ama.
ne zaman hapse girersiniz.!
Allah korusun, ölümlü veya uzuv kayıpli bir kaza oldu.sgk tazminatı ödedi.yargı sürecinden sonra.sonra sgk müfettişleri inceleme yapar ve hatalı olanın ve sorumluluk sahibi olanın işveren olduğu kararına varır.işverene rücu davası açar.işverende (örneğin 100.000 TL tazminat olsun) rücu davasını kaybederse tazminatı öder. sonra uyanık patronun hemen aklına gelir. benim bir isg uzmanım var dı diye.! işte bizim meslek burada kilitleniyor.forumlarda sayfa sayıları bu nedenle artıyor.bu nedenle mutlu değiliz.bu nedenle hep arayıştayız.NEDEN Mİ.!
çünkü sevgili patronumuz "yaaa ben bu adama 1000 tl maaş veriyordum.yazıktır adama" demez. ve parasının derdine düşüp ödediği 100000 tl lik tazminatın ne kadarından kurtarırımın hesabını yapar ve size rücu davası açar. genel mantık şudur işverendeki "ben bu iş için seni işe aldım arkadaşım.bu işte sen asıl sorumlusun" eğer sizde rücu davasını kaybederseniz veya kısmı sorumlu tutulursanız o zaman sizden tazminatın tamamını veya bir kısmını isterler-örneğin- 20000tl.siz de bu parayı ödersiniz.nasıl öderseniz ödeyin.paranız yoksa o zaman hapis yatarsınız.
kesin bir bilgm olmamakla beraber sanırım eğitim dönemindeydi bir hoca şunu demişti "siz asıl sorumlu değilsiniz, olamazsınız.bu nedenla KASTEN adam öldürmekle cezalandırılmazsınız.TAKSİR yani ihmalden adam ölümüne sebep olamakla yargılanırsınız.bununda cezası hapis olmaz" bunu duymuştum ama doğruluğunu bilmiyorum.yani doğruysa bir de bu durum söz konusu.