iş güvenliği eğitimleri bence anaokulundan başlayarak ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde zorunlu ders olarak yer almalıdır. ancak bu şekilde bir kültür yerleştirilebilir. geleceğin mühendisleri, işçileri, kaynakçıları, işverenleri onlar olacak.. geçim derdine kapılmış, belirli yaşa gelmiş insanlara iş güvenliği eğitimleri veriyoruz, 9 senedir eğitim veren biri olarak söylüyorum, eğitimlerin etkinlik seviyesi, işçilerin yararlanma seviyeleri ne yazık ki düşük, fabrika/işletme kültürü, sosyal çevre alışkanlıkları tabiki önemli fakat tabiri caizse siz topluma bebekken isg öğretmeye başlarsanız tertemiz bir sayfa bilinçli bir toplum ve isg kültürü yerleştirirsiniz. artık çok geç yapamayız demiyorum lakin toplum olarak isg kültürünü her bireye oturtmak uzun yıllar alacak maalesef. eğitimler bunun önemli bir parçası fakat zorunluluk var işin içinde, mutlu işini seven bir uzmanın verdiği eğitimle, maaşı düşük kötü şartlarda çalışan işi haricinde başka işler yapan hapse atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan, işverenlerin topu üzerine attığı, işinden atılma tehlikesi yaşayan, her an iş arayan, stres altında bir uzmanın verdiği eğitim ve eğitimin etkinliği kesinlikle aynı değildir..
kazasız günler dilerim.