Talimat İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Talimatı - Mavi Yaka

Kaan SAKA

TÜİSAG Kurucusu
Admin
Katılım
17 Ara 2010
Mesajlar
3,013
Tepki puanı
3,507
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ TALİMATI-MAVİ YAKA
1) Yetki, bilgi ve görevim dışında iş yapmayacağım. Verilen emirler, talimat, uyarı yazılarını ve sözlü uyarılarını yerine getirilip yetkim dışında iş yapılmayacağım. İşyeri ve çalışma sahası izinsiz olarak terk etmeyeceğim.
2) İşyerinde her zaman baret, iş ayakkabısı ve fosforlu yelek giyeceğim. Düşme tehlikesi olan ve 2 ( iki ) metreden yüksek yerlerde emniyet kemeri kullanacağım. Can halatlarına emniyet kemerini bağlayacağım.
3) Çivi çakma, beton kırma, beton dökme, kaynak, taşlama, kesme, zımba, perçin, kalafat, asit ve kostik maddeler, parça ve çapak çıkaran işler ve sıva işlerinde işimin gerektirdiği yerlerde gözlüksüz çalışmayacağım.
4) Her türlü arıza ve aksamayı derhal yetkilisine bildireceğim. Yetkiliden başka kimseye müdahale ettirmeyeceğim.
5) Kazı işlerinde kazı toprağı en az kazı kenarından bir metre uzağa atacağım. Şevsiz yapılan kazıda bir buçuk metreden sonra iksa yapmadan çalışmayacağım, çalışma dışında kazı içi ve mahallinde bulunmayacağım. Kazı kısmını belirten özel yer ve merdivenden inip çıkacağım.
6) İskelelerin her kurulup sökülmede ve her fırtınadan, yağmurdan sonra ve haftada bir defa kontrol edeceğim, kayma riski, eksik malzeme vs. güvensiz durumlarda çalışmayacağım. İskelede korkulukları noksan veya arızalı ise çalışmadan durumu yetkilisine bildirip yaptıracağım. İskelenin bağlantı noktalarını tij ile bağlayacağım ve kesinlikle sökmeyeceğim
7) Kamyon, Vinç ve kaldırma araçlarının hareket ve çalışma sahasında bulunmayacağım. Kaldırılan yükün altında bulunmayacağım. Yük vinçlerine asla asılmayacağım. İş makinelerine operatörden başkalarının binmesi yasaktır. İş makinelerini amacı dışında kullanmayacağım
8) Elektrik işlerini elektrikçi yapabilir, bakım ve onarımını lamba, şalter vb.. aksamını bu yetkili değiştirebilir. Yetkisiz kimseler asla bu gibi işlemleri yapamazlar. Elektrik cihazlarını topraklamasız olarak kullanmayacağım. Çalışma şartlarına ve mevsim şartlarına uygun dayanıklı güvenli elektrik ekipmanları kullanacağım.
9) İşyerinde asılmış olan İş Güvenliği Talimat ve İkazlarına tam anlamı ile eksiksiz okuyup, öğrenip öğrendiğimi tatbik edeceğim. Bu Talimat ve İkaz levhalarının yerlerinin değiştirmeyeceğim.
10) İşyerinde azami sürat 20 Km. dir. Bu hususa riayet edeceğim. Geri manevralarda muhakkak işaretçi kullanarak bu işaretçinin komutlarına riayet edeceğim.
11) Zemin ve katlarda boşlukları ve düşme tehlikesi olabilecek kısımları kapatacağım ve kapattıracağım. Asansör ve galeri boşluklarının ve sair boşlukların üzerini ve geçiş alanı olan ön kısmını korkuluklarla kapatacağım ve kapattıracağım. Yapılmış olan bu korkulukları yetkililerinden habersiz olarak açmayacağım. İş güvenliği için yapılan koruma önlemlerini iş güvenliğinden habersiz kesinlikle bozmayacağım.
12) Güvenlik şeridi yâda korkuluklarla çevrilmiş yerlere ve boşlukların içerisine kesinlikle girmeyeceğim.(asansör kuyusu, şaft boşluğu, galeri boşluğu altı vs.)
13) Arızalı takım ve malzeme kullanmayacağım. Sağlam ve eksiksiz merdiven haricinde merdiven kullanmayacağım, ahşap merdiven yapmayacağım.
14) Merdivenleri işime göre yüksekliğini ayarlayacağım. Merdivenin alt ucunu sağlam bir şekilde tespit edeceğim. Malzemelerimi düşmeyecek şekilde muhafaza edeceğim.
15) İşyerine çalışmayanların girmesi yasaktır. İşyerine misafir ve sair kişiler kabul edilmeyecek ve girmelerine müsaade edilmeyecektir.
16) Sağlam surette ve düşmeye mani olacak korkulukları bulunmayan geçit ve platformda durmayacağım.
17) Makine çalışırken yağlamayacağım ve tamirat yapmayacağım. Bakım için yerlerinden çıkarılan koruyucu kısımlarını yerlerine takmadan makineyi çalıştırmayacağım ve makinede çalışmayacağım. Arızalı levhası ve tamirat var levhası asılı kısımlara dokunmayacağım.
18) Moloz atımları iş güvenliğinin belirlemiş olduğu yerlerden iş güvenliğine önceden haber verilerek yapılacaktır.
19) Cam, Saç ve çimento harçlı ve sair levhalardan yapılmış veya eskimiş, yıpranmış ve dayanıklılığı azalmış çatılarda çalışmaya başlamadan önce çatı merdiveni işyeri yetkilisinden temin edilecek ve bu işlerde kullanılarak çalışılacaktır.
20) Kuyu ve lağım çukurları gibi derin yerlerde çalışılacağında bu kısımların temiz havalı olduğu ve ya temiz hava sağlandığı bildirilmeden ve emniyet kemeri ile sinyal ipleri kullanılmadan çalışılmayacaktır.
21) Kullandığım veya gördüğüm makine veya alet arızalandığı takdirde öncelikle güvenlik önlemini alıp derhal yetkililere bildireceğim.
22) Yukarıdan aşağıya malzeme atmayacağım. Yukarıda çalışma varsa altında durmayacağım( kalıp, iskele vs.), bloklara giriş/ çıkışlarda yukarıyı ve önümü kontrol ederek geçiş yapacağım
23) Şaft, asansör, galeri ve dış cephe vs. gibi boşluklarda düşme, malzeme düşme tehlikesi olduğu için boşluklu yerlerin içinde ve altında durmayacağım.
24) Cereyan ile çalışan hiçbir alet; cihaz ve tezgâha dokunmayacağım. Bütün kablo ve aksamına, elektrik tesisatına el sürmeyeceğim. Arızayı yetkili elektrikçiye bildireceğim
25) Sigara yasağı olan kapalı yerlerde sigara içmeyeceğim, çalışırken sigara içmeyeceğim, molalarda içtiğim sigarayı aşağıya atmayacağım, yangınların sebebi olmayacağım.
26) Kamplarda elektrikli ısıtıcı bulundurmayacağım, alkol almayacağım, kumar oyunları oynamayacağım,
27) Koğuşlarımı temiz tutacağım,havalandıracağım, elektrikli el aletlerini kullandığımda mutlaka güvenli kullanacağım,kablo ve prizlerde açık olmayacak.,yangına sebebiyet verecek hiç bir şey kullanmayacağım
28) Gece çalışmalarında aydınlatmanın yetersiz olduğu durumlarda kesinlikle çalışma yapılmayacaktır
29) Yanıcı ve parlayıcı maddelerin bulunduğu ortamlarda sigara, ateş ve kıvılcım çıkaran el aletleri ile kesinlikle yaklaşmayınız
30) El aletlerini koruyucusuz kesinlikle kullanmayacağım ve malzemelerimin iş kazalarına sebebiyet vermemesi için gerekli önlemlerini alacağım. Malzemelerimi ortada bırakmayacağım
31) Cephelerden yada boşluklarda malzeme alırken kesinlikle kanca ile malzeme içeri çekilecek ve malzemeyi çeken kişi kendisini emniyet kemerli olacak ve emniyet kemerini güvenli yere can halatları yardımı ile bağlayacaktır. Malzeme altında kimse olmayacaktır.


Dosya ismi : isci_sagligi_ve_is_guvenligi_talimati_mavi_yaka.pdf
Link : www.isgfrm.com/depo/insaat/isci_sagligi_ve_is_guvenligi_talimati_mavi_yaka.pdf
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.