Sevgili kardeşim,
Hakan beyin yaptığı açıklamalara karşı çıkmadım ki (yazılanlara dikkatlice bakmanızı rica ediyorum), bunlar zaten bilinen şeyler ve bir türlü aşılamayan hususlar. Ama bu dediklerin 4857'de kaldı. Artık 6331 var ve 6331 patronların o şekilde davranmasının önünü kesecek. Evet ilk başlarda bu biraz zor olacak çünkü alışkanlıklarını terk etmeleri elbette hemen olmayacak ama bir kaç patron yüklü bir ceza yiyince bu işin artık onların istediği şekilde olamayacağını anlayacaklar. Geçen yıla kadar hangi apartman yöneticisinden tut da kuaföre kadar hangisi R.D.'nin adını duymuştu... Bak bugün herkesin ağzında tüm kuaför ve apt./site yöneticilerinin ağzında R.D. Şunun şurası uygulamaya konalı 2 ay oldu ama etkisi bayağı da iyi oldu. Şimdi apt/site yöneticileri dahi bu hususa ciddiyetle yaklaşılması gerektiğini ifade ederken çok sevgili patronlar mı bunu uygulamayacak? ya da zorluk çıkarmaya devam edecekler? (Sıkar biraz)
Ben Hakan beyin dedikleri yalandır, olmaz öyle şey demedim. Sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Sadece gözden kaçırdığınız hususun nüanslarını anlatıyorum. Artık işimiz 4857'ye göre değil 6331'e göre... Ve bu ikisi arasındaki nüans farkını umarım vermiş olduğum örneklerle anlatabilmişimdir...
Benim Hakan bey ile tartışmanın bu kadar uzamasının sebebi konuyu saptırması. Sanki ben aksini iddia ediyormuşum gibi bir durum yarattı ve üstüne üstlük sizler de sanki ben bu konuda karşı çıkıyormuşum gibi kendisine hak verdiniz!!!!
Selamlar.
Fasih Bey
Tekrar Merhaba
Tartışmamızı tekrar baştan sona okudum
Geçen günkü uslubum için sizden bir büyüğüm olarak özür dilerim.
Normalde böyle bir uslup kullanmam.
Öfkem size değil iş güvenliğini bu duruma getirenleredir.
Bir şekilde sizinle aramızda gerginlik oldu. Kusura bakmayın
Evet aslında aynı şeyi söylüyoruz ancak sizin yazdıklarınız aksini idda ediyormuş gibi bir durum oluştuğu için gerildik sanırım.
Sizi ve buradaki bu konuda yıllarını vermiş insanları tenzih ederek burada bazen öyle sorularla karşılaşıyoruz ki bu insanlar nasıl uzman olmuş demeden edemiyoruz. Ve sayıları o kadar çok ki.
Bu insanlara tutupda inşaat veya döküm sektöründe risklerin farkında olmadan nasıl bu işi yapacaklarını gerçekten merak ediyorum. Benim kavgam buna.
Yeni çıkarılan yönetmelikle C leri A yaptılar. Şimdi patronlar ve bakanlık tecrubesiz elemanları uzman yapıp inşaatlarda döküm sektöründe kurdun önüne atılmış kuzu misali parçalatacaklar. Bunu engelleyelim istiyorum.
Ben kimse bu işe girmesin benim pastam azalır derdim olmadı. Ben 10 yıllık uzmanlığıma rağmen bazı sektörlerden uzak duruyorum çünkü bilmediğim konuda çalışmam.
Türkiyede kurumsal firmaların sayısı çok az. Çalışma şartları ağır.Taşeronlaşma ise tam bir baş belası.
Ama bunu 90 saatlik C sertifikasını almış bir arkadaşım bilemez. Masabaşında proje hazırlayan arkadaşım bilemez.
Herkes gelsin bu sektöre ama bu işi bilerek gelsin..
Herkes ekmek parasını kazansın ama hakimle savcıyla cebelleşmeden.
Mesleği el birliğiyle koruyalım.
Derdim buna.
Saygılarımla.