Fasihçiğim sen nesin ki nokta koyacaksın?
Kendi kendine triplere girme..
Belli ki heyecanli bi arkadaşımızssın..
Muhtemelen sen daha ortaokulda yada lisedeyken ben bu işi yapıyordum...
O yüzden bilmediğin şeyler ile ilgili benim notlarımın altına yalan yanlış şeyler yazıp insanları yanıltma.
Biliyorum ki gençliğinin verdiği hevesle bunları yazıyorsun..
Gitmiş 90 saatlik isg eğitimi almışssın karşımda 10 yıllık umzan gibi bilgin var gibi konuşma..
Belli ki okuldan yeni mezun olup Türkiye şartlarını bilmeden girmişsisn..
Bari insanları yanlış yönlendirip ilerde olabilecek bir trajedi için vebal alma..
** Bak genç adam, sana bir ağabey nasihatı. Tanımadığın bilmediğin kişilerle konuşurken lafına dikkat edeceksin ki REZİL OLMAYASIN.
Ben senin gibi ne oldum delisi olanlardan değilim. 20 yıllık KİMYAGERİM, sen daha ilkokula başladığın yıl ben üniversiteye başlamıştım. Yaşım 47; SASA, Amylum Nişasta, Marsa ve daha pek çok tekstil firmasına danışmanlık hizmetleri vermiş bir kişiyim. Açıkçası senin öyle zannettiğin gibi biri değilim.
MOR da bir renktir diyerek devam edeyim... Evet haklısın 10 yıllık değil 20 yıldır Safety'nin içindeyim, yani senin dediğin gibi 10 yıl değil, 20 yıldır Türkiye'nin şartlarını senden çok daha iyi bilen ve yaşayan biriyim. Senin gibi yüksekten uçanların ayaklarını yere bastırmışımdır...
Şimdi gelelim asıl konumuza;
Abin olarak aşağıda yanlış olduğun husuları sıralıyorum. Umarımki öğüt alırsın..
Fasih
1-) Bu iş senin sandiğın gibi oturduğun yerden imza atıp para kazanma işi değildir.
2-) Bu iş senin sandığın gibi ben deftere yazarım gerisini işveren düşünsün diyebileceğin bir iş hiç değildir. Yazdığın anda karşılaşacağın tepkileri bilmediğinden. Seni düşündümde bekara hanım boşamak kolaydır sözü geliyor aklıma...
3-) İşverenlerin çoğu aslında iş güvenliği uzmanını işletmesinde istemez şu kanun olmasaydı kaç tane işveren isg uzmanı çalıştırmak istedi düşündün mü? Düşün bunları.. Sen zannetmeki işveren seni çok seviyor ve her dediğini yapacak.. Çook beklersin.
4-) Bugune kadar kaç tane firmada iş güvenliği uzmanlığı yaptın ki işimizi savsaklamazssak tabirini kullanıyorsun??
5-) Madem kendini süper olağanüstü iş güvenliği uzmanı olarak görüyorsun seni Tersanelere alalım. İnşallah dediğin gibi süper iş çıkarırsın..
6-) 30 tane arkadaşımız gözaltında yada hapiste 6o tanesinin davası devam ediyor. Sence bu insanların kafası hiç çalışmıyor mu? İşini savsakladığı için hapise girdiler değil mi? Sen öyle düşünüyorsun yani..
7-) Demişsin ki eski uzmanlar bu güne kadar neden örgütlenmedi.. Belliki eskiden iptal edilen yönetmeliklerden haberin yok.. Yöntmeliklerimizin 2 defa iptal edildiğini bilirdin... Senelerce ne şartlarda bu işi yaptığımızı bilirdin...Ne örgütlenmesi birader kanunumuz lmadığığı gibi yönetmeliğimiz bile yoktu. Bilmememn doğal çünkü sen o dönemlerde muhtemelen üniversite sınavına hazırlanıyordun...
Hayatında 9o saatlik eğitimin dışında kaçtane kitap okudun? Kaç tane bilimsel makale inceledin? Kaç saat insanlara eğitim verdin?. Kaç patronla tartıştın? Kaç tane risk değerlendirmesi, Kaç tane iş kazasıyla karşılaştın?
**Pek muhterem ağabeyciğim demek isterdim ama hevesini tekrar kursağında bırakarak maalesef seni sukut-i hayale uğratmaya devam edeceğim.
Yine sıralamışsın maddeler halinde... Bak genç adam (haliyle aramızda 11 yaş olunca sana böyle hitap etmeme umarım kızmazsın)...
Bundan önceki yazında maddeler halinde karamsar biçimde kendince Türkiye'nin gerçeklerini yazmıştın. Ben de sana yapılması gerekenleri yazmıştım. Yazdıklarımın hangisi yanlış onu söyle... Ben imkansız bir şey ya da yapılamayacak bir şeyi söylemedim ki. Ama sen bana cevaben bunların pek çoğunun hala yapılamayacağını İDDİA EDER gibi konuşmaya devam ediyorsun!!!
Pek muhterem kardeşim,
Bak işte yine maddeler halinde sıralamışsın...
Yine karamsarlık, yine imkansızlıklardan bahsetmişsin... Cevap vermeye gerek var mı diye düşünüyorum ama hadi hatırın kalmasın cevaplayayım.
Sorunlar ortada, sorunlar biliniyor, bilinen şeyleri yazıyorsun ama çözüme yönelik ne yapıyorsun? TISSSSSSSSS (ses yok). Yani anlayacağın: Sorun ortada, sorunu herkes biliyor, çözüm nedir, sen çözümü söyle. Karamsarlığınla: Çözüm, çözümsüzlük mü demeye getiriyorsun? Sen ondan haber ver. Açıkçası hiç bir şey yapılamaz bu iş böyle gelmiş böyle gider demeye getiriyorsun. Bak işte yine oradan oraya alakasız şeyler yazıp laf kalabalıklığına getirmişsin... Hatta iyice saçmalamışsın, hapiste ve mahkemede olan arkadaşlara hiç bir şekilde olumsuz bir imada bulunmadım bilakis onlara saygı duyarım ve onların sorunlarına yardımcı olunması gerektiğini senden önce söylerim. Zira yazılarımın en başından beri birlik olmamızı, birbirimize sahip çıkmamız gerektiğini savunmuşumdur. Ama sen onu nedense söyleyemedin. Sadece kuru eleştiri, karamsarlık, hiç bir şey yapılamazlık düşüncesi vs...!! İmkansızlıktan dem vurdun durdun. Bu işi tercih edenlere boş verin bu işe yönelmeyin sakın demeye getirdin.. Çünkü bu sektörde ne kadar çok uzman olursa yarın birgün bu işi bireysel olarak yapmaya kalkıştığında uzman sayısının çokluğu senin para kazanmana engel teşkil edeceği düşüncesinde olduğun için yeni adaylara aklınca iyilik ediyorsun görüntüsü sergiledin... Ben de sana arkadaşım madem bu kadar karamsarsın, bu kadar şikayetçisin o zaman bu işi yapma çekil köşene, bu işi yapabilecek olanlar yapsın. Sen ölçü değilsin, sen çok zorlanabiliyor olabilirsin. Ama dedim ya sen yapamıyorsan, zorlanıyorsan başkaları da bu işi yapamaz diye bir şey yok. Sen ölçü değilsin ki... İSG sen olmaz diyorsan olmaz, olur diyorsan olur öyle mi?!!!
İşte, yazdıklarının yönü bu yönde pek muhterem kardeşim. Ama ben o yapılamayacağını söylediğin şeyler için sana tek şey söylüyorum: Kanun neyi diyorsa onu uygularsın olur biter, önceki yazımda da bunu belirtmiştim ama sen kanunun gerektirdiği şeklin uygulanamayacağını hala ısrarla söylüyorsun. Ben ise uygulanabileceğini ısrarla söylüyorum... Uygulatabilmek biraz ikna yeteneğine bağlıdır.
Bunları boşver istersen...
Ben sana kendimden bir bilgi vereyim o zaman;
10 yıllık uzmanım.
En son çalıştığım işyerimden patronla işgüvenliği önlemlerini almaması sebebiyle kavga ettiğim için kovuldum..
Bu işi hakkıyla yapmaya çalıştığım için kovuldum...
Yönetmelikleri uygulamaya çalıştğım için kovuldum....,
**Her patron böyle değil ki, sen kötüsüne denk gelmişsin, öyle patronlar bilirim ki İSG için adam aman ne olur iş kazası olmasın beni bir de böyle sıkıntılarla muhatap ettirmeyin diyenler de var... Ama tabi önce o kişiyi İSG konusunda bilgilendirmek ve ikna edebilmek gerekir... Sen bunu yapamamışsın ve patron da seni şutlamış, gayet doğal... Hem her patron çok anlayışlı ya da okumuş, kültürlü değil ki... Laftan anlayanı da var anlamayanı da... Ama sen tüm patronları/işverenleri kendi başına gelen olayla kıyaslayarak hepsini aynı sınıfta değerlendiriyorsun bir tutuyorsun!!! Bu düşüncen engin tecrübenden kaynaklanıyor olmalı!!
Ama sen hala işini hakkıyla yaparsan diye cümleye başlıyorsun..
**
Sana ya da bir başkasına "işini hakkıyla yaparsan" şeklinde bir ifade kullanmadım. Söylemediğim/yazmadığım bir ifadeden beni sorumlu tutman senin ne kadar dikkatli, ne kadar tecrübeli olduğun ve dürüstlüğün!!!!! hususunda yeterli açıklamadır. (Bu arada belirteyim İFTİRA en büyük günahlardan biridir, Allah hepimizi kuru iftiralardan esirgesin)
Hakkaten gülüyorum...
**Kendi ağlanacak haline gülmeye devam et.
Umarım anlamışssındır beni..
**Anlaşılmayacak bir şey yok. Durumun ayan beyan ortada..
Bu arada;
Sanırım ''Nokta'' öyle değil böyle konur.....
**Senin adına üzgünüm genç adam, senin ki virgülden öteye gidemedi. Nokta böyle olur.
Herkesin allah yardımcısı olsun...
**AMİN...