Olasıklardan biride şu;
İş güvenliği uzmanı tespit önerilerini yapmış olabilir.(onaylı defterlere falanda bakmak lazım galiba süreçi incelemek lazım sanki?) Ama işveren sorumluluğunu yerine getirmemişte olabilir.
2. si 6331 sayılı kanunu tekrar göz attım .İş güvenliği uzmanının işverene söz geçirme gibi bir sorumluluğunu göremedim. İş güvenliği uzmanının görev ve sorumluluklarında kaçırdığımız noktayı mevzuatla paylaşabilir misiniz Sayın Hasan ç. tüm meslektaşlarımız bilgilensin. Söz geçirmekten kastınız nedir?
İş Güvenliği uzmanı olmaya bilir hizmet almamış diyeceğim ama uygunsuzluklarda böyle bir durum yok. demek ki isg uzman var. İş güvenliği uzmanı yan gelip yatmış demeniz için süreçi baştan sona incelemek gerekir biraz peşin hükümlü bir hakaret olmuş.
İşveren yan gelip yatan isg profesyoneli ile neden yolları ayırmıyor? İsg profesyonelleri işverene sorumlu. İş veren para ödediği hizmete karşılık göremiyorsa neden devam ediyor? isg profesyonellerini değiştirebilir. (belkide denetimden sonra değiştirmiştir o nu da bilmiyorum) Sizin değiminizle isg profesyoneli yan gelip yattıysa bu işi sizin gibi hakkıyla yapan isg profesyönellerine neden yönelmiyor. ki böylece yukarıdaki firmanın yan gelip yatan isg uzmanı yerine sizler gibi ''sözünü geçiren'' ve ya ''sözünü geçirecek''isg profesyonelleri sektörde tutunur ve bizde meslekte kaliteyi arttırırız.
(Hemen iş güvenliği uzmanı meslektaşınıza suçu atıp yaftalamanızı kınıyorum.)
Sayın Meslektaşım
Cahilliğime veya tecrübesizliğime verin ( ya da bilgisizliğime) yukarıdaki uygunsuzluklarla ilgili tüm sorumluluk işverene aittir. İş müfettişleri iş güvenliği profesyonellerini denetlemez. İşvereni denetler.
Saygılarımla,
Uzun uzun üşenmemiş yazmışsınız Ogün Bey Ben de bu minvalde cevap vereyim.
Yazılan eksikler çok temel şeyler. Yapılması bariz olan eksikler. Deftere yazıldıysa yapılmıyorsa şikayet edecek, yada bu nedenlerle işimi sonlandırıyorum deyip işten ayrılacak, yapacak bir şey yok. İşveren uzmanla çalışmak zo-run-da. Bunu yap(a)mayan arkadaşlar yüzünden meslek ayaklar altında, asgari ücretin bir tık üstüne talim oluyorlar. Yapanlarda iyi yerlerde iyi kazançlar sağlıyorlar emin olun. İşyeri hekimi arkadaşlarıma bu konuda gıpta ediyorum. Piyasayı uzmanlardan daha güzel ayarlıyorlar.
Söz geçirmek için 6331 e tekrar bakmaya gerek yok, temel bilinmesi gereken kanun zaten. İşverene mevzuatı sonuçları ile beraber doğru aktarırsanız zaten işiniz görülür. Sözünüz geçer yani
Eğer bu yazdıklarımı yapmayan olursa ve söz konusu rapordaki eksiklerden dolayı kaza meydana gelirse de vay haline o uzman arkadaşımın. Nitekim yaşıyoruz, görüyoruz da kaza sonrası neler oluyor. Keşke yazdığınız gibi tüm sorumluluk işverende kalsa... Bu konuda çok sesimizi çıkarttık, çok eylem yaptık ama nafile.
Ha ilk mesajımda yazmadığım bir diğer olasılıkta belkide müfettiş uzmanın şikayeti üzerine gelmiştir, o vakit uzman arkadaşıma saygılarımı sunarım.
Selamlar