- Meslek
- Uzman Adayı (C)
Merhaba Meslektaşlar,
Üç yıldan fazla süredir bir OSGB bünyesinde uzman olarak çalışmaktayım. OSGB de çalışınca her iş kolunda çalışma imkani ve denetleme geçiriyorsunuz.Öncelikle,
*Risk Analizi (her müfettiş farklı şekilde istiyor sebebini bende bilmiyorum)
*Acil durum eylem planı,acil durum toplanma bölgesi,acil durumlarda aranacaklar listesi,vaziyet ve kaçış planları,
*Çalışan temsilcisi atama yazıları ve çalışan temsilicisi eğitim formu,
*Risk analiz ekibi ve eğitimleri,
*Çalışanların İSG eğitimleri kayıtları,sertifikaları,
*KKD zimmet formu,
*Yaptıkları işle alakalı İSG talimatları,
*Yıllık Çalışma ve Yıllık Eğitim Planları,
*Yıllık değerlendirme raporu,
*Kaldırma araçları,elektrik tesisatı ve topraklama periyodik muayeneleri,
*Verilen KKD lerin standartlarının belirtilen yazılar,
*İSG kurul kayıtları,
*Destek elemanı atama yazıları ve eğitimleri,
*İlk yardımcı sertifikası,
*İşe giriş periyodik muayene formları,
*Mesleki yeterlilik veya mesleki eğitim belgeleri,
*Acil durum tatbikatları,yangın tatbikatı
Bu evraklar her iş yeri için isteniyor.
Atölye ve fabrikalarda,
*Acil çıkış uyarı levhaları ve acil çıkış kapılarının uygunluğu,
*Makine ve tezgahlarda acil durdurma butonu veya tertibatı,gövde topraklaması ( topraklama raporunda belirtilecek)
*Makine bakım evrakları,etiketleme-kilitleme prosedürü, operatör atama yazıları,
*Yangın söndürme cihazları bakım ibareleri,yangın söndürme sistemleri bakım kayıtları,
*Ortam ölçümleri,
*Alev tutucu ve alev algılayıcı sistemler (özellikle mobilya imalatı yapan yerlerde)
*Patlamadan korunma dökümanı,
*Kimyasallar ile çalışılan yerlerde ;uygun KKD ler,aydınlatma,motorlar kimyasallar ile çalışılan yerde bulunan bütün ekipmanların ex-proof olması ve uygunluk belgeleri, boya tabancalarında topraklama hattı vb.
Yazdıklarım geçirdiğimi tüm denetlemelerdeki istenilen ve bakılan hususların harmanlanması.Her iş müfettiş bunların hepsini isteyecek diye bir kural yok arkadaşlar.
Herkese kolay gelsin....
Üç yıldan fazla süredir bir OSGB bünyesinde uzman olarak çalışmaktayım. OSGB de çalışınca her iş kolunda çalışma imkani ve denetleme geçiriyorsunuz.Öncelikle,
*Risk Analizi (her müfettiş farklı şekilde istiyor sebebini bende bilmiyorum)
*Acil durum eylem planı,acil durum toplanma bölgesi,acil durumlarda aranacaklar listesi,vaziyet ve kaçış planları,
*Çalışan temsilcisi atama yazıları ve çalışan temsilicisi eğitim formu,
*Risk analiz ekibi ve eğitimleri,
*Çalışanların İSG eğitimleri kayıtları,sertifikaları,
*KKD zimmet formu,
*Yaptıkları işle alakalı İSG talimatları,
*Yıllık Çalışma ve Yıllık Eğitim Planları,
*Yıllık değerlendirme raporu,
*Kaldırma araçları,elektrik tesisatı ve topraklama periyodik muayeneleri,
*Verilen KKD lerin standartlarının belirtilen yazılar,
*İSG kurul kayıtları,
*Destek elemanı atama yazıları ve eğitimleri,
*İlk yardımcı sertifikası,
*İşe giriş periyodik muayene formları,
*Mesleki yeterlilik veya mesleki eğitim belgeleri,
*Acil durum tatbikatları,yangın tatbikatı
Bu evraklar her iş yeri için isteniyor.
Atölye ve fabrikalarda,
*Acil çıkış uyarı levhaları ve acil çıkış kapılarının uygunluğu,
*Makine ve tezgahlarda acil durdurma butonu veya tertibatı,gövde topraklaması ( topraklama raporunda belirtilecek)
*Makine bakım evrakları,etiketleme-kilitleme prosedürü, operatör atama yazıları,
*Yangın söndürme cihazları bakım ibareleri,yangın söndürme sistemleri bakım kayıtları,
*Ortam ölçümleri,
*Alev tutucu ve alev algılayıcı sistemler (özellikle mobilya imalatı yapan yerlerde)
*Patlamadan korunma dökümanı,
*Kimyasallar ile çalışılan yerlerde ;uygun KKD ler,aydınlatma,motorlar kimyasallar ile çalışılan yerde bulunan bütün ekipmanların ex-proof olması ve uygunluk belgeleri, boya tabancalarında topraklama hattı vb.
Yazdıklarım geçirdiğimi tüm denetlemelerdeki istenilen ve bakılan hususların harmanlanması.Her iş müfettiş bunların hepsini isteyecek diye bir kural yok arkadaşlar.
Herkese kolay gelsin....