- Meslek
- Uzman (C)
herkes ticaretten anlamaz diye boşuna söylemiyorlar. C sınıfı uzman 1500 tl hemsire 1500tl toplam 3000 tl osgb bundan sonra bu arkadaşlar üzerine alacağı her iş için yüksek karda. bu insanlardan maksimum fayda sağlıyorlar tüm saatlerini doldurarak. ayrıca bu işe böyle bakılmaz o zaman herkes 9000 tl maaş alsın saati 50 tl ya 180 saat de çalışıyor hatta mesai yapanlar 12000-13000 alsın ben kendimi edebiyat öğretmeniyle bir tutmuyorum tanıdığım saatine ortalama 150 tl alan matematik öğretmeniyle bir tutuyorum 27000 tl istiyorum. böyle bir kıstas anlayacağınız gibi saçma kaçıyor.Şu işide bırakalım artık riski biz alıyoruz hapse gireceğiz bize düzgün para versinler ya bu iş hem böyle değil hemde böyle bir dünya yok. Ne hizmet veriyorsun ki ne alıyorsun 15 günde bir belge aldın hayatında hiç içine girmediğin sürecini bilmediğin sadece oradan buradan bulduğun yarım yamalak bilgilerle süper hizmet mi vereceksin de o paralardan bahsediyorsun derler adama.OSGB ler bu fiyatları nasıl verebiliyor anlamış değilim. 140 personeli bulunan ve tehlikeli sınıfta yer alan bir firma benden fiyat teklifi istedi. Ben de 1800 tl fiyat verdim. OSGB Hekim, Uzman ve Hemşire üçü bir arada 4000 TL fiyat vermişGerçi sizin söylediğiniz fiyatlara bakılırsa verdikleri fiyat iyi bile sayılır. Ben hesabı yaparken saati 50 TL den baz aldım. Bu fiyat bazı kişilere çok gelmiş olabilir. Onlara şöyle bir örnek vermek istiyorum. Ablam Edebiyat Öğretmeni kamu da memur ayrıca özel ders veriyor. Ders ücretleri saat başına 50 TL. Bizim mesleğimizin Öğretmenlik veya diğer mesleklerden aşağı kalır yanını göremiyorum. İşin sonunda karakolluk ve hapislik durumu söz konusu olduğu düşünülürse fazlası olduğu bile görülebilir. Düşük ücretlere çalışan arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum hapis cezası almayı bir yana bırakın, ifade vermek için karakola gitmek bile büyük bir korku ve endişe yaratabilir. Personelin başına gelen olayda acaba suçum ne, şunu yapsaydım bu kaza olur muydu gibi düşünceler ve vicdan azabadı cabası.
Bu işin emek işi olduğunu üstüne koya koya ilerleyeceğini unutmayalım lütfen yoksa kafaları duvara vurmaya devam.
Not:alıntı yaptığım kişiye değil genel bu algıda olanlara mesajım.