Geçen Kasım ve Aralık ayında isg müdürlüğünü yaptığım şirketimde iş görüşmeleri yaptık. Yer Ankara.
C sınıfı arkadaşlarım iş görüşmesinde genel olarak 2500-3000tl (3000 çoğunlukta) civarında istediler. Hatta bir tanesi hiç bilgisi yokken 4000tl istedi. Arada asgari maaşa tamam diyenlerde çıktı. 3000tl ve üzeri maaş isteyenler cidden beni mutlu ettiler fakat arada asgari maaşa tamam diyenler yüzünden işveren ile aramızda problemler yaşadık. Neticede kendi dediği oldu benim kanaatimce düşük sayılabilecek maaşlarda 2 c sınıfı uzman arkadaşımı işe başlattık.
B sınıfı arkadaşlar ise genel olarak 3000-4500tl arası istediler. B ler c lere göre maaş skalalarını düşürmüşler. 3500tl ye emekli B uzman arkadaşımı işe başlattık. Durumuna göre 1-2 ay içinde maaşına güncelleme yapılacak. (inşallah)
A sınıfı uzman arkadaşları 1-2 tanesi hariç çağırmadık. Deneyimli A ların genel olarak istedikleri maaş 5000-10000tl arası.
4-4 buçuk senedir işgüvenliğinde bir idareci olarak şunu söylemek istiyorum:
Bu asgari ücrete çalışırım diyen, 2000tl ye tamamım diyen, arkadaşlara iş görüşmesinde, kusuruma bakmasınlar, içimden sövüyorum. İşini düzgün yapabilecek kişileri almak istememe rağmen ücret skalasını dibe ceçenler yüzünden ekibime düzgün uzman katamıyorum. Çünkü işveren her zaman maaşa bakıyor. Nasıl olsa başlarında birisi var. Gerisini bedavaya çalıştırmanın peşinde. Nasıl olsa bu işe gireyim de sonra maaşım artar zaten gibi bir düşünceye girmeyin çünkü artmaz, artmıyor. Sonra düzeninizi bozup istifanızı verip yeni iş arıyorsunuz hatta aylarca iş bulamıyorsunuz. Piyasayı düşürüp sonra da maaşınızdan memnun olmayıp iş arıyorsunuz.