Şimdi yazacaklarım için bazıları kızacak ama olsun.
Bu ülkede mantar gibi üniversite açıp, bunu da matah bir şeymiş gibi savunanların eseridir bu.
Ne bu eser? Niteliksiz, mesleğinden bihaber insanlar bu sistemin eseri.
Üniversite mezunu birisi "2500 TL maaş iş güvenliği uzmanlığı yapacağına 2000 TL alıp bir tekstil atölyesinde çalışırım daha iyi." demedikçe bu işler düzelmez. Adamın mesleğine saygısı yoksa, başkalarının o mesleğe saygı duymasını bekleyemez.
2012 yılından beri aktif olarak bu mesleği yapıyorum. B sınıfını da süremi tamamlayarak aldım. 2020 şubat ayında da A olmak için sürem tamamlanıyor nasipse. Geçen gün bir arkadaş için tanıdığım OSGB'leri aradım. B sınıfı için teklif ettikleri ücret 3000 civarı. Neden? Çünkü daha azına bile çalışmayı kabul edebilecek meslek erbapları var.
Arkadaşlar bu ücretler sizin kendinize biçtiğiniz değerdir. Yasa var. 500 TL fazla alabilmek için bu riskin altına girebiliyorsanız, zaten bu meslekle ilgili hiç bir fikriniz yok demektir.
Ne yazık ki; bu ücretlerden şikayet hakkımız yok. Çünkü bu önce devletin her önüne gelene diploma vermesi, sonra da o diploma sahiplerinin 3 kuruşa tamah etmesinin sonucu.
Şahsen ben 3000 TL'ye bu işi yapmaktansa, gider asgari ücrete başka iş yaparım. Çünkü aldığınız risk 1000 liradan çok çok çok büyük...
Ama ne yazık ki; bu ülkede bu olmaz. Hep bekliyoruz ki devlet düzeltsin. Devlet fiyat belirlemesin.
Devlet nitelikli, kendine ve mesleğine değer veren insan yetiştirsin.