Sayın Yusuf Ankaralı,öncelikle karşınıdaki insanı tanımadan ve aynı zamanda da okuduğunu tam olarak anlamadan,''sen bırak bu işleri bi mezarlıkta bekçi falan ol.'' gibi hitap etme şekli gerçekten de ve kalben de inanarak söylüyorum bu platformu kullanan hiçbir arkadaşıma yakışacak bi hitap şekli değil,öncelikle tüm arkadaşlarımızın birbirine hitaben yazdıkları şeylerde saygının dozunu kaçırmadan ifade etmek istediği şeyi ifade etmesi daha doğrudur,zaten genelde de arkadaşlarımızın bu tür şeylere dikkat ettiğini siz de tüm platformu incelerseniz farkedeceksiniz.
Ben İG uzmanı olmadan önce 5-6 yıl şantiyelerde şantiye şefi olarak,4-5 yıl da kendi işimin patronu olarak çalıştım,sonra hem enerji üretimi hem de gıda üretimi yapan bi şirkette üretimden sorumlu mühendis olarak çalıştım,orada çalışırken daha İG uzmanlığı kavramı ortada yokken ben aynı zamanda İş Güvenliğinden sorumlu mühendis olarak da ilave bir görev yüklendim.Sonra İG uzmanı kavramı ortaya çıktı,eğitim aldık,belge aldık,kendimizi biraz daha eğittik,ben son 17 yılımda iş Güvenliği ile yatıp iş güvenliği ile kalktım ve hala kendimi eğitmeye devam ediyorum,geçmişte kendimde biraz işletme körlüğü oluştuğunu farkettiğim bi zamanda sırf silkelenip biraz kendime gelebilmek için o işletme körlüğünü üzerimden atabilmek için adliyeye gidip ücretsiz bilirkişilik yapabileceğimi bildirip dosya istediğim olmuştur,60 tan fazla iş kazası dosyasını tüm ayrıntılarıyla incelemiş biri olarak her bir dosyadan sonra kendi işyerime gelip ''bak bizim de şurada bir eksiğimiz var,şunu da düzeltmemiz lazım,şu uygulamamız yanlış şunu değiştirmemiz lazım'' dediğim o kadar çok şey oldu ki ve hala da eğitimim devam ediyor. Ben bazan işçilere başlarından geçen ramak kala olayları detaylı şekilde yazmalarını isterim ve o hikayeleri okuduğumda, sebep- sonuç ilişkilerini irdelediğimde halen daha aklın sınırlarını zorlayan şeylerle karşılaşıyorum.
Olaylardan sonra suçlu aramak ,bulmak ve cezalandırmak. Elbette sorumluları bulmak ve hakettikleri cezayı almalarını sağlamak doğrudur ama ama ama suçu ortadan kaldırmak veya suçun bi daha işlenmesini önlemek için sayılacak yöntemler arasında en son sırada yer alabilecek bir şeydir.Hele de İş Güvenliği gibi bir alanda bir kazanın oluşumunda ve kazanın yol açtığı nahoş durumların üzerinde nice nice etkenler devredeyken bir sorumlu bulup da bir düşük performans puanı vermekle ve iş kazasını bir kısım şefinin performansına bağlamakla iş güvenliği falan sağlanamaz.
İş güvenliği öyle muazzam derinlikte bir bilim ki öyle muazzam büyüklükte bi okyanus ki sadece bir damlasını dile burada sayfalarca yazıyla ifade etmek mümkün değildir,o yüzden burada fazla uzatmadan kesmek istiyorum.