- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (B)
hizmet verilem şantiyenin önceden hertürlü evrakları, eğitimleri, sağlık güvenlik planları, acil durum planı, tatbiikatlar felan tam gözüküyor.fakat üzerinden 1 ila 2 yıl zaman geçmiş gözüküyor.hem şantiye firması hemde osgb firması kurumsal yapıda gözüküyor. osgb firmasının yüzünü görmek nasip olmadı. onaylı defter meğer varmış ama noterden onaylanmamış. birde saha şefi bugün yeni bir tez ortaya attı; sözde yüksekte olmayan çalışmalarda baret gerekmiyor dedi. ben ise herkes takacak dedim. yol inşaatı olduğu için köprü inşaatı da var . haliyle düşme/düşürülme riski var. birde kafama takılan bir başka konu daha var. köprü inşaatı kenarlarına korkuluk yapılması gerekmiyor muydu? eğer öyleyse yanlarından demirler çıkan betonerme yapıya nasıl güvenlik tedbiri alabiliriz? düşünmekten kendimi alamıyorum.onaylı defter olmadan o OSGB nasıl iş yapıyor şaşıyorum doğrusu.görünen sizin hiç bir yasal sorumlluğunuz yok ki.fotoğrafların hükmü yok..kanunlar imzalı belgelere bakar.sigortada yok diyorsunuz.söze itimat etmez..işçilere eğitim verilmiş mi? bunların kayıtları varmı? acil durum planları varmı? risk analizleri varmı? eksiklikler onaylı deftere yazıldı mı?risk anzlizlerindeki eksiklikler giderildimi ? onaylı deftere yazılanlar işverence giderildi mi?vb durumlara bakılır.
forumda da belirtiyorum bu mantar gibi çoğalan OSGBlerin sadece odaları vb denetlenmemeli.işi layıkıyla yapıyorlarmı?kesinlikle denetlenmelidirler.bunu yazarken işini iyi yapanlara sözüm yok..ama bir kısmının uygulamalrı yukarıdaki örnekte olduğu gibi baştan savma ve yasal değil.
arkadaşım benden size tavsiye bu OSGB ile çalışmayın