merhaba arkadaşlar ben A sınıfı isg uzmanıyım aynı zamanda inşaat mühendisiyim. iki mesleği aynı anda yapabiliyor muyum?
Yasal olarak tam zamanlı olmadığı sürece iki mesleği aynı anda yapabilirsiniz. Mevzuatta bununla ilgili kısıtlamalar ve yeterli açıklama mevcut.
Burada önemli olan her iki mesleği de gerçekten aynı anda yapabilecek misiniz ? Yani ;
- Hakkaniyetli olarak her ikisine de yeterli zaman ayırabilecek misiniz ?
- Uygunsuzlukları görebilecek misiniz , veya mühendis olarak kendi sorumluluk alanınızda olduğu için görmezden mi geleceksiniz ?
- Diyelim ki uzman olarak uygunsuzluğu tespit ettiniz , mühendis olarak bu uygunsuzluğu gidermek için imkanları kullanabilecek , gerektiğinde İşveren/İşveren Vekiline gerekli bildirimleri resmi olarak yaptıktan sonra iş kaygısına düşüp vazgeçecek misiniz ?
- Birde Şantiye Şefi iseniz üzerine hem uzman hem de İşveren Vekili olarak sürecin olumsuz yargı sonuçlarını göğüsleyebilecek misiniz ?
Tüm bu soruların doğru cevapları bulunamadığı için ben ve benim gibi İş Güvenliği Uzmanlığını meslek olarak yapanlar genellikle diyoruz ki ;
"İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI YAN GELİR KAYNAĞI OLACAK BİR İŞ DEĞİLDİR ! BELİRLİ DİSİPLİN , KURALLAR , BİLGİ , TECRÜBE VE ÖĞRENME-ÖĞRETME-GELİŞTİRME BECERİLERİ GEREKTİRİR..."
Biraz kamu spotu gibi oldu ama tercih sizin...
Sağlıklı çalışmalar.
Not : Yanlış anlaşılma olmasın , Mühendislik bilgi ve tecrübelerinizi uzmanlık yaparken kullanmanız (en azından sektörel olarak...) sizleri hem işin yapılmasındaki nitelik hem de tespit ve öneri geliştirmede ileriye taşıyacaktır... Bu
"anlamda" her iki meslekte mutlaka birlikte yapılır !!!