inşaat çadırı deyince aklıma kötü şeyler geliyor... .konteyner a dönsek nasıl olur..??
![]()
Merhaba,Arkadaşlar merhaba Sinopta bolca alt taşeron çalıştıran bir inşaat şirketinde çalışıyorum.
Çadırlar yasakalndımı? net olarak yasaklandıysa hangi mevzuatta geçiyor?
Birde inşaat alanında harfiyat çeken kamyonlar ve ekskavatörler için peryodik bakım köntöl zorunluluğu varmı, vinçlerinkini biliyorum 3 ayda bir lakin diğer iş makinaları için üzerimizdeki yükümlülüğü tam olarak bilen birileri varsa irtibat kurabilirmiyiz. iyi çalışmalar teşekkürler.
inşaat çadırı deyince aklıma kötü şeyler geliyor... .konteyner a dönsek nasıl olur..??
![]()
arkadaşlar yatakhanelerde elektrik sobasının kullanılamayacağı hangi yönetmelikte varinşaatlarda kullanılan çadırlar için genel isg önlemleri eksikliklere açığım...
inşaatlarda kullanılan çadırlar için genel isg önlemleri eksikliklere açığım...
Murat Bey,
Hazırladığınız yazıyı okudum. Hazırlamakta olduğunuz İskân Tipi Çadır Emniyet Talimatında kullanılmak üzere fikirlerimi aşağıya çıkardım. Umarım faydalı olurlar.
2. Çadır iskelet demirleri topraklanacak (ve her bir çadır için basit paratoner sistemi kurulacaktır.)
5. İskân çadırları içerisinde elektrikli ve katalitik ısıtıcı, yemek pişirme çay demleme amaçlı elektrikli araç kullanılmayacaktır.
5.a. İskân çadırlarının ısıtması klasik soba ile yapılacaktır. Sobaların tutuşturulması için benzin, tiner vb. parlayıcı yakıtlar kullanılmayacaktır.
5.b Sobaların kurulumunda minimum dirsek ve boru kullanılarak, çadır baca çıkış noktasına yakın olmaları sağlanacaktır.
5.c Sobaların çadır duvarına ve ranzalara uzaklığı 50 cm.den az olmayacaktır.
5.d Soba yandığı ve söndürüldükten sonraki minimum 30 dk.lık süre içinde, çadır pencereleri minimum 10 ila 15 cm. katlanarak, çadır içi havalandırması sağlanacaktır.
7. Depo çadırı içindeki elektrik kabloları plastik kelepçeler ile boğulma suretiyle sabitleneceklerdir.
8. Kablo uzatmalarında eklemeler klamensler ile yapılacak ve uzatma mesafeleri kablo akım gücüne oranı dikkate alınacaktır.
9. Üçlü prizler ile takıldıkları ana prizler yanmış, kırık ve sarkık olmayacak; ana prizler tahta takozlara sabitlenmiş olacak ve bu prizlerden aşırı akım çekilmeyecektir.
9.a Üçlü prizlerde kullanım sonrası elektrikli cihaz fişleri takılı bırakılmayacaktır.
11. İskân çadırı içine panodan çekilen zemin elektrik kabloları, Kablo Koruma Profilleri ile kırılmaya, ezilmeye, kopmaya karşı korunacaktır.
15.Soba çıkış boruları çadır üst bölgesini geçecek şekilde boru ağzı yukarı bakacak şekilde sabitlenecek, baca yükseklikleri 50 cm.’den az olmayacaktır.
16. Her türlü kimyasal madde (Tiner, Temizlik malzemeleri vb. her türlü kimyasal madde) hiçbir şekilde iskân çadırı içinde bulundurulmayacaktır.
17. Mutfak için kullanılan LPG tüpleri çadır dışında ve kafes içinde birbirlerine temas etmeyecek şekilde açık havada muhafaza edilecek, LPG – Ocak hortumları 2 mt. Uzunluğunu geçmeyecektir.
18. Oksijen tüpleri (Boş-Dolu) iskân çadırları içine tadilat maksadı ile dahi sokulmayacak ve depolanmayacaktır.
20 (ilave) İskân çadırı içinde yanıcı, parlayıcı vb. çöp birikimine izin verilmeyecek, çöpler çadır dışında toplanacaktır.
Arkadaşlar merhaba Sinopta bolca alt taşeron çalıştıran bir inşaat şirketinde çalışıyorum.
Çadırlar yasakalndımı? net olarak yasaklandıysa hangi mevzuatta geçiyor?
Birde inşaat alanında harfiyat çeken kamyonlar ve ekskavatörler için peryodik bakım köntöl zorunluluğu varmı, vinçlerinkini biliyorum 3 ayda bir lakin diğer iş makinaları için üzerimizdeki yükümlülüğü tam olarak bilen birileri varsa irtibat kurabilirmiyiz. iyi çalışmalar teşekkürler.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.