- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (B)
kapak kısmını xxxxxx şeklinde atabilirmiisniz... kapakta neler olmalı onun için görmek istedimde... genel olarak güzel bir çalışma olmuş.
Risk analizinin belgelendirilmesini kime karşı kullanacaksınız Hasan Bey
Eğer İş müfettişleri için diyorsanız işletme içinde dosyasında bulundurulması ve istenildiğinde gösterilmesi yeterlidir.
Yok Okul yönetimi açısından soruyorsanız ise
Okul yönetimi asıl işveren olduğu için zaten okul servisine ait risk değerlendirmesinin bir örneğini sizden talep edip kendi dosyalarında bulundurmaları gerekmektedir!!
Sizin belgelendirmeden kastınız ne?
En büyük sorun 1) psikolojik(tüm çağrı merkezi çalışanlarına Allah sabır verrsin ve uzman ve hekimlerine de koşulları düzeltebilecek güç versin) 2) çok konuşmadan dolayı ses tellerinde nodül oluşması(çok dikkat edilmesi gerekir)3) işitme kaybıArkadaşlar çağrı merkezi offislerinde risk analizi yapıyorum
Havalandırma
Aydınlatma
Ergonomik koşullar
Bilgisayar
Elektrik
Dolaplar
nın dışında ne tür bir tehlike olabilir yardımlarınızı bekliyorum
Kanuna göre 6331 sayılı kanun kapsamında olan tüm iş yerleri risk değerlendirmesi yapmak/yaptırmak zorundadır.Asıl işverenlerin alt yüklenicilerine ait risk değerlendirmesini de kendi risk değerlendirmesi dosyalarında bulundurmak zorunda oldukları için alt yükleniciler yapmış oldukları risk değerlendirmesinin bir nüshasını asıl işverene vermek zorundadırlar.Kendi risk değerlendirmelerini de saklamakla yükümlüdürler.Temel prensibi bu şekilde özetleyebiliriz.Acıkcası hicbir fikrim yok sadece bilgilenmek istiyorum. Okul yonetimi mi yaptırır bu riskanalizini yoksa servis soforunun isveren olarak mı yaptırması gerekli onu da bilmiyorum. Sadece oyle bir durumda fikir sahibi olmakistiyorum yardımlarınızicin simdiden tesekkurler
Bilgilendirme için teşekkürler Kapak bölümünü oluşturdum aslına bakacak olursanız şirket ismi yer alması sakıncalı olur belki diye paylaşmadım.risk analizinin sonunda (Her bir tehlike/risk için kart sistemi uygulayabilirsiniz. İstediğiniz gibi sıralayabilir, o riske ait analizi yenileyebilir, yeniden sıralama yapabilirsiniz. '' yer vermeyi düşünüyordum yanlışmı olur?
baret yoksa şiddet ölüm dür (şiddet 5 dersek) ama baret olması durumunda şiddet olarak az düşebilir mesela şiddet 4 olablirşiddetin aynı kalması kesindir. kafaya düşen bir cisim insanın kafasını yaracaksa eğer, bizler bareti sağladıktan sonra sadece bu olayın olması ihtimalini düşürüyoruz. yine eğer cisim düşerse ve baret yoksa şiddet yine aynıdır. baret var ise ihtimal düşeceği için olayın risk skoru azalır. biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
Dediğinizi tam anlamıyla anlayabilmem adına elinizde böyle bir örnek varsa benle paylaşabilirmisiniz?Yanlış olur, şöyle ki;
Risk analizi yönetmeliğine göre risk analizi yapmak ve bunları sıralamak, düzeltici ve önleyici faaliyet sonrasında ilgili tehlike için risk analizini yenilemeniz gerekmekte. Karşı tarafa bir tercih hakkı düşüncesi oluşturacak ifadelerden ziyade, emir cümleleri kurmanızda fayda var. bnc
Dediğinizi tam anlamıyla anlayabilmem adına elinizde böyle bir örnek varsa benle paylaşabilirmisiniz?
şiddet değeri kaza olması durumda oluşacak hasarı ifade eder. alacağınız önlemler kaza olma ihtimalini azaltır, şiddet aynı kalır.cc76, 4. önlemde şiddet aynı kalacaktır diyorsunuz, bu kesin midir?
Mesela baret takılmaması sebebiyle yaralanma gibi bir tehlikede baret takıldığında ihtimal mi düşer yoksa şiddet mi?
yorumunuza katıldığımı söyleyemem.baret yoksa şiddet ölüm dür (şiddet 5 dersek) ama baret olması durumunda şiddet olarak az düşebilir mesela şiddet 4 olablir
diye düşünüyorum
dolayısıyla önlem alındıktan sonra şiddet mutlaka aynı kalır diyemeyiz istisnalar olabilir
merhaba,öncelikle bilgilendirme için teşekkürler mutalaka bu yönde güncelleme yapacağım. örneğin operasyondaki kağıt dökümanlar mı yazmalıyım tehlikeyede yangın vs gibi?
8 de yer alanları ayrıca yapıyorum ama genelin içine dahil etmemmi gerekir?
inceleyebilirsinizkapak kısmını xxxxxx şeklinde atabilirmiisniz... kapakta neler olmalı onun için görmek istedimde... genel olarak güzel bir çalışma olmuş.
Merdiven, zemin , cam yüzeyler, sıcak içecekler( nescafe, çay vb.), kesici alet varsa ( makas, falçata vb.) yazdığınız konularda yangın yok ama muhtemelen onu da düşünmüşünüzdür.Ve elektrik konusu başlığı altında açık kablolar.SaygılarımlaArkadaşlar çağrı merkezi offislerinde risk analizi yapıyorum
Havalandırma
Aydınlatma
Ergonomik koşullar
Bilgisayar
Elektrik
Dolaplar
nın dışında ne tür bir tehlike olabilir yardımlarınızı bekliyorum
peki yanlışlık nerede?Bence çok yanlış bir rd hazırlanmış..
mutlaka yaparsınız benimde ilk yaptığım risk analizi ve kapağı işin gerçeğiBenimkinden daha güzel olduğu kesin sadece 6 sayfalık oldu. Kapsamlı bir rapor örneğine denk gelemediğim için çok yetersiz oldu. Galiba yapmayacağım
Gülhan hnm,evet gürültü başlığı altında değerlendirdim ayrıca bir başlık olarak değerlendirmeye gerek yok diye biliyorum ama yanılıyomuyum?
bende 4 yıldır ÇM de çalışıyorum bahsettiğiniz konular gerçekten yaşanan ve yaşanması muhtemel.üzerinde mutlaka duracağım bilgilendirme için çok teşekkürlerGülhan hnm,
örneğin yurtdışında callcenter çalışanları 3 senenin sonunda mahkemelerde ifade haklarını kaybediyorlar. Gürültü konusuna ek olarak kullanılan kulak tipindeki ahizelerin çalışanlarda ki etkisi, bakım ve temizliğinin yapılması belki o kulaklıklardan geçebilecek bulaşıcı hastalık riskleri, ses şiddeti olabilir, işitme kaybı,
oturdukları masa ve sandalyenin uyumları, kısaca ergonomik açıdan kontrol diyelim
Ortam aydınlığı, termal ısı, doğal aydınlatmanın uygunluğu, ekrana yansıma vs vs,
sürekli bir ekrana bakıyorlar göz bozuklukları, yoğun ve sıkı şartlarda çalışıyorlar, molaları bile sayıyladır, dakika hesabıdır, çalışma temposunu mutlaka irdelemelisiniz.
Mobbing kaçınılmazdır, yukarıda bir arkadaşımın belirttiği gibi psikolojik riskler çok yüksektir, aslına bakarsanız bir çeşit ağlama duvarları ve stres toplarıdır callcenter çalışanları, kimseye bağarmaya cüret edemeyen tipler bu çalışanlarımız üzerinden giderirler öfkelerini, belki deşarj olmaları için daha sık molaların sağlanması .. gibi
Eski telekomculardanım da callcenter ile beraber çok çalışmalarım olmuştu, ofis ortamında ki en ağır işçilik onlardadır, unutmayın
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.