Bilgi ve tecrübey sahibi İG uzmanı eksikliğini de geçiyorum,keşke iş güvenliğinde ülkemizdeki tek sorun bu olsa.Bi de işi bilip de işe gitmeyen uzmanlarımız var malesef. Çalışanları eğitmeyen ,oturup bilgisayar başında kendi başına sözüm ona risk analizi yapmaya çalışan,,işyerlerine uğramayan,tıpkı benzinliklerdeki mesul müdür mantığıyla çalışan ( mesul müdür baş harflerini küçük yazdım çünkü bence bu tabirin bir özelliği yok). Evet piyasadaki uzmanların bence yüzde 90 dan fazlası mesul müdürler gibi çalışıyor,yani çalışmıyor,aslında işi olan uzmanların hayatında bir hareketlilik var ama bu hareketliliği ben sadece OSGB çarkını döndürmeye yarayan bir hareketlilik olarak görüyorum,yani sadece çark dönsün herkesin derdi bu,yalansa da yalan desin birileri.
Çoğu arkadaş içinden bana saydırıyordur belki de, ben eskiden böyle agresif konuşmalar yapmazdım ama artık okuduğum,gördüğüm incelediğim kazalara bakıyorum da artık dayanamıyorum,herkes kafasını kuma gömmüş ,kazalara bakın ölümlerin çoğu pisi pisine,işyerlerine gidildiğinde işçilere sorsan sizin İG uzmanı kim diye orda 400 adam çalışıyorsa 50 tanesi uzmanı ya görmüştür ya görmemiştir.
Bu OSGB sistemi biran önce kalkmalı ya da köklü revizyona gidilmeli,şu haliyle İş Güvenliği alanında OSGB ler çöp tenekesi kadar boş.