- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman Adayı (C)
ARKADAŞLAR HASTANELERDE TMGD ZORUNLULUĞU BAŞLADI MI ÇALIŞMAYA BAŞLAYAN ARKADAŞIMIMZ VAR MI???
Hayır, hali hazırda Çevre Mühendisi olarak çalışıyordum. TMGD olduktan sonra da bu iş için de görevlendirildim.sağolun gizem hanım siz o hastaneye tmgd olarak mı işe başladınız.bizim de burda iki tane özel hastane var onlarla görüşmeye gidicem.
Gizem Hanım bende hastanede TMGD olarak görevlendirildim nasıl bir yol izlemeyi planlıyorsunuz bi de 2015 yılı için yıllık faalliyet raporu oluşturacakmısınız. Ben 2016 yılında başladım çalışmaya
Ben de rapor işini hallettim sayılır.Ayrıca tüm MSDS lerin güncellenmesimi talep ettim.Bazıları son güncellemeye uygun değildi.Ona göre kimyasal envanterini hazırlıyorum.Satın aldığımız ürünlerin kontrol listelerini hazırlıyorum.Personel ADR farkındalık eğitim işi bitti.Şimdi göreve özgü eğitimlere başlayacağız.Üzerime 5 tesis verildiği için işlerim biraz yavaş ilerliyor ama şu an TMFB alma aşamasındayım daha. Çevre Mühendisi olduğum için de tıbbi atık kayıtlarım mevcut. Beyanları uzattılar o zamana kadar da elimdeki bilgileri girerim diye düşünüyorum. Onun dışında tek yapabildiğim tehlikeli atıklarımızı alacak olan firmayla ADR uygunluk konusunda da yazışmalar yapmak ve buna göre firma belirlemek.
Daha başka neler yapabileceğim konusunda ben de görüşlerinize açığım. El birliğiyle öğreneceğiz bu işleri : )
Ben de rapor işini hallettim sayılır.Ayrıca tüm MSDS lerin güncellenmesimi talep ettim.Bazıları son güncellemeye uygun değildi.Ona göre kimyasal envanterini hazırlıyorum.Satın aldığımız ürünlerin kontrol listelerini hazırlıyorum.Personel ADR farkındalık eğitim işi bitti.Şimdi göreve özgü eğitimlere başlayacağız.
Epey yol kat etmişsiniz gibi görünüyor. MSDS işini hastanede isg uzmanları yürütüyordu, belki onlarla iletişime geçilerek işler kolaylaşabilir. Buna ben de bir el atayım. Bu arada da ilk iş eğitim mi verilmeli sizce? Daha kendim tam olarak neler yapabileceğimi çözememişken ne anlatabilirim tüm personele bilmiyorum açıkçası. Biraz panikledim : )
Gizem Hn;Üzerime 5 tesis verildiği için işlerim biraz yavaş ilerliyor ama şu an TMFB alma aşamasındayım daha. Çevre Mühendisi olduğum için de tıbbi atık kayıtlarım mevcut. Beyanları uzattılar o zamana kadar da elimdeki bilgileri girerim diye düşünüyorum. Onun dışında tek yapabildiğim tehlikeli atıklarımızı alacak olan firmayla ADR uygunluk konusunda da yazışmalar yapmak ve buna göre firma belirlemek.
Daha başka neler yapabileceğim konusunda ben de görüşlerinize açığım. El birliğiyle öğreneceğiz bu işleri : )
merhaba, hastahane ile ilgili bilgilerinizi benimle de paylaşırsanız çok sevinirim. Bir hastahane ile anlaştım. TMFB belgesi alma aşamasındayım. bir de klinik atıkların poşetlerle gönderildiğini öğrendim. anlaşılan alan firmanın tmgd 'si yok. yani benimde bununla ilgili uygun bir firma bulmam gerekecek. Yardımlaşırsak iyi olucak. Teşekkür ederimÜzerime 5 tesis verildiği için işlerim biraz yavaş ilerliyor ama şu an TMFB alma aşamasındayım daha. Çevre Mühendisi olduğum için de tıbbi atık kayıtlarım mevcut. Beyanları uzattılar o zamana kadar da elimdeki bilgileri girerim diye düşünüyorum. Onun dışında tek yapabildiğim tehlikeli atıklarımızı alacak olan firmayla ADR uygunluk konusunda da yazışmalar yapmak ve buna göre firma belirlemek.
merhaba, hastahane ile ilgili bilgilerinizi benimle de paylaşırsanız çok sevinirim. Bir hastahane ile anlaştım. TMFB belgesi alma aşamasındayım. bir de klinik atıkların poşetlerle gönderildiğini öğrendim. anlaşılan alan firmanın tmgd 'si yok. yani benimde bununla ilgili uygun bir firma bulmam gerekecek. Yardımlaşırsak iyi olucak. Teşekkür ederim
klinik atıkların ambalajlanmasında poşet kullanılmamalı. Bunu ADR'ye uygunluğunu nasıl yapabiliriz? Ayrıca verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim Gizem hanım.Edindiğim bilgileri mümkün olduğunca forum üzerinden paylaşıyorum. Takip edebilirsiniz.
Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliğinde belirlenen atık torbaları kullanılıyor hastanelerde evet. ADR de belirtilen ekipmanlar kullanılmıyor malesef. Ayrıca çoğunlukla tıbbi atıkları alan firmayı siz belirlemiyorsunuz, siz belediye ile sözleşme yapıyorsunuz belediye kiminle anlaştıysa atıklarınızı onlar alıyorlar. Haliyle de tıbbi atıklar çevre bakanlığının yönetmeliğine göre poşetlerle gitmeye devam ediyor, yönetmelik değişmeden bunu değiştirmek imkansız.
Devlet kurumlarıyla ilgili muafiyet bu arkadaşları da kapsıyor mu bilmiyorum, belediyeyle sözleşmeyi yapmak zorundayız, belediyenin de ADR hükümlerine uygun firmayla anlaşaması gerekiyor ama şu an hala muaf durumda oldukları için bunu es geçiyor olabilirler. Ama gördüğüm kadarıyla firmanın araçlarında ADR'ye uygun tabelalar bulunuyor.
Bir de benim önemli gördüğüm kısımlardan biri atık taşıma formları. Normalde ulusal atık taşıma formu dolduruluyor zaten, adr de olması gerektiği belirtilen maddeler bu formlara eklenerek yeniden revize edilemez mi? Örneğin sınıfını da yazsak bu uatf'lere. İki ayrı form doldurmak her seferinde çok anlamsız geliyor insanlara ve doldurulmuyor.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.