Hastanelerde bu tip bir planlama yapıyorsanız öncelikle 3 aşamadan oluşturun planınızı. Önce genel bir yangın eğitimi vermeniz ve ekipleri belirlemeniz gerekir. Ondan sonra öyle hadi ben hastayı tahliye ediyorum diyemezsiniz Tahliey triajını yapmanız lazım . Bunun içinde Personele Tahliye Ve Tahliye Triajı Eğitimi vermeniz lazım. Sonuçta yangın bir afet durumudur, Hastane Afet Planını aktif hale geçirmelisiniz. Bu yüzden Hastane Afet Planı eğitimi vermelisiniz ve öncelikle masa başı bir tatbikat örneği yapmalısınız.Daha sonra ciddi bir tatbikat yapabilirsiniz. Şubat-Mart aylarında 2 aylık eğitim sonucu ben hastanemde yapacağım. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Hastane Afet Planı Eğitici Eğitimcisi olduğum için bu süreci iyi bilirim.
6331 Sayılı Kanun ile Sağlık mevuzatı bazı noktalarda çatışmalar vardır. 6331 e göre yaparsanız her şeyi Sağlık mevzuatı kısmınız açık kalır, yarın sağlık bakanlığı tarafından denetlemede ve/veya soruşturmada ceza yersiniz. İki tarafında inceliklerini bilmek lazım.
Saygılarımla