ARKADAŞLAR EKTE SAĞLIK BAKANLIĞININ HASTANELER İÇİN ÖRNEK RİSK ANALİZİ LİSTESİ VAR UMARIM YARARLI OLUR .KOLAY GELSİNardaşlar özellikle hastaneler için örnek bir risk değerlendirmesi olan varsa paylaşabilirmi.
Bayram Bey Bana da e-mail atmanız mümkün mü?MAİL ATTIM 2 SİDE FARKLI ŞEYLER İKİSİNİN KARIŞIMINDAN BELKİ BİŞEYLER ÇIKAR
Süleyman bey görevli bulunduğunuz tesisin iş güvenliği uzm.olarak İSG Katipte tanımlandınızmı?Biliyorsunuz geçen hafta bir genelge geldi bakanlıktan bu tür işlerin bünyenizde İSG uzm.ve Hekim varsa onlarla gönüllülük ilkesine göre yürütülmesi gerektiği 2016 ya kadar herhangi bir ücret verilemiyeceği gibi bir ibare vardı o bakanlık yazısında.Siz de gönüllülük esası ile yapmış olduğunuz bu güzel ve teknik çalışmalar sonrası resmi belgelere imza atıyormusunuz burası gerçekten önemli biliyorsunuz Tesisinizde ufacık bir yangın bile çıksa açılacak soruşturmada önce sizi buluyorlar biliyorsunuz.Hukuk önünde gönüllü olarak bu işi yapanlara herhangi bir kıyak çekilmiyor takdir edersiniz...2 haftadır hastane tahliyesi ile ilgileniyorum.Önce temel yangın eğitimi ve tahliye eğitimi ile başladım. Sonra ekiplerin eğitimi geldi. Artık bu hafta tahliye çalışmalarına başladım. Ancak tahliye uygulamalarını hastanede katta değil, eğitim salonunda yapıyorum Hedef 10 hastanın yattığı klinik servisi en geç 5 dk da boşaltmak. İlk tahliye uygulamasında çok komik şeyler çıkıyor. Haliyle personel bu zamana kadar bu tip uygulamalar yapmadığı için. Ancak üçüncü dördüncü uygulamadan sonra biraz daha iyileşiyor. Artık haftaya da hastane içinde kat kat tahliye ön hazırlık eğitimi ve uygulaması yapacağız.Herhalde 1 ayı bulacak bu çalışmam. Yakın olanları beklerim
ben kamuda çalışmıyorum. Ayrıca aynı zamanda AFAD temsilcisi ve HASTANE AFET PLANI eğitimcisi olduğum için de bu konunun sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Varsa daha iyisini yapacak gelsin. Ayrıca bu çalışmamı da Bilimsel Heyette olduğum Uluslararası Kalite Kongresinde de sunacağım.
umarım öyle bir şeyle karşılşamazsınız umut ederiz ki zaman sizi haklı çıkarır..yinede aşağıdaki linklere bakmanızı ve tatbikat yaptırdığınız tesiste resmi herhangi bir mahiyetiniz yoksa Örn.Acil Durum Planı gibi iş güvenliğini doğrudan ilgilendiren hiçbir resmi dökümana imza atmamanızı tavsiye ederim.Yoksa eliniz değil gövdeniz taşın altına girer haberiniz olsun..size 19 yıllık Hastane tecrübesi olan A sınıfı bir Uzman tavsiyesi...yok ben devlet memuru değilim o bakımdan rahatım. Ayrıca mahkeme de olsa çıkarım yaptığımın hesabını veririm anlamında dedim Ercan Bey.Bazen elini taşın altına koymak lazım. Yoksa ileriye gidemeyiz.
Acaba hangi yönetmelikte hastaların nasıl tahliye edileceği, tahliye kararının nasıl verileceği yazıyor bunu söylerseniz sevinirim Ercan Bey
memur değilim demiştiniz WHO ile bağlantınızı anlamadım..umarım Savcı çağırdığı zaman ülkemiz mezkur mevzuatına değilde SMART yöntemine atıfta bulunursunuz siz siz olun herhangi bir sağlık tesisinde resmi bir yetkiniz yoksa sizi ne WHO nede Sağlık Bakanlığı savunur bildikleriniz umut ederim Hukuk karşısında sizi kurtarmaya yeter..kalın sağlıcakla...Ercan bey 18 yillik hastaneci ve A sinifi uzman olarak hastane tahliyesi ve tahliye triajini bilmediginizi görüyorum. Hastane tahliyesi oyle calisma bakanliginin genel yonetmeligi ile tahliye edilmez. Edilirse Bursadaki gibi 8 hastayi oldurursunuz. Hastane tahliyesi tum dunyanin uyguladigi ve ülkemizde de kabul edilen SMART yöntemi ile yapilir. Bu sistemin prensibi sudur. Hastalar tanilarina gore sınıflandırır. E0 E1 E2 E3 olarak tanimlanir. Buna gore sırasıyla tahliye edilir. Calisma Bakanlığı mevzuati hastaneler icin birebir uygun degildir. Zaten hastanelerin kendilerine gore Hastane Afet Plani olup buna gore yapmazsaniz o hesabi sadece bu dunyada degil öbür taraftada hesap veremezsiniz. Kusura bakmayin sizin gibi A sinifi degiliz topu topu WHO dan akredite oldum.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.