Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sadece gırgır vince mi bakalım, çalışmanın tamamına mı bakalım?
tamamına bakarsak, çalışanlarda hiçbir kk ekipmanı yok, eldiven, baret, ayakkabı. Flaşörlü yelekleri var, oda bişey tabi
balkon boşluklarında koruma yok, korkuluk olmasa bile en kötü şerit çekilmesi gerekiyordu.
vincin kovasının tek tarafı kapalı değil, çok tehlikeli gözüküyor, o mermerler heran birinin kafasına düşebilir.
Kule vinç operatörünüde kenara çekip bii konuşmak lazım kendine çok güveniyor galiba
aynı zamanda sepetinde standartlara uygun bir şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilmeli.
Bence en önemlisi eğitim iş eğitimde bitiyor. Ağaç yaşkn eğilir eğer insanlarımıza temel eğitimleri verebilirsek bir çok sorunu doğmadan yok etmiş oluruz.
Eğitim Şart Fakat; Kimi? Bu Sorunun cevabını az çok hepimiz verebiliriz, verilen cevapları da az çok tahmin edebiliyorum. Öncelikle şunu kabul etmeliyiz ki, cezai müeyyideler olmadan isg faaliyetlerini sürdürmek çok zor ülkemizde.. İsg eğitimlerinin özellikle teknik ve meslek liselerinde zorunlu olması gerektiğine inanıyorum. Şu an aktif olarak ağır tehlikeli işlerden çalışanların yaş ortalaması 35 ila 40 arasında bu yaştan sonraki insanı eğitmek zordur fakat henüz 15 16 yaşlarında bir genci eğitmek daha kolaydır. Sürekli iyileştirme için temel eğitim şart.