Arkadaşlar hepimiz doğru pencereden bakıyoruz.
Fakat çok küçük de olsa açı farkları var; Böyle bir durumda biz olsaydık ne yapardık? sorusunu hepimiz kendimize sorduğumuzda mutlaka olay yerini de görsek az da olsa şimdiki gibi farklı yorumlardık diyorum.
Bizim iş yerinde meydana bir kazada ise benzeri bir durum meydana gelmişti , hiç bir eksik olmamasına rağmen 2/8 oranında iş verene ceza uygulandı.
Burada şu çok önemli, hepimizin bildiği üzere kanun dışı her eylem karşılığında bir yaptırım var.
Yönetmelikte geçişler, koruma kapakları nasıl ve ne şekilde olmalıdır diye açık bir şekilde yazılıdır.
10 yıl önce bir demir çekme fabrikasında fırın bakımı esnasında kafasına tuğla düşen bir işçinin hafıza kaybından mahkeme sonucu tazminat kazandığını o iş yerindeki arkadaşı anlatmıştı.
Buradan hareket ile yola çıkacak olursak, işçi çalıştığı işten ayrılsa dahi kanuni sorumluluğumuz devam etmekte.
Sen istediğin kadar ben ; eğitim vermiştim, periyodik sağlık kontrolleri yapmıştım, güvenlik levhalarını görünür ve gerekli yerlere asmıştım, yol çizgilerim vardı, KKD lerin tamamını dağıtmıştım,ortam ölçümlerini yaptırmıştım,............... diyerek kendini avut dur.
Gelen iş müfettişleri konularında o kadar uzmanlar ki tek soruda ne bilir kişi kalır ne de senin benim uzmanlığım.
Bu nedenle arkadaşlar iş güvenlik işi Prefabrik evler gibi sürekli ve kesintisiz ilgi ister, eğer , dalgınlık ile başınızı farklı bir yöne çevirir iseniz tam o noktada sıfırdan başlamanız gerekebilir.
Böyle bir hassas işin kendi içinde tehlikeleri o kadar çok ki , Adı; İş , Soyadı; Güvenlik, işletmelerde her geçen gün tehlikeler boyut değiştirmekte ve artmakta ona göre aksiyon planları geliştirmez isek Allah yardımcımız olsun,
Kazasız günler dilerim,