Bilgi : Eğitim Mankeni (dummy)(yangın,arama Kurtarma, Kaza Ve Tatbikat Senaryoları Uygulamaları )

Yardımcı olabildim mi?


  • Kullanılan toplam oy
    1

Haldun SEBER

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Mar 2012
Mesajlar
224
Tepki puanı
268
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Yapmış olduğumuz eğitimler ve tatbikatlarda ihtiyaç gördüğüm bir malzeden bahsetmek istiyorum. Eminim bir çok tesiste de bu malzemeye ihtiyaç duyulmuştur. Eğitim mankeni..
Evet iş sağlığı ve güvenliği konusu gereği eğitimlerimizde gerçek çalışanların kullanılması uygun değildir. Bu sebepten dolayı tatbikat ve eğitimlerde istenmedik bir çok kazlar ve yaralanmalar meydana gelmektedir. Özellikle arama ve kurtarma, yangın eğitimleri,İlk yardım eğitimleri, kaza senaryoları veya tatbikat uygulamalarında manken (dummy ) kullanımı ihtiyacı olmaktadır.

6309ad_25fb16f79f404fb9bc9c572ba5368baa.webp


Mankenler yapacağımız eğitimlerin yetişkin, çocuk, bayan gibi hangi sınıfa yönelik olacağına göre seçilmesi gerekmektedir. Mankenlerde suda, yangın mücadelesinde, kurtarma çalışmalarında kullanımlarına göre değişebilmektedir. Dayanıklılığı, su geçirmez iç dolguları, yanmaz özellikte olmaları,...gibi
Bu tür mankenlerle eğitimlerde çalışmak çok güvenli olmakta aynı zamanda çalışan kişi için daha rahat, stressiz çalışma imkanı sağlamaktadır.Çalışmalarınızda kesnlikle manken kullanmanızı öneriyorum. Olumsuz durumlara karşı yaralanma ve kazaların önüne geçebilme şansınız olduğunu düşünüyorum.
Manken seçiminde özellikle ip bağlamaları, karabina takmaları, sürtünme, çekme ve gerilme gibi reaksiyonlarla karşılaşacak olmasına dikkat edin. Bunlara karşı manken üzerinde belli noktalara kumaş beslemesi veya metal beslemesi gerekebiliyor. Birde tesisiler için yüksekte çalışma, kuyu, kanal, kapalı alan kurtarma, gibi durumların örneklemesinde kullanmak amaçlı mankene sabit emniyet kemerinin üzerine dikilmiş olması veya giydirilmiş olması önemli, tesiste zaten bu gibi alanlara çalışan emniyet kıyafetleri ile çalışma yapmakta olduğundan mankenin üstünde bu tür koruyucuların olması uygulamalar için daha verimli olacaktır.
Bu mankenlerin fiyatlarının pahalı olması, bulunmasındaki zorluklar ve istediğim özelliklerde bulamadığımdan.Kendi mankenlerimizi kendimiz diktirmeye kara verdik.... İyide oldu çalışma şartlarını bildiğim için eğitim koşullarını ve ne tür ortamlarda nasıl yüklere ve koşullarla karşılaşacaklarını bildiğim için kendi planladığımız mankenleri diktirmenin daha güvenli olduğunu gördüm.
Bazı mankenlerde silah deneyimleri amaçlı kullanıldıkları, insan yapılarına uygun mankenlerin tercih edilmesi, filim stüdyoları için gerçekçi mankenlerin kullanılması gibi bir çok çeşitlilikte manken kullanımı ve çeşitliliği bulunmaktadır.
Benim amacım yangın güvenliği, arma ve kurtarma gibi konularda ihtiyaç duyulan bu malzeme hakkında Türkçe bir kaynak olarak fazla bilgi bulunmayan bu alanda sizlerle bilgi alışverişinde bulunmaktı.
Bu konudaki tecrübelerimi paylaşmak yardımcı olabilmekti. Umarım yardımcı olmak adına bir adım atmışımdır...


6309ad_c856de7fa45f4e3e8ebf263c97c42d45.webp


Fire-training-full-800x600.jpg


smartdummy_product_6-10.jpg




cpr6.jpg


gp-firemen.jpg


extrication3.jpg
 

Haldun SEBER

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Mar 2012
Mesajlar
224
Tepki puanı
268
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Eğitim ve tatbikatlarda kesinlikle manken kullanılması gerekmektedir.

Kurtarma Tatbikatında Kaza: 1 Yaralı
Bingöl’de AFAD ve UMKE ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikatta bir AFAD personeli, teleferiğin hareket etmesiyle 25 metre yükseklikten düşerek yaralandı. Yaralı personel, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

https://www.capakcurgazetesi.com.tr/kurtarma-tatbikatinda-kaza-1-yarali-19639
 

Ekli dosyalar

  • r1.jpg
    r1.jpg
    299.6 KB · Görüntüleme: 40

Ihsanrisk

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Tem 2017
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Bekar
Meslek
İş Veren
Merhaba. Bilgi için tşk ederim. Bu konuda bilgi veren en iyi yangın firması **KESİLDİ** diyebilirim..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.