Danışmanlık bürosunda sadece uzman olması yeterli die biliorum.. birde işyeri açma ruhsatı başka neler gerekli arkadaşlar..
peki isgb için şartlar??
sayın öznurömer
danışmanlık bürosu diye birşey yoktur arkadaşların dediği gibi sadece normal işletme ticarethane şeklinde açıyorsunuz 749090 ana faaliyet kodu ile vergi levhanıza işletiyorsunuz o kadar.. sonrası normal prosedür işi alıp uzmanınızın sigortasını stopajını vergisini vs. yatırıyorsunuz. zaten muhasebeciniz bu işleri sizin yerinize hallediyor.
Problem yoktur, olur.peki şöyle bir durum olsa,misal, benim mühendislik bürom var,ben iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu olan bir işyeri ile sözleşme imzaladım,aylık 30 gün sigortamı da gösterecek,sonucta birkaç farklı yerden sigorta gösterilmesi bakanlık nezdinde sorun çıkartmıyor.fatura kesmek yerine bu şekilde bir hizmet verilmesi sorun çıkartırmı ? ben çıkartmaz diye biliyorum.çünkü bunu yapan mühendis meslektaşlarımız var.
yani mühendislik bürosu olan mühendis arkadaşlarımız,isg hizmetini verebilmek için bu benim dediğim şekilde işveren tarafından sigorta yapılıp kısmi süreli sözleşme imzalaması yetmiyor mu ?
merhaba volkan bey peki mühendislik bürosu değilde farklı danışmanlık şirketi üzerinden iş güvenliği hizmetlerini vermek yine her iş verenle kısmi süreli sözleşme yaparak gerçekleşse bakanlık için sorun olur muProblem yoktur, olur.
Gizem Hanım,merhaba volkan bey peki mühendislik bürosu değilde farklı danışmanlık şirketi üzerinden iş güvenliği hizmetlerini vermek yine her iş verenle kısmi süreli sözleşme yaparak gerçekleşse bakanlık için sorun olur mu
EVET hocam çalışablirsin...Arkadaşlar;
Tüzükte sadece OSGB açılabileceği yazıyor. İSGB işletmenin kendi bünyesindeki bir birim olarak açıklanmış. Net olmayan konu bireysel çalışma şekli. Öğrenmek istediğim konu şu ;
C sınıfı bir uzman olarak büro açıp, ayda 180 saat çalışma koşuluna göre işletmelerle sözleşme yapabilir miyim ? Yaparsam SSK gibi konular nasıl düzenlenecek ?
Ya da, yine 180 saat koşuluna göre -örneğin 5 ayrı işletmeyle anlaşma yapıp - serbest çalışabilir miyim ? Yani evimden çıkıp, çalışmamı tamamlayıp, imzayı atıp, paramı alabilir miyim ?
Net bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.