Form Talimat Prosedür Eğitim-Sunum Bilgi : Covid-19 (korona Virüs) Hakkında Her Şey

Numeko Safety İş Güvenliği Ekipmanları

Yavuz KAYA

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Ocak 2013
Mesajlar
2
Tepki puanı
1
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Merhaba,

1. 16 Mart itibarı ile şirketimizde "Evden Çalışma Sistemine" geçiş yapıldı
2. İlgili tarih sonrası çalışan personele "Koruyucu Çalışma Kitleri" (Maske-Siperlik-Eldiven-Dezenfekte) dağıtımı yapıldı.
3. 1 Haziran sonrası "Kademeli Çalışma Sistemine " geçilecek. İlgili sürece kadar ;
3.1. Risk Analizi yapıldı
3.2. Acil Eylem Planı oluşturuldu.
3.3. Covid-19 Kurulu oluşturuldu (İSG Uzmanı-İdari İşler-PR-İK-IT)
3.4. Covid-19 Sürecinde "Kadameli Normal Çalışma Sistemine Geçiş Prosedürü" yazıldı
3.5. Tüm katlarda dezenfekte istasyonları oluşturuldu(Otomatik dezenfekte üniteleri)
3.6. Tüm katlara Tıbbi Atık Üniteleri konuşlandırıldı
3.7. Personel Servisleri sosyal mesafe kuralına göre düzenlenerek sayıları arttırıldı
3.8. Kronik hasta,hamile,emziren anne, astım, Kalp ve damar hastalığı olan ve evde 65 yaş üstü kronik hastası olan bireyler için evden çalışma sisteminin devam etme kararı alındı
3.9. Ofiste çalışacak olan personellerin masalarına seperatörler takıldı.
3.10. Muhaberat alanında özel kargo ve kurye kabulü yasaklandı
3.11. Ofis girişinde personeller ateşleri ölçülerek binaya giriş yapacaklar.
3.12. Personele , maske dokunmatik aparat, ateş ölçer,yüz siperliği , açıklayıcı ve tanıtıcı broşürleri içeren çantalar dağıtılacak.
3.13. Tüm toplantı odaları kapatıldı(Teams ve Skype üzerinden yapılacak)
3.14. Misafir,tedarikçi ve ziyaretçi kabulü yasaklandı.
3.15. 1 adet Acil Durum Odası ve 1 adet İzolasyon odası oluşturuldu.
3.16. Dışarıdan yemek siparişi yasaklandı
3.17. Bina içinde uygun bir alana dondurulmuş yemek otomatları konuldu.Ayrıca mikrodalga fırınlar konuşlandırıldı. Yemek yeme alanı oluşturularak masalar konuşlandırıldı. Masalara seperatörler konuldu. Yemek yeme saatleri katlara göre planlandı.
3.18 Asansör kullanımı sınırlandırıldı. Asansörler 1 ve 2 kişilik olarak tanımlandı
3.19. Saha ve satış ekibine koruyucu kit (alkol bazlı sprey,maske,siperlik,el dezenfektanı ve diğer) dağıtımı yapılacak
3.20. Duyuru , afiş ile görsel ve işitsel materyaller ile intranet , mobile platformumuzda bilgilendirmeler yapılmaya başlandı.
3.21. 1 Haziran öncesi tüm çalışma alanları dezenfekte edilecek.
3.22. WC, kafe,yemek alanı ve merdiven trabzanları temizliği ile personelin masa ve ekipmanlarının daha sık alkol bazlı dezenfekte ile temizliği için ilave temizlik personeli istihdamı yapıldı.
3.23. Personel servislerine dezenfektan ünitesi,ilave maske ve koruyucu kit zorunluluğu getirildi.
3.24. Yurt İçi ve Yurt Dışı seyahat kısıtlaması devamlılığına karar verildi.
3.25. Bina girişi, revir, Kafe , yemek alanı , Asansör önü -içi , Sigara içme alanları ve dinlenme alanlarına sosyal mesafe çizgileri çizildi.
4. Enfekte olması ihtimaline karşı bir prosedür oluşturuldu.


Sizlerin uygulamalarından da örnekler alarak ilgili süreci İnşaallah sağlıklı bir şekilde atlatmayı ümit ediyoruz.

Herkese Sağlıklı bir yaşam dileklerimle
 

hale eyigül

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Mar 2014
Mesajlar
2
Tepki puanı
2
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
 

ourcum

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Haz 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman (C)
ekte gruplarda denk geldiğim covid 19 için acil eylem planı şeması, pandemi için risk analizi ve covid 19 için risk değerlendirmesini paylaşıyorum.
hocam merhaba acil durum eylem planı çok güzel olmuş eline sağlık ama pdf formatında bunu word formatında paylaşabilirmisin?
 
Üst

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.