BİMER'e aşağıdaki yazıyı yazdım. Çevre görevlisi belgesi almayı düşünen diğer mühendislik dallarındaki arkadaşlara da bu yazıyı kopyalayıp ya da değiştirip BİMER'e yollamalarını rica ederim. Teşekkürler.
Sayın İlgili,
Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik'in, "Çevre görevlisi olacaklarda aranan nitelikler" MADDE 6, b) bendinde belirtilen "En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veteriner fakültelerinden mezun olmak, temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularında Bakanlıkça yapılacak/yaptırılacak eğitime katılmak, temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularında yapılacak sınavlarda başarılı olmak." ifadesine rağmen Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü sadece çevre mühendislerine ya da çevre mühendisliğinden yüksek lisans yapmış olan kişilere çevre görevlisi eğitimi açmakta ve sınav düzenlemektedir. Bu durumda yönetmeliğin ilgili maddelerinin kısmen ya da tamamıyla yerine getirilmemesinden dolayı uygunsuz ve usulsüz bir davranış söz konusudur. Ayrıca bu alanda kariyer yapan/yapmak isteyen yönetmelikte belirtilen diğer mühendislik bölümü mensupları da mağdur olmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi ve özel sektör talep ve ihtiyaçlarının karşılanması adına ilgili yönetmelikte belirtilen şartların yerine getirilmesi konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim.