C Sınıfı Uzmanlıktan B Sınıfı Uzmanlığa Geçiş

Enis İsmail Uçar

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Nis 2019
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Öncelikle herkese merhabalar, iyi günler dilerim.
Ben C sınıfı uzman olarak çalışmaktayım ve isg e-katipden baktığımda 790 iş günü doldurduğumu görebiliyorum. Sizlere sorum B sınıfı uzmanı olmak için yapmam gerekenler nelerdir? 1000 iş günü doldurmak B sınıfı uzmanlığı sınavına kayıt olmak için yeterli midir? Değilse aranan diğer özellikler nelerdir, yeniden bir kursa katılmama yada bir yerlere başvuru yapmama gerek var mıdır? Mayıs 2022deki sınava katılabiliyor muyum? Bu konuyla ilgili arama yapmama rağmen ne bu forumda ne de internette yeterli bilgiye ulaşamadım. Konuyla ilgili bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yapmam gereken bütün işlemleri detaylıca açıklayabilirse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
 

kmtugba87

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
24 Ağu 2013
Mesajlar
257
Tepki puanı
464
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK'i incelerseni başka kaynak aramaya gerek yok.

İş güvenliği uzmanlığı belgesi

MADDE 8
– (1) (Değişik:RG-11/10/2013-28792) İş güvenliği uzmanlığı belgesinin sınıfları aşağıda belirtilmiştir:

b) (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi;

1) (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyen ve (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanlara,

2) İş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği programında yüksek lisans yapmış mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanlardan (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı için yapılacak sınavda başarılı olanlara,

3) İş sağlığı ve güvenliği alanında teftiş yapan mühendis, mimar veya teknik eleman olan iş müfettişleri hariç, Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında müfettiş yardımcılığı süresi dahil en az on yıl görev yapan müfettişlerden (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olanlara, EK-1’deki örneğine uygun olarak Genel Müdürlükçe verilir.

***3 yıl 365gün/yıl X 3 Yıl = 1095 gün oluyor yani İSG katipte 1095 gün aktif çalışmanız olmalı. İSG yüksek lisansı yapmadıysanız tekrar kursa gideceksiniz ve sınav başvurusu yapacaksınız. Sınav geçme notu:70 puan. Mayıs 2022 sınav tarihi belli ise hesabınızı yapın kurs ve stajın sınav tarihinden en az iki ay önce bitmiş olması gerekiyor.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.