- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
Görüştüğüm mali müşavirler de bahsetti. Kanun olarak bende bulamadım ama araştırdığım zaman bakanlık tarafından 1 temmuz 2016 için işvereni bilgilendirme amaçlı yazılmış yazılarda gördüm. şu şekilde yazılmış " 10'dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınınfta yer alan işletmelerde iş sağlığı konusunda kamu sağlık hizmet sunucuları ya da aile hekimlerinden hizmet alabilecekler. Dolayısıyla işverenler iş sağlığı konusunda herhangi bir sorumluluk almayacak." Kesinlikle ben de işimi duyarlı olarak yapma taraftarıyım. 2,5 yıldır bireysel olarak bir işletmede uzmanlık yapıyorum. Böle de olması taraftarıyım. Bunu her zaman da sölemişimdir biz uzmanlar kendi kalitemizi kendimiz belirleyeceğiz biraz zor da olsa allah hepimize kolaylık versin.
Hande hanım merhaba,
İşverenler için unutmamanız gereken bir nokta var. Her ne şekilde olursa olsun dış kurumlardan alınan hizmetler işverenin sorumluluğunu azaltmaz.
Aile hekimlerinden alınacak sağlık hizmetleri iş sağlığı konusunda işverenin sorumluluğunu değiştirmeyecektir. Zira iş güvenliği de ayı şekilde...