ASORU : Araştırmalarda ölümlü iş kazası olan iki sektör aşağıdakilerden hangileridir?
A) inşaat - imalat
B) İmalat - hizmet
C) hizmet-maden
D) maden - inşaat
( Fikri olan arkadaşlardan cevap bekliyorum )
ASORU : Araştırmalarda ölümlü iş kazası olan iki sektör aşağıdakilerden hangileridir?
A) inşaat - imalat
B) İmalat - hizmet
C) hizmet-maden
D) maden - inşaat
( Fikri olan arkadaşlardan cevap bekliyorum )
Kaynak c demiş emin olamadım ama ben
Madde 157 de "mevcut yapı" tabirine dikkat ediniz. Mevcut yapı demek; daha önceki yıllarda ve tabi oldukları yönetmelik şartlarında yapılmış yapılar yani eski yapılardır. Sorunun soruluş şekline göre cevap verebilirsiniz.arkadaşlar bişe aklıma takıldı çelişkili gördüm. binaların yangından korunmasına ait yönetmeliğe göre;
MADDE 47- (1) Kaçış yolu kapılarının en az temiz genişliği 80 cm’den ve yüksekliği 200 cm’den az olamaz. Kaçış
yolu kapılarında eşik olmaması gerekir. Dönel kapılar ile turnikeler, çıkış kapısı olarak kullanılamaz.
MADDE 157- (1) Mevcut yapılarda kaçış merdivenlerinin kapılarının; yapı yüksekliği 30.50 m’den az ise en az 60
dakika ve 30.50 m ve daha yüksek yapılarda, en az 90 dakika yangına dayanıklı ve duman sızdırmaz özellikte olması gerekir.
Kaçış yolu kapılarının genişliği 70 cm’den ve yüksekliği 190 cm’den az olamaz..
burda bir çelişki var yani soru olarak sorulsa biz hangisini hangi maddeyi baz alıcağız özellikle 190 cm mi 200 cm mi temiz
aklıma takıldı
ya kesin cevabı biri söylesin artıkkKesinlikle A şıkkıdır arkadaşlar
ya kesin cevabı biri söylesin artıkk
CSORU 11: Ülkemizde radyasyon denetimi hangi kuruluş tarafından yapılmaktadır?
A) iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğü
B) İSGÜM
C) Türkiye Atom enerjisi kurumu başkanlığı
D) Çalışma Bakanlığı İş teftiş kurulu
Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır.
A)LD 50 Solunum yolu dışında diğer bütün yollarla organizmaya girerek etki gösteren katı veya sıvı haldeki kimyasal bileşiklerin akut toksisiteölçüsüdür.
B)Bir ksenobiyotiğindeney hayvanlarına yaşam sürelerinin önemli bölümünü kapsayacak kadar uzun bir sürede günlük ve sık dozlar şeklinde verilmesi ile oluşan hasar “kronik toksiketki” olarak adlandırılır
C)Endüstri toksikolojisi: Toksikolojinin işyerlerinde karşılaşılan kimyasallarla ilgili olarak işçi sağlığının korunması konusunda faaliyet gösteren dalıdır
D)Mesleksel nedenlere bağlı ölümler gelişmiş ülkelerde artmakta, buna karşın gelişmekte olan ülkelerde azalmaktadır.
E) Meslek hastalıklarının ve bunlara bağlı ölümlerin nedenleri arasında ilk sırayı kimyasal maddeler almaktadır
evet doğru ilk sırada ne yer almaktadır peki?Bence D olmalıdır. Çünkü durum tam tersidir.
Bu bakış açısı mantıklı geldiKesinlikle dediğim için kesin cevaptır.
Tüm dünyada ve Türkiyede en çok ölümlü iş kazası İNşaatlarda olmaktadır.
İmalat çok geniş bir kapsamdır ve ÇOK FAZLA sektörü kapsar.(Metal eşya,Makina,Taş-toprak-kil-kum,nakil araçlar,v.b.)
Bu yüzden doğru cevap kesinlikle A şıkkıdır.
Ayakta çalışmamı yoksa oturarak çalışmamı daha çok yorgunluk getirir ...?Ayakta çalışan personel, ayakta çalıştığı sürenin en az %30 unu dinlendirerek geçirmelidir
Aynı şekilde sürekli oturarak çalışan için de benzer durum geçerlidir
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.