diğer maddeler tamam da, uzmanlık hizmeti vereceğiniz yere serbest meslek makbuzu kesemezsiniz, yönetmelik uzmanın osgb değilse eğer iş yerinde görevli olması gerektiği yazar, bir iş yerinde çalışmanızın şartlarından birisi de orada sigortalı olmanızdır yoksa iş yeri sgk denetiminde ceza yer.Bireysel çalışmak isteyen arkadaşlara önerilerim:
5. İsteyen firma ile serbest meslek makbuzu ile çalışın (sgk yok)
ahmet bey yukarıda yazmış bakınızhep bireysel çalışan uzmanlar var bir tane bile bireysel hekim yazmamış...
Yanılıyorsunuz hiç bir engel yok.diğer maddeler tamam da, uzmanlık hizmeti vereceğiniz yere serbest meslek makbuzu kesemezsiniz, yönetmelik uzmanın osgb değilse eğer iş yerinde görevli olması gerektiği yazar, bir iş yerinde çalışmanızın şartlarından birisi de orada sigortalı olmanızdır yoksa iş yeri sgk denetiminde ceza yer.
Sakıncası yokherkese merhabalar, benim şöyle bir sorum olacaktı, çalışmakta olduğum firma tam aylık sgk mı yatırıyor, ben ek iş olarak dışarıda da iş güv uzmanı olarak hizmet verirsem hizmet verdiğim firma da sgk mı yatırırsa bunun bi sakıncası var mı acaba?
Özgür Bey, bakanlık müfettişleri hocalarımızla çok istişaresi yapıldı bu konunun, iş yerinde görevli bireysel uzman o iş yeri bünyesinde hizmet süresi kadar sigortalı olmak zorunda. Yoksa iş yeri sigortasız işçi çalıştırmaktan ötürü SGK dan ceza yer. OSGB ler ise verdikleri hizmet karşılığında fatura kesmek yasal hakkına sahip.Yanılıyorsunuz hiç bir engel yok.
Hocaların hepsi osgb ortağı, bu doğru bir belirleme değilÖzgür Bey, bakanlık müfettişleri hocalarımızla çok istişaresi yapıldı bu konunun, iş yerinde görevli bireysel uzman o iş yeri bünyesinde hizmet süresi kadar sigortalı olmak zorunda. Yoksa iş yeri sigortasız işçi çalıştırmaktan ötürü SGK dan ceza yer. OSGB ler ise verdikleri hizmet karşılığında fatura kesmek yasal hakkına sahip.
PekalaHocaların hepsi osgb ortağı, bu doğru bir belirleme değil
İlk dört önerinize katılıyorum. Ancak beşinci önerinizdeki çalışma şekli 6331/Md.6 ya uymamaktadır. İşveren iş güvenliği hizmetini İGU ndan serbest meslek makbuzu ile alamaz.Bireysel çalışmak isteyen arkadaşlara önerilerim:
1. Kartvizit bastırın.
2. Web sayfası yaptırın.
3. Bir doktor ile paslaşın.
4. İsteyen firma ile sgk pirimli çalışın
5. İsteyen firma ile serbest meslek makbuzu ile çalışın (sgk yok)
Tam gün çalıştığınız firma ile başka firmada çalışmanızı önleyici bir sözleşmeniz yok ise sakınca yoktur.herkese merhabalar, benim şöyle bir sorum olacaktı, çalışmakta olduğum firma tam aylık sgk mı yatırıyor, ben ek iş olarak dışarıda da iş güv uzmanı olarak hizmet verirsem hizmet verdiğim firma da sgk mı yatırırsa bunun bi sakıncası var mı acaba?
Bu şekilde çalışamayacağına dair bir madde yok. Konu boş bırakılmış yani yasak ya da yapamaz gibi kelimeler kullanamayız.İlk dört önerinize katılıyorum. Ancak beşinci önerinizdeki çalışma şekli 6331/Md.6 ya uymamaktadır. İşveren iş güvenliği hizmetini İGU ndan serbest meslek makbuzu ile alamaz.
6331 Md.6-a yı kopyalıyorum:Bu şekilde çalışamayacağına dair bir madde yok. Konu boş bırakılmış yani yasak ya da yapamaz gibi kelimeler kullanamayız.
herkese merhabalar, benim şöyle bir sorum olacaktı, çalışmakta olduğum firma tam aylık sgk mı yatırıyor, ben ek iş olarak dışarıda da iş güv uzmanı olarak hizmet verirsem hizmet verdiğim firma da sgk mı yatırırsa bunun bi sakıncası var mı acaba?
75 miosgb lerin hekim dahil 75 tl den iş aldıklarında hesabın içinden nasıl çıkacaklarını çok merak ediyorum bilen varsa açıklasında öğrenelim.
Hesabın içinden çıkmak için 2000 tl nin altındaki ücretle işe aldıkları isgu nına dünyanın işini yükleyecekler ve ondan eğitim ,dökümantasyon ve denetim bekliyecekler . bu paradan alacağı paya razı olan iş hekimini nasıl buldukları ayrı bir merak sorusdur.
osgb lerin hekim dahil 75 tl den iş aldıklarında hesabın içinden nasıl çıkacaklarını çok merak ediyorum bilen varsa açıklasında öğrenelim.
Hesabın içinden çıkmak için 2000 tl nin altındaki ücretle işe aldıkları isgu nına dünyanın işini yükleyecekler ve ondan eğitim ,dökümantasyon ve denetim bekliyecekler . bu paradan alacağı paya razı olan iş hekimini nasıl buldukları ayrı bir merak sorusdur.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.