serbest meslek erbabı olmayı unutma ama .sonuçta vergilendireceksin.Ocak itibarıyla 50 altı tehlikeli ve çok tehlikeli başladığından hekim bul kendine.Sormustum aslında ama Bireysel isg uzmanı oalrak nasıl calışabilirim.
serbest meslek erbabı olmayı unutma ama .sonuçta vergilendireceksin.Ocak itibarıyla 50 altı tehlikeli ve çok tehlikeli başladığından hekim bul kendine.Sormustum aslında ama Bireysel isg uzmanı oalrak nasıl calışabilirim.
Arkadaşlar bireysel olarak kismi zamanlı herkes çalışabilir.Uzman ,hekim ikise de bağımsız kısmi zamanlı çalışabilir.Çalıştığınız iş yeri sizin sigortanızı kısmı zamanlı yatırır.Buda işverene yüksek maliyet göstermez.Muhasebede belli olan birşey var.Çalışanın çalıştığı saat kadar sigortasını yatırabilir.Buda bizim kısmı zamanlı çalışabileceğimizi gösteriyor.Bunu bakanlıktan emekli bir A sınıfı uzmana sorduk hiç bir sakınca olmayacağını hatta bu şekilde çalıştıklarını söyledi.Malum 01.01.2016 da fiyatlar değişeceğinden ortalama 2-2.5 kat artacağından işverenlere bireysel olarak çalıştığımızda maliyet düşüklüğü olacaktır.ben bunun alt yapısını oluşturuyorum ve bireysel bir iş yeri hekimi buldum .01.01.2016 dan sonra bireysel olarak iş yer hekimi ile beraber çalışacağız.Kolay gelsinİş sağlığı ve güvenliği hizmetleri
MADDE 6 – (1) Mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları da kapsayacak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için işveren;
a) Çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirir. Çalışanları arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması hâlinde, bu hizmetin tamamını veya bir kısmını ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alarak yerine getirebilir. Ancak belirlenen niteliklere ve gerekli belgeye sahip olmasıhâlinde, tehlike sınıfı ve çalışan sayısı dikkate alınarak, bu hizmetin yerine getirilmesini kendisi üstlenebilir.
...
Burada "çalışanları arasından" terimi mevcut. Peki bir işletmenin çalışanı nedir? Tam zamanlı veya kısmi süreli sgk primini ödeyerek hizmet satın aldığı personeldir. Yani kısmi süreli çalışanlarda işletmenin kendi çalışanıdır. Yani uzmanlar işletmelerdeki çalışma saatlerine göre sgk primlerini ödeterek çalışmak zorunda kalırlar. Bu herkes için karışık bir yöntemdir. İşletme fazlasını ödemek istemeyecektir. Bir denetlemede bütün bunlar problem yaratacaktır. mesela siz 30 saatlik bir işletmede SGK priminizi 30 güne tamamlamak için 100 saat yatırdınız. Bu bir denetlemede sorun yaratacaktır. Bu işleme sahtecilik yönünden ceza uygulanma riski vardır. Bu nedenle çalıştığınız firmalar buna yanaşmayacaktır. Kendi nam ve hesabına çalışma yoktur arkadaşın dediği gibi. Kısmi zamanlı çalışma kendi nam ve hesabına çalışma değildir. Kendi nam ve hesabına çalışanlar Bağkur primi öderler. Kısmi sürede ise değişik işletmelerde kısmi süreli prim ödemesi söz konusudur. Bu çok karışık bir iştir. SGK primlerinizde artan günleriniz de ise kendiniz sgk ya ödeme yapmalısınız.
serbest meslek kazancına tabi olmazsınserbest meslek erbabı olmayı unutma ama .sonuçta vergilendireceksin.Ocak itibarıyla 50 altı tehlikeli ve çok tehlikeli başladığından hekim bul kendine.
Seçkin bey bireysel uzmanlıkta hekimin sigortasını siz mi ödüyorsunuz (kendi danışmanlık hizmeti bağkur varsa)Arkadaşlar bireysel olarak kismi zamanlı herkes çalışabilir.Uzman ,hekim ikise de bağımsız kısmi zamanlı çalışabilir.Çalıştığınız iş yeri sizin sigortanızı kısmı zamanlı yatırır.Buda işverene yüksek maliyet göstermez.Muhasebede belli olan birşey var.Çalışanın çalıştığı saat kadar sigortasını yatırabilir.Buda bizim kısmı zamanlı çalışabileceğimizi gösteriyor.Bunu bakanlıktan emekli bir A sınıfı uzmana sorduk hiç bir sakınca olmayacağını hatta bu şekilde çalıştıklarını söyledi.Malum 01.01.2016 da fiyatlar değişeceğinden ortalama 2-2.5 kat artacağından işverenlere bireysel olarak çalıştığımızda maliyet düşüklüğü olacaktır.ben bunun alt yapısını oluşturuyorum ve bireysel bir iş yeri hekimi buldum .01.01.2016 dan sonra bireysel olarak iş yer hekimi ile beraber çalışacağız.Kolay gelsin
seçkin bey benimde bir sorum olacak. bakmakta oldugum ..... inşaat firmasının 10 farklı mahallede 10 farklı sicile sahip inşaati var. sistemden hepsine görevlendirme yapıp toplam süre kadar bir yerden sigorta yaptırsak yeterli oluyormu yoksa 10 inşaat içinde farklı sigorta yaptırmamız gerekiyormu.Arkadaşlar bireysel olarak kismi zamanlı herkes çalışabilir.Uzman ,hekim ikise de bağımsız kısmi zamanlı çalışabilir.Çalıştığınız iş yeri sizin sigortanızı kısmı zamanlı yatırır.Buda işverene yüksek maliyet göstermez.Muhasebede belli olan birşey var.Çalışanın çalıştığı saat kadar sigortasını yatırabilir.Buda bizim kısmı zamanlı çalışabileceğimizi gösteriyor.Bunu bakanlıktan emekli bir A sınıfı uzmana sorduk hiç bir sakınca olmayacağını hatta bu şekilde çalıştıklarını söyledi.Malum 01.01.2016 da fiyatlar değişeceğinden ortalama 2-2.5 kat artacağından işverenlere bireysel olarak çalıştığımızda maliyet düşüklüğü olacaktır.ben bunun alt yapısını oluşturuyorum ve bireysel bir iş yeri hekimi buldum .01.01.2016 dan sonra bireysel olarak iş yer hekimi ile beraber çalışacağız.Kolay gelsin
Seçkin Beye sormuşsun ama bende cevabı bildiğimden katkım olsun istedim. Seçkin Bey ve Forma katkı sunanlara çok Teşekkür ederim ayrıca.seçkin bey benimde bir sorum olacak. bakmakta oldugum ..... inşaat firmasının 10 farklı mahallede 10 farklı sicile sahip inşaati var. sistemden hepsine görevlendirme yapıp toplam süre kadar bir yerden sigorta yaptırsak yeterli oluyormu yoksa 10 inşaat içinde farklı sigorta yaptırmamız gerekiyormu.
cevabınız için teşekkür ederim. mesele katipten atama yapılıp yapılmaması değil, sigorta meselesi. tüm firmalara katipten atama yaptım diyelim sigortayı tüm firmalarda ayrı ayrımı yaptırmam gerek yoksa işveren aynı kişi veya firma olduğundan tüm inşaatlara yapılan atama süresi kadar tek yerde sigorta yaptırsam yeterlimi. tşk.Seçkin Beye sormuşsun ama bende cevabı bildiğimden katkım olsun istedim. Seçkin Bey ve Forma katkı sunanlara çok Teşekkür ederim ayrıca.
Bu İnşaat Firmasının Tüm işyerlerine işyeri numaralarına İSG KATİP den giriş yapmazsanız sadece giriş yaptıklarından sorumlu olursunuz. Diğer işyerleri bu hizmeti sağlamamış olacağından ceza da almış olur. Cevap Hepsine İşyeri numaraları farklı olduğundan İSG KATİP den giriş yapmak....
çalışılan tüm işyerlerinden sigorta bildirilme zorunluluğu vardır. işveren aynı olsada her işyerinden ayrı ayrı çalışılan gün kadar bildirim yapılacakcevabınız için teşekkür ederim. mesele katipten atama yapılıp yapılmaması değil, sigorta meselesi. tüm firmalara katipten atama yaptım diyelim sigortayı tüm firmalarda ayrı ayrımı yaptırmam gerek yoksa işveren aynı kişi veya firma olduğundan tüm inşaatlara yapılan atama süresi kadar tek yerde sigorta yaptırsam yeterlimi. tşk.
her işyerinden ayda kaç saat çalışıyorsan o günlüğe çevrilir. örnek 1. işyeri 20 saat olsun/7,5=3 günBireysel çalışmalarda sigortalılık süresini nasıl hesaplıyorsunuz? Yani günlük çalışma süresini 7,5 (225/30) olarak mı almak gerekir, yoksa firma 8:00-18:00 arası çalışıyorsa günlük 10 saat üzerinden mi kısmi süreli sigortalı olunmalı?
Hangisi işyeri no dan İSG KATİP ten giriş yaparsan oraya hizmet vermiş oluyorsun. Bir işverenin 10 farklı işyeri nolu işyeri ile 10 farklı işyeri aynı gibi düşün.. Bakanlık bu işyerlerine fiili olarak gidildiğini henüz izleyebilecek teknolojiyi kullanamamakta.1 saat İSG KATİP ten giriş yaptığınız yere her ay gitmeniz yada karlı bir ay gitmeyip gitmiş göstermeniz sizin insiyafiyetinizde....cevabınız için teşekkür ederim. mesele katipten atama yapılıp yapılmaması değil, sigorta meselesi. tüm firmalara katipten atama yaptım diyelim sigortayı tüm firmalarda ayrı ayrımı yaptırmam gerek yoksa işveren aynı kişi veya firma olduğundan tüm inşaatlara yapılan atama süresi kadar tek yerde sigorta yaptırsam yeterlimi. tşk.
Bu konuda yorum yapan olmayacak mı?Aynı işverenin farklı adreslerdeki iki şantiyesi için ayrı ayrı tesbit ve öneri defteri tutmak mı gerekiyor. Aynı sicil numarası olduğundan sayfanın başına adresi yazıp sadece bir defteri yazsak olur mu?
Bu konuda yorum yapan olmayacak mı?
Ayrı ayrı tutmanda yarar var.Kolay gelsin...Bu konuda yorum yapan olmayacak mı?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.