- Meslek
- Uzman (C)
sayın ediko.insanlar aldıkları risk oranında para kazanır.sizin yazdıklarınız sadece piyasayı düşürür. osgb sahiplerinin ekmeğine yağ sürer .bizim amacımız kendine güvensiz arkadaşların bu mesleğe biraz daha hevesle bu işe sarılmalarını sağlamak onları ticari zihniyetli gözünü para bürümüş osgb sahiplerine yem etmemek.şu anda belge alan arkadaşların %40 bu işi yapıyor.çoğunluğu bu riski almıyor.Çünkü bir tazminat davasında her şeyinizi kaybedebilirsiniz.
Volkan bey bu tartışmayı daha önce başka başlık altında da başka arkadaşlarla yapmıştık ama bana eğer biliyorsanız İSG uzmanının bugüne kadar bireysel tazminat ödediği bir tane örnek gösterebilir misiniz? Veya herhangi bir inşaat mühendisinin bireysel olarak hatalı imalat sebebiyle ödediği tazminat veya üretim mühendisinin hatalı üretim sebebiyle ödediği bireysel tazminat örneği varsa onlar da olur. Fakat bu istediğim örnekler bir yerde tam zamanlı çalışan kişiler için geçerli, OSGB'den veya bireysel dışardan faturalı çalışanlar kesin öder ki ben olsam ben de ödetirim hatta sözleşmesine koyarım herhangi bir durumda tazminat hakkı vardır diye. Ama bir yerde tam zamanlı maaşlı çalışan kişiden kimse tazminat alamaz.