Soru : Bireysel Çalışma

gülay KARATEMUR

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman Adayı (C)
Merhaba iyi akşamlar bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var. Ben üniversitede OHSAS 18001 İş Sağlıgı ve Güvenliği v.b sertifikalar aldım fakat bunları nasıl ve ne şekilde kullanacağımı bilmiyorum lütfen bu konuda bilğiniz varsa bana yardımcı olabilir misin şimdiden teşekkür ederim.
 

ATURAN

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
784
Tepki puanı
1,251
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Yok hayır işyeri hekimi ve iş güvenlik uzmanı yeterli. Ancak işyerinden çalışanlar tam sayısını bilmiyorum ama 1000 çlışan ve üzerinde olması lazım ( bilen arkadaşlarım düzeltsin) İşyeri sağlık birimi açmak zorunda. Sağlık birimi açtığında mutlaka diğer sağlık personeli de çalıştırmak zorunda. Eğer çalışan sayısının bu kadar çok olduğu bir yerde çalışmıyorsanız gerek yok anlayacağınız.


20 Temmuz 2013 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28713

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,

SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Diğer sağlık personelinin görevleri

MADDE 16 –(1) Diğer sağlık personeli işyeri hekimi ile birlikte çalışır.

(2) Diğer sağlık personelinin görevleri aşağıda belirtilmiştir:

a) İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve yönlendirilmesinde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak, veri toplamak ve gerekli kayıtları tutmak.

b) Çalışanların sağlık ve çalışma öykülerini işe giriş/periyodik muayene formuna yazmak ve işyeri hekimi tarafından yapılan muayene sırasında hekime yardımcı olmak.

c) Özel politika gerektiren grupların takip edilmesi ve gerekli sağlık muayenelerinin yaptırılmasını sağlamak.

ç) İlk yardım hizmetlerinin organizasyonu ve yürütümünde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak.

d) Çalışanların sağlık eğitiminde görev almak.

e) İşyeri bina ve eklentilerinin genel hijyen şartlarının sürekli izlenip denetlemesinde işyeri hekimiyle birlikteçalışmak.

f) İşyeri hekimince verilecek iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili diğer görevleri yürütmek.

g) İşyerinde görevli çalışan temsilcisi ve destek elemanlarının çalışmalarına destek sağlamak ve bu kişilerle işbirliği yapmak.

Diğer sağlık personelinin yetkileri

MADDE 17 – (1) İşyerinde görevli diğer sağlık personelinin yetkileri aşağıda belirtilmiştir:

a) Görevi gereği işyerinin bütün bölümlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda inceleme ve araştırma yapmak, gerekli bilgi ve belgelere ulaşmak ve çalışanlarla görüşmek.

b) Görevinin gerektirdiği konularda işveren ve işyeri hekiminin bilgisi dâhilinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işyerinin iç düzenlemelerine uygun olarak işbirliği yapmak.

(2) Tam süreli iş sözleşmesi ile görevlendirilen diğer sağlık personeli, çalıştığı işyeri ile ilgili mesleki gelişmelerini sağlamaya yönelik eğitim, seminer ve panel gibi organizasyonlara katılma hakkına sahiptir. Bu gibi organizasyonlarda geçen sürelerden bir yıl içerisinde toplam beş iş günü kadarıçalışma süresinden sayılır ve bu süreler sebebiyle diğer sağlık personelinin ücretinden herhangi bir kesinti yapılamaz.

Diğer sağlık personelinin çalışma süreleri

MADDE 19 –(1) Diğer sağlık personeli, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:

a) 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli veya tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışan başına yılda en az 35 dakika.

b) Diğer işyerlerinden;

1) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 6 dakika.

2) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 9 dakika.

3) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 12 dakika.

(2) Tam süreli işyeri hekiminin görevlendirildiği işyerlerinde, diğer sağlık personeli görevlendirilmesi şartıaranmaz. Ancak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin daha etkin sunulması amacıyla bu işyerlerinde, işyeri hekiminin talebi ve işverenin uygun görmesi halinde diğer sağlık personeli görevlendirilebilir.

(3) Diğer sağlık personelinin görevlendirilmesinde sözleşmede belirtilen süre kadar işyerinde hizmet sunulur. Birden fazla işyeri ile kısmi süreli iş sözleşmesi yapıldığı takdirde bu işyerleri arasında yolda geçen süreler haftalık kanuni çalışma süresinden sayılmaz.
 

bekirdemir1982

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Mar 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Teşekkürler.

C sınıfı uzmanları da belirli bir süre tehlikeli işlere bakabiliyordu. (Tarihi unuttum).

SGK konusunda nelere dikkat etmek gerek? Asgari ücretten sigorta yapılmıyordan kasıt nedir? Minimum değer için 1800küsür liralık meblağdan söz ediliyor. Eksik kalan günleri kendimiz tamamlıyoruz sanırım? Ya da tamamlamazsak ne olur? Fazla olursa da bir sıkıntı olmuyor herhalde. Yani 10 fabrikaya bakıyorsun ayın 10. gününe iki fabrika denk geldi ikisi de primini yatırıyor. Veya 10 fabrikanın aylık prim günü 30 u aşıyor ise..
2016
 

IGUzmanı

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Şub 2014
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Merhabalar,
Bireysel olarak çalışan arkadaşlar işlerini nasıl buluyorlar acaba?
Yani ben de bireysel çalışmak istiyorum ancak nasıl bir yol izlemeliyim..
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.