artık c sınıfı uzmanlara iş yokC sınıfı İş güvenliği Uzmanları artık B sınıfı yerine bakamayacak heralde yeni taslağa göre
artık c sınıfı uzmanlara iş yokC sınıfı İş güvenliği Uzmanları artık B sınıfı yerine bakamayacak heralde yeni taslağa göre
fazla ileri gidiyorsunuzbir işletmenin iş güvenliği uzmanısınız ve'' ALLAH'' Korusun bir iş kazası olduğunu varsayalım mahkeme karşısında Bakan Beyin açıklaması var ceza yazamassınız diye ifade veremiyeceğini işverene anlatmak lazım A SINIFI İş Güvenliği Uzmanı Meslektaşım
Taslak onaylanırsa gerçekten işsiz kalıcaz.artık c sınıfı uzmanlara iş yok
Çok genç bir kardeşiniz olarak az önce üye olduğum foruma izninizle "ufak" çaplı bir paylaşım yapmak istiyorum.
Kimisi "paranın" öneminden, kimisi "sertifikasyon sisteminden", kimisi "devletten" ve çok azı "insandan" bahsediyor. Sizce de çok komik değil mi? 200 kişinin bile anlaşamadığı bir platformda ortak bir amaçtan bahsediyorsunuz. Hani ortak amacı da geçtim, kaçınız gerçekten okuduğunuz lisans bölümünün yada uzmanlaştığınız alanda çalışıyor? Örneğin; bir inşaat mühendisinin laboratuvarda ne işi var? Ama bunları sürekli okuyoruz, görüyoruz ve hayretle izliyoruz. Her gün olan iş kazalarına ne demeli? Forumda paylaşılan kazalardan çok daha fazlası her gün meydana gelmekte. Ki basına yansıyanların dışında bir de yansımayan kazalar var. Peki ey uzman abilerim, ablalarım bunun sorumlusu kim? Sadece küçümsenilen paralara çalışan uzmanlar mı yoksa çok para isteyip karşılığında zamanını "lak lak" yaparak geçiren uzmanlar mı? Bir öğrenci olarak size bunlar gibi bir sürü soru yöneltebilirim. Ben Türkiye'de ilk kez 2012'de açılan İş Sağlığı ve Güvenliği Lisans bölümü öğrencisiyim. Bunu neden mi söylüyorum? Çünkü bahsettiğiniz devlet yapılanmasında ve sertifikasyon dediğiniz belgelendirmenin içine ilk kez lisans bölümü öğrencileri dahil olacak. Belki kim bilir devlet belge vermeyi kesecek, artık bu işi bahsettiğiniz "50TL'lik adamlar" yapmayacak. Bu işi "para" için değil de insan için, insana verilen önem için, sağlık için, herkesin bahsettiği "iş güvenliğini" layıkıyla uygulamak için artık bu işi, isg'nin lisans bölümü öğrencileri yapacak. Kim bilir...
Amacım konuşmalarınıza, isg-devlet-uzman üçgeninde sizlere "belki" diyerek bir bakış açısı oluşturmaktı. Üslubum ve (varsa) yanlışlarım için hepinizden özür dilerim.
Teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Ç.S.G.B.E. Bölge Müdürü
Sosyal Güvenlik UzmanıGenel Koordinatör
Maden Mühendisi
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Genel Müdür
Doktorİş Yeri Hekimi
Ç.S.G.B.E. Baş İş Müfettişi
Makina Mühendisi
A Sınıfı İş Güvenliği UzmanıEğitim Koordinatörü
Maden Mühendisi
C Sınıfı İş Güvenliği UzmanıSorumlu Müdür
İnşaat MühendisiDanışman
İş güvenliği Uzmanı
B. Teknolojisi Mühendisi Şantiyeler
Koordinatörü
Orman Endüstrisi Mühendisi
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Avukatİş ve Sosyal Güvenlik
Koordinatörü
İnsan Kaynakları Müdürü
Harita MühendisiTeknik Koordinatör
Ç.S.G.B.E. Baş İş Müfettişi
Sosyal Güvenlik Uzmanıİş Hukuku
Koordinatörü
Bilgisayar ProgramcısıEğitim Sorumlusu
Kamu Yönetimiİnsan Kaynakları
Sorumlusu
Acil Tıp Teknisyeni
İş Güvenliği Teknikeri Diğer Sağlık Personeli
şimdi böyle bir osgb kadrosu var..isimleri sildim..uzmandan başka herkesi işe almışlar..heralde para veremezler uzmana
haklısınız herkes kendı degerını vermelı ve bu iş çok rısklı fıyat aralıgı rıskıne gore belırlenmelıEğitim kurumları ve ciddi OSGB' ler iyi paralar kazanıyorlar. Sizi kullanmalarına izin vermeyin. En güzeli bireysele yönelmektir bu ortamda. Veya ciddi bir OSGB veya firma ile tam zamanlı sözleşme.
2000 ile 15000 arastam zamanlı a ve b çalışanlar, ücretler hangi aralıkta oynuyor yazabilir misiniz
Arkadaşım çalışan başına 18 TL fiyat demek çok tehlikeli sınıf için her 5 işçi için 1 saat/Ay hizmet vermek demektir. Bu durumda 18 TL x 5 kişi=90 TL/saat tir. saatine 90 TL teklif verilmiş. Bu teklif piyasa normalindedir zaten. Burada neye şaşırdın anlamadım.arkadaşlar çok tehlikeli sınıftaki firmalara, çalışan başına 18 tl fiyat veren osgb'ler biliyorum.Hemde A sınıfı uzman için.Hatta 2005 yılında sertifika alan asınıfı uzman.
arkadaşlar çok tehlikeli sınıftaki firmalara, çalışan başına 18 tl fiyat veren osgb'ler biliyorum.Hemde A sınıfı uzman için.Hatta 2005 yılında sertifika alan asınıfı uzman.
böyle hesaplasanız da (ki doğru olan budur) sanırım pek çok uzman arkadaşımız,prosedürü ağır ve riski çok yüksek olan çok tehlikeli bir iş yeri için bu ücrete bu işi yapmak istemeyecektir..180 saat / ay = 10.800 dk / ay A sınıfı bir uzmanın çalışma süresiyse
10.800 dk / 12 dk = 900 çalışan / ay hizmet verebilir demektir
900 çalışan x 18 tl = 16.200 tl / ay kazanır
16.200 tl / 180 saat = 90 tl / saat
OSGB bunun yarısını A sınıfı uzmana verse 8.000 tl / ay eder
bu ücreti beğenmiyor musun...?
hayırlı olsun... ne kadara buldunuz. osgb mi.... kaç saat kaç firmakatılıyorum... kafanızın rahat edeceği bir ücret olmalı...
hayırlı olsun... ne kadara buldunuz. osgb mi.... kaç saat kaç firmakatılıyorum... kafanızın rahat edeceği bir ücret olmalı...
bende katılıyorum nereye kadar.. pes vallahi..Size katılıyorom mesut bey.10 gün önce bana tam zamanlı ücret 2500 tl teklifinden sonra bu hafta bir başka osgb 6000 tl teklif etti bende kabul ettim.Bu rakamların zamanla daha da iyi olacağına inanıyorum.Bir geçiş dönemi yaşıyoruz.Kimse moralini bozmasın sadece biraz daha sabır.
bende katılıyorum nereye kadar.. pes vallahi..Size katılıyorom mesut bey.10 gün önce bana tam zamanlı ücret 2500 tl teklifinden sonra bu hafta bir başka osgb 6000 tl teklif etti bende kabul ettim.Bu rakamların zamanla daha da iyi olacağına inanıyorum.Bir geçiş dönemi yaşıyoruz.Kimse moralini bozmasın sadece biraz daha sabır.
ikitelli bana uyar, ihtiyaç varmı..İstanbul'da bana da fena fiyat vermediler ama şehri hiç bilmiyorum...Ankara'ya bakıyorum .kısmet.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.