Arkadaşlar Merhaba,
İSG Konulu forumlarda ne yazık ki sürekli spekülatif, sürdürülebilir gerekçeleri olmayan, paniğe ve kötümserliğe dayalı yazılar görüyorum. İnsanlar sürekli bir mahvolduk, öldük, bittik havasında hezeyan içerisinde.
Eğer öyle ise bu sektöre girmeyin arkadaşlar, yapılacak şey bu kadar basit.
Ben kendi adıma bu ve benzeri gerçekçi olmayan SÖYLENTİLERE itibar etmiyorum. İtibar edip ciddiye alırsanız, bu gibi spekülatif panik ortamlarından etkilenen İGU arkadaşlarımızın bu kafa karışıklığı durumundan faydalanmak isteyenler çıkabilir. (Kaldı ki bu durumun da sürdürülebilirliği yoktur. Bir süre sonra ya kişi uyanır ya da o SAZAN tabir ettiğimiz LOSER uzmanı kullanan OSGB başarısız olur ve müşteri kaybetmeye başlar)
Bazen kendime şunu soruyorum. Arkadaş 15-20 senelik orta ve üst düzey yöneticilik deneyimim var. Piyasa bu durumdaysa ben neden B sınıfı İGU' na (yeni A oldu) saati 60 TL veriyorum ?
Bence 2 İhtimal var;
a- Çok çok çok şanssız bir kişiyim ve bahsettiğiniz bu 2.000 TL' ye çalışan A uzmanlardan birini ben bulamıyorum.
b- Bu bahsedilen, işgüzar bir OSGB' nin aslında bir uzman ihtiyacı yokken, belki kafası karışık bir sazan düşer de en kötü ihtimal birkaç ay sebeplenirim diye gelene gidene böyle teklifler yapıyor.
Çok net söylüyorum. Bu biçimde öz güveni sıfır, yeterlilik durumu sıfır ve her söylenen, yazılan, çizilenden etkilenip feryat figan eden İGU lara ben de bu parayı teklif ederim kimse kusura bakmasın.
NOT: Yazdıklarım bu ve benzer forumlarda gözlemlediğim genel hava ile ilgili ve şahsi fikrimdir. Hiçbir şekilde bu forumda yazan arkadaşlarımın şahsına dönük değildir, özellikle belirtmek isterim ...