- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (B)
Orhan Bey etkilemiyor ne yazık ki
O kadar çok B sınıf varki, bugün 3500 tl teklif geldi bir OSGB den bu şartlarda görüşebilirz diyor,
benim belirlemiş olduğum bir rakam var ve kesinlikle altına inmiyorum, mesleğe ve sınıfa karşı saygısızlık olarak görüyorum.
umarım meslektaşlar da bu düşünce içerisindedir.
seneye ne olacağını çok merak ediyorum, şimdi elinin tersiyle B sınıf ile biz idare ediyoruz diyerek itenler, seneye yandım yandım A NEREDE DİYECEĞİ ZAMANI GÖRMEK çok istiyorum. O zaman geldiğinde piyasayı allak pullak edenler, mesleğin içini boşaltanlar ne yapacak
Eğer erteleme olmazsa seneye ne olacağını ben size söyleyeyim Mehmet Bey. Şu an B sınıfı uzmanlardan dolayı tekerlerine çomak sokulan A sınıfı uzmanlar, yine piyasaya çıkıp "3000tl'ye sertifikamı veririm ama haftada bir gelip sadece imza atarım" demeye başlayacak. İşini hakkıyla yapanları tabi ki tenzih ediyorum fakat mevcut A sınıfı uzmanların en az %70'i, zamanında prim günü ve iptal sorular sayesinde "elimde bulunsun" diyerek sertifikayı almış, risk değerlendirmesi yapmayı bile beceremeyen, iş güvenliğini "ek iş" olarak gören kişilerden oluşuyor. Eğer bu mesleğin içi doldurulacaksa, sertifika vize işlemleri sadece para yatırmaktan ibaret olmamalı.