anlasıldı hala kesın degıl..
yasa geçmiş ama nasıl geçmiş anlamadım bizi ilgilendiren 45. madde de değişiklik yapıldı diyor ama değişikliği anlayabilene aşkolsun.
Geçici maddeye eklenen şeyle ne demek istemiş anlayan varsa açıklayabilirmi?Merhaba Arkadaşlar,
Torba kanun tasarısındaki son değişiklik
"MADDE 55- 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun Geçici 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"(2) Bakanlık, usul ve esaslarını belirlemek kaydıyla, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olanlara, Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmiş olan prim gün sayısı ile sahip oldukları belge sınıfı gibi hususları dikkate alarak üst sınıflardaki iş güvenliği uzmanlığı belgesi alabilmeleri için fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde kullanılmak şartıyla en fazla iki sınav hakkı verilmesine dair gerekli düzenlemeyi yapmaya yetkilidir."
MADDE 56- 6331 sayılı Kanunun 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"a) 6 ve 7 nci maddeleri;
1) 4857 sayılı İş Kanununun mülga 81 inci maddesi kapsamında çalışanlar hariç kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1/7/2016 tarihinde,
2) 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1/1/2014 tarihinde,
3) Diğer işyerleri için yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra,"
şeklinde görünmekte.
50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 6 ay öteleme görünüyor. Tabi Genel Kurulda değişmez ise.
İyi Çalışmalar herkese
aynen öyle şartları yakında belirleyecek ve sınav hakkı verecek..Benim gibi yükseklisans için parayı yatıran arkadaşlarda biraz üzülecekBen yine de buna seviniyorum forumda B sınıfı olup 10 yıllık tecrübesi olan ama C sınıfı olan arkadaşları begenmeyen arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum...Bitti artık sultanlığınız artık gerçeklerle yüzleşeceksiniz....!!!
Dostum belli olmaz bakarsın o zamanda yüksek yapanlara A sınvaına giriş hakkı verirler..Ne olacağı belli olmaz...Ve kaldı ki yüksek lisans bu işin vitrinidir..Algı noktasında ki yeri farklıdır..Spesifik bir alanda uzmanlaşmak istersen faydası olacaktır..Bende yatırdım parayı ama pişman değilim..Her meslek grubunda oldugu gibi bu işin de "iyi" ve "idare eder" leri belli olacak ileride...
Sosyal güvenlik kurumuna ödenen prim sayısı....
Bir iş yapılacaksa geçmişte uzmanlar nasıl çalıştı bakmak lazım. Son 1-2 yıldır uzmanlar kısmı zamanlı çalışacaksa sigorta primi yatırılacak denmeye başlandı. Öncesinde çoğu meslektaşımız serbest meslek makbuzu veya fatura ile çalıştı.
Bekleyin bir haksızlık, bir karmaşa daha geliyor....
C sinifi uzmanlik yapanlarmi b sinifi icin sinava girecek?yoksa tum c lermi?Sosyal güvenlik kurumuna ödenen prim sayısı....
Bir iş yapılacaksa geçmişte uzmanlar nasıl çalıştı bakmak lazım. Son 1-2 yıldır uzmanlar kısmı zamanlı çalışacaksa sigorta primi yatırılacak denmeye başlandı. Öncesinde çoğu meslektaşımız serbest meslek makbuzu veya fatura ile çalıştı.
Bekleyin bir haksızlık, bir karmaşa daha geliyor....
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.