OSGB 4000-5000 verip B sınıfı uzman çalıştıracağına,asgari ücret verip C sınıfı uzman çalıştırıyor.Aldığımız risklerin ,yaptığımız işin gerçek ederini alabilmek istiyorsak sistemin bir an önce oturmasını istememiz gerekiyor.Evrak üzerinden yapılan uzmanlığın yerine,gerçek gözlem ve bilgiye dayalı uzmanlık yapılmasına başlandığında bu iş rayına oturacaktır.Branşlaşma, bilgi ve deneyime bağlı sınıf farklılıkları (tehlike) olmasını doğru buluyorum.İşsizlik sadece Uzmanların değil tüm Türkiye'nin sorunudur.
Burada Sadece C sınıfına yükleniyorsunuz... İnsanlar işini kaybedecek bir şeyler yapmaya çalışıyor, siz tartışma yaratıyorsunuz... Dediğinizin hiç biri doğru değil, sizde biliyorsunuz... Bu sektörün yükünü C sınıfı uzman çekiyor... size de verse, işsizseniz mecbursanız bakarsınız... sizin asıl kızmanız gereken, piyasayı asıl düşüren kişiler, belge kiralayanlar... Ben biliyorum Bin, 2 bin liraya belge kiralayanlar var... belgeyi vermiş başka işler yapıyor, onun yapması gerekeni C sınıfı uzmanlar yapıyor... Bunun için niye laf etmiyorsunuz... 2 bin liraya çalışan A sınıfı uzmanlar var... siz neyden bahsediyorsunuz... C sınıfı uzmanlar hiç olmasa saha da, mesai yapıyor, uğraşıyor... bir de sanki siz de A nın yerine bakmıyor gibisiniz... Buradakilerin isteğide bu, size verilen 2020 hakkının verilmesi.. bize neden 2019
yani gelip gidip , şurada bir şeyler yapmaya çalışan, bir ümit arayan insanlara laf atmayın... çok sesinizi çıkaracaksanız, sizin işinizi asıl alan, belge kiralayanlara laf edin...
Burada konuşma başından beri, ne A ne B sınıfına bir şey diyen vardı... Ne yapabiliriz konuşuluyor, A,B,C kavgası gelip buraya sizin gibi yazanlardan çıkıyor... yoksa kimsenin kavga edecek tartışacak gücü kalmamış...