- Meslek
- Uzman Adayı (C)
- Türkiye ILO’nun kaçıncı sayılı sözleşmelerini imzalamıştır?
a. 152 ve 160 sayılı
b. 154 ve 162 sayılı
c. 155 ve 161 sayılı
d. 155 ve 163 sayılı
adam usta başı olmuş kolaymı? ) usta başı vekil sayılır.
Süt biliyorsunuz çabuk bozuluyor. 3-5 saatte bozulur o nedenle çok sık tükeldildigii için önlem almışlar...cevap süt ürünleri olacak. Ben böyle biliyor...demiryolu , diğerleri hayvancılık ve ürünleri ile Bilimsel araştırma merkezleri iş güvenliğine tabi değil diye hatırlıyorum
Kesin bilmediginiz sorulara kesin cevap vermeyin ba benimde kafamı karıştırdıncevap=C
petrol sondaj kuyularında söndürme işlemi nitrogliserindir...Belki saçma gelir ama amantık şudur: Şimdi bu nitroyu attınmı içerdeki oksijeni hemen tüketir. TÜkendiği için hatırlayın yangın üçgenindeki oksijeni yok ettiniz yangın olmaz.d şıkkı
Bitane maymun vardı belgeselde izledim, meyveleri alıp dışardan vuruyor içindeki tınıya göre olgunlaşıp olgunlaşmadıgına bakaıyor. Şimdi aklıma o geldi Maymun olmadıgımızı varsayarak a şıkkı diyorum. Yani tınıyla agaç saglammı degilmi anlaşılmaz. 20 cm alt kısım oyulup bakılabilir. belki ama tını ile zor.
iletişim sisteminin kontor edilmesi diyor sürekli iletişimde kalın demiyor yalnız? Yanılıyormuyum?AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ kapalı alanlarda hemen giriş öncesi dikkat edilmesi gereken işlerden değildir.
a.O2 miktarının ölçülmesi.
b.kapalı alana giriş formunun doldurulması.
c.kapalı alanda çalışacak işçilerin eğitilmesi.
d.iletişim sisteminin kontrol edilmesi
verdiğiniz cevapla ilgili bi çelişki doğuyor burada. Siz iletişim sisteminin olmazsa olmaz olduğunu savunuyorsunuz, ki bu çok doğru.Ancak soruda değildir denmekte. Açıklamanıza göre cevabın d şıkkı olması mümkün değildir diye düşünüyorum.Yeniden değerlendirir misiniz acaba?
borçlar kanununda işverene borç yüklenir...işverenin ; işçinin namusunu vs koruma gibi bir borcu vardır. Borç sadece alacak verecek şeklinde düşünmiyn. O nedenle ben borçlar kanunu diyorumD mi cevap
teretojenik etki ne soru beeKimyasalların gebeler tarafından alındıklarında plasentadan fetal dolaşıma geçerek doğacak yavruda deformasyon oluşmasına neden olan etkinin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
a-Kanserojenik Etki b-İmmunotoksik Etki c-Teratojenik Etki d-Allerjen etki
Termal konfor faktörleri, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde tam olarak belirtilmiştir?
I-Hava sıcaklığı
II-Hava akımı
III-Radyant ısı
IV-Havanın nemi
İksa diyolrar böle betondan yapılmış demirlerden oluşmuş özellikle şu köprü altlarında son zamanlar görüyoruz. Koruma sistemi gibi bişey. Yoksa oakdar oyarsan topragı toprak kayar.Kazı çalışmalarında göçük tehlikesine karşı hangi korunma sistemi kazı içine kurulur?
a) Güvenlik ağı
b) Korkuluk
c) İksa
d) Mesnet
Hortum uzunlugu farketmez. Şimdi 1 metre hortum düşün 2 metre düşün. Uç kısımlar önemli. D şıkkı hortum diyorumOksijen kaynak ya da oksijenle kesme işlemlerinde alevin geri tepmesinin nedenleri aşağıdakilerden hangisi değildir.
a) Şaluma ucunun kaynak yapılan yere değdirilmesi,
b) Üflecin fazla ısınması,
c) Şalumanın tavsiye edilen gaz basıncından daha fazla çalıştırılması
d) Kaynak hortumlarının çok uzun oluşu
Aydınlatma şiddeti candela veya lüxAydınlatma şiddeti birimi nedir?
Volt
Watt
Ohm
Lux
Vaka çalışması bildigim ekip işidir. İnteraktif olmaz.Bir vakaya oturup düşünüyorsun kafa yoruyorsunuz.Hnagisi ineraktif eğitim yöntemleri arasında sayılmaz?
a- soru-yanıt
b-anlatma
c-vaka çalışması
d-canlandırma
cevabın a olması gerekmez mi? ama b diyor
314-Maruziyet Süresi Nedir?
a)Zararlı mesleksel etkinin sona ermesi ile hastalığın ortaya çıkması arasında geçebilecek, kabul edilebilir en uzun
süre.(yükümlülük süresidir)
b)Bir günlük çalışma süresince zararlı etkene maruz kalınan süre
c)Zararlı etkenin başlamasıyla hastalık belirtilerinin ortaya çıkması için gereken en az süre.
d)Bir aylık çalışma süresince zararlı etkene maruz kalınan süre
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.