- Meslek
- Uzman (C)
maden ocaklarında CH4 %1 i geçmeyecek peki müsaade edilen CO ve CO2 konsantrasyonları kaçtır?
CO2 %0,5, CO ise %0,005'den çok olmayacakmaden ocaklarında CH4 %1 i geçmeyecek peki müsaade edilen CO ve CO2 konsantrasyonları kaçtır?
hazop yani tehlike işletilebilirlik analizi kimya sanayiinde özellikle anahtar kelimeler vasıtasıyla kullanılır, herhangi bir sayısal işlemi bildiğm kadarıyla yoktur yani niteldir. diğer niteller mesela ön tehlike analizi, nedensonuç(balık kılçığı) analizi, check list yöntemi gibi.. ancak x tipi matris olsun fine kinney olsun fmea(olası hata türleri,tespit edilebilirlik) analizi olsun bunlar niceldir..karma riskanalizi sadece x tipi matris analizidir.dostum 5m diye biliyorum emin değilim ama.
HAZOP risk değerlendirme nicel, nitel, karma sınıflarından hangisine girer?
Ben karma diye biliyorum bir kaynakta nitel demiş.
Kaynağında koruma yöntemi hangisi değildir ? Makina koruyucu,havalandırma
Ssk ya 3 iş günü çalışma bakanlığına 2 iş günü içerisinde bildirilmelidir. Şuan zaten çalışma bakanlıgı işkurla birleştiği için bildirimler işkura yapılıyor1. İş Kanununa göre iş kazaları SGK Bölge Müdürlüğü'ne kazadan sonraki kaç iş günü içinde bildirilmelidir?
arkadaşLar bu soruda Cevap 3 veriLmiş..2 oLması gerekmiyor Mu..?
24+500x5/60=65,66 --------- 24 saat ayda bulunması gereken sabit süre işçi başına 5 dk'da eklenice c şıkkı çıkıyorTehlikeli grupta bulunan 500 işçinin çalıştığı bir işyerinde İş Güvenliği Uzmanı, ayda en az kaç saat işyerine gidecektir?
a-24 saat
b-45,55 saat
c-65,66 saat
d-48, 85 saat
Sınava girmediğiniz sürece hakkınızı korursunuzArkadaşlar merhaba, ben sınav ücretini yatırdım ve giriş kartımı aldım. Bazı nedenlerden dolayı sınava giremeyeceğim. Ben hakkımı kaybetmiş mi oluyorum. Yoksa bu hakkımı bir sonraki sınavda kullanabilir miyim?
teşekkürler
slm ben 21 ekim sınavına girdim.az önce soru ve cevapları buldum 78 aldım.Arkadaşlar merhaba,
13.05.2012 de yapılacak olan iş güvenliği uzmanlığı sınavı için soru havuzu oluşturmaktayız.
Sorularınızı buradan paylaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar,
kesin banko soru size yangın sınıflarından soru gelicek.yangın tüplerinden kesin çıkıcak.acil çıkış yolları ile ilgili soru çıkıcak bu kapılar ile ilgili soru olabilir.işaret levhası ile ilgili olabilir.titreşim sorusu gelicek el ,kol ve tüm vucut için sınır değerler bir tanesini sorulacak.basınçlı kaplar ile ilgili üzerinde bulunması gerekn levha sorusu gelicek bu komparosör de olabilir.Arkadaşlar böyle bir konu açtım alıştırma açısından faydası olur kanısındayım.
İlk öneri benden :
Risk değerlendirmede düşük risk derecesi olan riskler "ihmal edilebilir" . Doğru mudur Yanlış mıdır?
Yücel bey merhaba,
Sanırım soruları eklemeyi unutmuşsunuz.
İyi çalışmalar.
bnce cevap a olmalı4) Aşağıdakilerin hangisinde İş ekipmanı kontrolündeki aşamalar doğru sıralanmıştır ?
I- Test ekipmanını kullanacak personelin temini,
II- Kontrol, test, metod ve tekniklerinin saptanması,
III- Test ekipmanında kullanılacak cihazların temini,
IV- Test ekipmanının kullanımına başlanması,
a) II-I-III-IV
b) IV-III-II-I
c) II-I-IV-III
d) I-III-II-IV
doğru cevabı bilen var mı acaba..?
patlamadan korunma dokümanı cvp bMaden ve Taşocakları İşletmelerinde, aşağıdaki dokümanlardan hangisinin hazırlanması zorunlu değildir?
a) Sağlık ve Güvenlik dokümanı
b) Patlamadan Korunma Dokümanı
c) Tahkimat Yönergesi
d) Açık İşletme Yönergesi
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.