İGU sözleşme detayları

selcenn

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Ocak 2013
Mesajlar
0
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Merhaba
Şuan kalite sistem mühendisliği yaptığım firmada İGU olarak da görev alacağım fakat işveren maaşıma ek olarak ödenecek ücreti daha kesinleştirmediğinden sözleşmeye imza atmak istemiyorum. Ama risk analizi vb. içinde süre önemli olduğundan imza atmam gerekli. Bakanlığın onay tarihinden önce dokümanlarda imzam olsa denetimlerde vs. sorun çıkar mı?

Bir sorum da ben firma ile sözleşme imzalamak istemiyorum. Sadece bakanlığa gönderilecek olan Ek-4 belgesine imza atsam işeverenle ilişkilerim açısından ileride sorun yaşar mıyım? Sözleşme imzalamak istemememin sebebi de işveren İGU eğitimini aldırdıktan sonra bazı tavırlarında değişiklikler oldu. Beni zor durumda bırakabilirler diye düşünüyorum. Bu durum olursa sözleşme imzalamayarak rahatlıkla işi bırakabileyim istiyorum.

Durumumuz birebir örtüşüyor.
Aynı tereddütleri ben de yaşıyorum.
 

odarkness

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Nis 2012
Mesajlar
33
Tepki puanı
30
Genelde benim söylemiş olduğum maaş konusu işveren ve personel arasındaki güvene bağlı bir sistem bir çok işveren zaten çalışanı ile bu tür problemler yasamıyor eğer kurumsal bir firma ise, ama ne yazıkki iş biraz problemli hale geldiği zaman elindeki verilere bakar ve burda sizin yapmış olduğunuz örneğin İGU dışında 2000 Tl geliriniz olsun +İGU olarakta 2000 diyelim= 4000 TL işveren sadece İGU bedelini sigortaya bildirirse almış olduğunuz ücret 2000 Tl olarak görünecek bunuda bankaya yatırma zorunluluğu var bundan kaçış yok,gelelim açıkta kalan diğer hizmet bedeli bunu nasıl gösterecek normali tümünü birleştirip İGU adı altında yatırması gerekiyor,yada elden ödeme yapacak size buda sizin hem ihbar hemde kıdem tazminatınızın boyutunuda etkiliyor ,dedeğiniz gibi yasal olarak bilinmeyen bir ücretten kıdem tazminatı alamassınız sadece sigortada sizin adınıza yatırılan tutardan mesuldür işveren.Dava açarsınız ancak çok uzun sürer ayrıca yasa gereği ne isim altında çalışırsanız çalışın almış olduğunuz maaşı zaten SGK bildirmeniz gerekiyor ,şu anda bunları sizin adınıza işveren yapıyor ancak çalışan hekesin bunu belirtmesi gerekiyor.Mühendislik hizmetleriniz 54/7 ve 61/A-C bendlerine göre herhangi bir kaybınız olmuyor aynı işveren adına çalışırsanız.Eğer firmanın birden çok şirketi varsa ve sizi diğer şirketlerden birine yönlendirirse tabiki önceki çalışma süreniz sıfırlanacaktır.Sizin bilginiz olmadanda bu gerçekleşebilir bu nedenle SGK sitesinden bulunduğunuz şirkete ait SGK kodu öğrenin ve bunu her ay kontrol edin bu kodlarda(son dört rakımı)bir değişiklik olursa mudahale edin.Onun dışında aynı işveren ve şirket kodu ile yatırıldığı sürece geçmiş hizmetlerinizin kıdem ve diğer yasal haklarınız koruma altında olduğundan yani aynı işyerinde süreklilik söz konusu olduğundan herhangi bir kaybınız olmaz.
Bunu işverenizlede görüşün yasal olaral size zaten çalışma kodları değişimlerini vermek zorunda eğer şu anda mühendislik hizmetinden sizi alıp İGU olarak SGK 'unda gösterecekse ,bunu size bildirmesi lazım.
İşverene her ne kadar güvenirseniz güvenin sözlü olarak kesinlikle sözler almayın bunların hepsini yazıya ve belgeye dökün.Şu anda size ihtiyacı vardır onun için siz önemlisinizdir ancak işler ters gitmeye başladığında çizgi değiştiğinde işveren elindeki verilere göre hareket edecektir ,ağızdan çıkan sözlerin o zaman bir anlamı ve değeri olmayacaktır.

Aydınlatıcı bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim Ayhan Bey.
 

alkınasutay

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Tem 2012
Mesajlar
35
Tepki puanı
31
Sizin ya kanunlardan yada içinde mevzuattan haberiniz olmadığı ortada.Ek-4 ve diğer sözleşme örneklerinde bakanlığın zorunlu tuttuğu bir sözleşme yok sadece tavsiye niteliğinde bir öngörüsü var. aralık 2012 'de gelen şikayetler ve tavsiyeler sonucunda İzmir milletvekili tarafından bir önerge verildi ve İş güvenliği Uzmanlarının amacı dışında ve hakettiği ücretleri alamadığı şeklinde idi ve bu ÇSGB'lığı alt komisyonuna iletildi bende bu alt komisyonda görevli bir kişi olarak örnek yedi sözleşme örneğinden sitede yayınlanmış olan sözleşme üzerinde mutakıp kılındı bu sözleşme örneğinide 30 yıllık iş müfettişi
Ramazan APAK bey hazırladı biz ve komisyondaki 16 kişi uygun bulup komisyondan çıkardık.Bu şekilde bu sözleşme ortaya çıktı.Sözleşme işveren ile Uzman arasında yapılan bir sözleşme burda bakanlığın bir müdalesi yok.Burda uzmanın hakkını koruyan bir sözleşme mevcut ayrıca sözleşmede İş güvenliği uzmanı başka işlerde çalıştırılamaz,sözleşmenin bakanlığa gönderilmesinin uzmanın sorumluluğuna vermesi ve bunun gibi bir çok maddeler var. A4 kağıdına karşılıklı anlaşmanı yaz işveren kendi kimliğini,uzmanda kendi kimliğini ekledimmi al sana sözleşme.Yani aynı kira kontratı gibi şu an için ek-4 denilen sözleşmede yeni sözleşmede aynı sen hangini istiyorsan onu kullan yada sen kendi düşüncelerini belirten bir sözleşme yap tabi işverene kabul ettirebilirsen oda geçerli.Burda benim ne herhangi bir çıkar amacına güden beklentim var nede kişileri yanıltacak kadar seviyesizliğim var.Güzel bir platform açılmış ve bizde elimizden geleni kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Ben bu sözleşme örneğini beğendim en azından işverene açıkca beyan ediliyor bazı şeyler işverenler daha hala angarya mesele gözüyle görüyor bu sistem hala değişemediğinden çok iyi olmuş
 

hakandetta

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ocak 2013
Mesajlar
22
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman (C)
kısmi süreli sözleşme yaptığımızda firmada çalışan sayısı 20 diyelim
kendimizide hesaba katıp 21 çalışan sayısı dememiz gerekir mi
 

seniso

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
8
Tepki puanı
5
Meslek
Uzman (C)
bir sorum olacak şimdi bir danışmanlık firmasıyla çalışacağım igu sözleşmesi yapmadan çalışırsam ne olur risk analizi yapmam problem olur mu
 

mühendis85

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
186
Tepki puanı
274
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
kısmi süreli sözleşme yaptığımızda firmada çalışan sayısı 20 diyelim
kendimizide hesaba katıp 21 çalışan sayısı dememiz gerekir mi
Gayet mantıklı. Neticede uzman işyerinde eğitim verirken, risk analizi hazırlarken, saha denetimleri yaparken başına bir iş kazası gelmeyeceğini kimse garanti edemez :) Güzel bir yaklaşım tebrikler. Uygulayabilen var mı tartışılır.
 

MARBLE_İSG

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ara 2011
Mesajlar
206
Tepki puanı
358
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Herkese Merhaba,

Yarı kamu nitelikli bir şirkette mühendis olarak görev yapıyorum. C Sınıfı belgeli İG Uzmanıyım fakat şirketimde bugüne kadar belgem işlemedi. Amirim, işlerin aksamaması için benim İG Uzmanı olarak başka bir birimin koordinesinde çalışmamı istemedi.

Başka personeller eğitime gönderildi ve birkaç ay içinde sertifika alacaklar.
Onlar sertifika alana kadar İG Uzmanı olarak görevlendirildim ancak kendi işlerime devam etme şartıyla. Tehlikeli sınıftayız 500 personel var. İşlerin detaylarını eğitim alanlar yürütmeye çalışıyor, karar noktalarında devreye girmem istenecek gibi görünüyor. Ve henüz rakam telafuz edilmiyor, buna da yanaşılmayacak gibi.

Şimdi, ayda yaklaşık 17 gün İGU olarak çalışılması gerekirken 2-3 gün buna mesai harcamaya izin verileceğini,
ve bunların yanında ek ücrete yanaşılmayan yarı kamu-yarı özel bir yerde çalıştığınızı düşünün.

Ne yapardınız, yol haritanız ne olurdu?
Ek ücret ödenmeyecek ise hiç bu riski ve sorumluluğu almayın derim.Tabi dışardan tavsiye ve yorum kolay.Bilemeyız iş yeriniz konumunuzu,şartlarınızı,durumunuzu...Bir insana ek iş ,ek sorumluluk veriliyorsa ek ücret de verilmelidir.
 

odarkness

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Nis 2012
Mesajlar
33
Tepki puanı
30
İş güvenliği uzmanına ödenecek ücret sözleşme imzaladıktan sonra peşin mi ödeniyor yoksa ödeme yapmak için bakanlıktan gelen onay mı bekleniyor?
 

Batu OSGB

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eyl 2012
Mesajlar
40
Tepki puanı
63
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
İş güvenliği uzmanına ödenecek ücret sözleşme imzaladıktan sonra peşin mi ödeniyor yoksa ödeme yapmak için bakanlıktan gelen onay mı bekleniyor?
Yeni sözleşmede yanılmıyorsam 20. maddede İGU yapılan sözleşmede ücretinin peşin ödeneceği belirtiliyor.Ancak uzun vadeli bir anlaşma söz konusu olursa örneğin bir yıllık bir anlaşma olursa bu madde geçerliliğini kaybediyor.Bu sözleşme daha çok dışarıdan bağımsız çalışanlar için geçerli.Ağırlıklı olarak OSGB'ler bu sözleşmeyi benimsemişler ve kullanıyorlar.Bir yıllık ve daha uzun sözleşmelerde OSGB'ler dışında bir anlaşma yapılıyorsa 20.maddede sizin talep ettiğiniz tutar belirtilecektir.
Anlaşma yapıldıktan sonra ödeme peşin olarak ve banka hesabınıza en geç bir iş günü içinde yatırılması gerekiyor,ancak işverenle sizin aranızda olan bir durum olduğu için doğrudan Bakanlığı ilgilendiren bir durum değildir.Biz uygularken eğer bir seferlik anlaşma yapıyorsam sözleşmeyi imzaladıktan sonra ödememi peşin olarak alıyorum.Eğer bir yıllık bir dönem anlaşma yapıyorsam yine ilk ödemeyi peşin alıyorum ancak ilk peşin aldığım ödeme nedeniyle o ayki ödeme kesilmiyor sözleşmemin bittiği onbirinci ay ücreti olarak tahsil ediliyor.Bir çok kurumsal firma ile bu şekilde anlaşma yaptık.Tabi bunuda kabul etmeyen firmalarda var sizi kendi memuru gibi aylıkçı olarak görüyor ve maaş öder gibi her ay ödemenizi yapıyor.
İGU 'lığını lütfen arkadaşlar kendi mesleklerinin önünde tutmasınlar özellikle kendi mesleklerine önem versinler İGU'lığının ömrü beş yıl beş yıl sonra alternatif rakipleriniz çoğalacak ve şimdi bile yetersiz olan ücretleri arar duruma geleceksiniz.Önce kendi mesleğini ön planda tutun.Unutmayınki o meslek sizde olduğu için İGU oldunuz.
Sözleşmede 20.maddede peşin olarak ödenir şeklindeki yazıyı yazarken şu anda farkediyoruz sözleşmenin eksiklikleri var ancak şu anda en kapsamlı ve düzgün bir sözleşme.
 

Batu OSGB

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eyl 2012
Mesajlar
40
Tepki puanı
63
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
İşverenler Bakanlıktan gelen onaydan sonra ödeme yapmayı kabul ediyor.Bu farklıda olabilir.İşverenle sizin aranızda güven önemli.
 

Batu OSGB

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eyl 2012
Mesajlar
40
Tepki puanı
63
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
sözleşme iptalleri bildirilmesi zorunludur.Ayrıca yeni sözleşme yapılması bir önceki sözleşmenin geçerliliğini kaldırmaz.Çünkü 6331 ve 4857 sayılı kanun maddelerinden kaynaklanan yasal bir boşluk var.İşverenle birden çok sözleşme imzala yetkisi verdiği için yeni bir sözleşmenin gelmesi eski sözleşmeyi geçersiz kılmıyor.Sözleşme iptali gerekçesi ile birlikte ilgili kuruma bildirilmesi gerekmektedir.
 

Ali KÖKSAL

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
10 Eyl 2012
Mesajlar
248
Tepki puanı
441
Meslek
Uzman (A)
sözleşme iptal bildirimi yapılmalı mı ? yok sa yeni sözleşme yapıldığı zaman eskisi hükmünü kaybeder mi ?
İşten ayrılılan İş Güv. Uzmanı 15 gün içerisinde ÇSGB na bilidirilip sözleşme iptal edilmesi gerekir.
 

GENERAL MAXIMUS

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Şub 2013
Mesajlar
2
Tepki puanı
8
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.İGU aynı iş yerinde uzmanlık yaparken başka bir iş yapamaz diye bir kanun maddesi varmış.Doğrumudur?
 

inceduygu

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Eki 2012
Mesajlar
87
Tepki puanı
12
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar sözleşmemi yaptım yanlız kafamda soru işaretleri var yardımcı olurmusunuz? ek 4b yi doldurdum . çalışma süresine sınıfımız tehlikeli olduğundan 15 dak x105 = 1575 oda 26.25 saat yaptı 27 saat yazdım ayda . ben hemde aynı firmada mühendis olarakta çalışıyorum isg uzmanlığıu dışıundaki işyerlerine aynı işyerini yazdım ve çalışmna ssati olarak ta 180 saat ayda yazdım yani tam zamanlıya denk geldi sorum şu bu form böyle doldurulurmu ? yanlışmı ve 27 saat yazdım ya kısmı süreli oluyor. bazı atrkadaşlar yazmış ben sözlemeyi kısmı süreli yaptım diye formun bitarafında kısmı süreli yazmıyor süredenmi anlaşılıyor? yardımcı olursanız çok makbule geçcek

teşekkürler arkadaşlar
 

Batu OSGB

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eyl 2012
Mesajlar
40
Tepki puanı
63
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.İGU aynı iş yerinde uzmanlık yaparken başka bir iş yapamaz diye bir kanun maddesi varmış.Doğrumudur?
Kesinlikle kısıtlayıcı bir madde bulunmamaktadır
 

inceduygu

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Eki 2012
Mesajlar
87
Tepki puanı
12
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar sözleşmemi yaptım yanlız kafamda soru işaretleri var yardımcı olurmusunuz? ek 4b yi doldurdum . çalışma süresine sınıfımız tehlikeli olduğundan 15 dak x105 = 1575 oda 26.25 saat yaptı 27 saat yazdım ayda . ben hemde aynı firmada mühendis olarakta çalışıyorum isg uzmanlığıu dışıundaki işyerlerine aynı işyerini yazdım ve çalışmna ssati olarak ta 180 saat ayda yazdım yani tam zamanlıya denk geldi sorum şu bu form böyle doldurulurmu ? yanlışmı ve 27 saat yazdım ya kısmı süreli oluyor. bazı atrkadaşlar yazmış ben sözlemeyi kısmı süreli yaptım diye formun bitarafında kısmı süreli yazmıyor süredenmi anlaşılıyor? yardımcı olursanız çok makbule geçcek

teşekkürler arkadaşlar
Arkadaşlar fikri yada bilgisi olan yokmu ?
 

alkınasutay

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Tem 2012
Mesajlar
35
Tepki puanı
31
Ayhan Akman bey bir şeyi çözemiyorum bir grup şirketi var nace kodunda asıl iş az tehlikeli ancak bağlantılı iş tehlikeli daha açıkça yazmam gerekirse beyaz eşya deposu az tehlikeli ancak dükkanlara beyaz eşya dağıtımı yapılıyor o da tehlikeli sınıfta görünüyor.diğer faaliyet alanı beyaz eşya satışı bu az tehlikeli evlere dağatımı tehlikeli şimdi muallakta kaldık grup şirketin içinde ayrı ayrı şirketler var toplamda 88 çalışan var kimi az tehlikeli kimi tehlikeli sözleşme nasıl yapılmalı bazı arkşadaşlar haziranda zorunluluk başlıyor diye bilgi vermiş ancak toplamda ayrı şirketlerde olsa yönetim kurulu başkanı aynı kişi ve 88 var iş güvenliği uzmanı nasıl bir sözleşme yapacak
 

Batu OSGB

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eyl 2012
Mesajlar
40
Tepki puanı
63
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
Ayhan Akman bey bir şeyi çözemiyorum bir grup şirketi var nace kodunda asıl iş az tehlikeli ancak bağlantılı iş tehlikeli daha açıkça yazmam gerekirse beyaz eşya deposu az tehlikeli ancak dükkanlara beyaz eşya dağıtımı yapılıyor o da tehlikeli sınıfta görünüyor.diğer faaliyet alanı beyaz eşya satışı bu az tehlikeli evlere dağatımı tehlikeli şimdi muallakta kaldık grup şirketin içinde ayrı ayrı şirketler var toplamda 88 çalışan var kimi az tehlikeli kimi tehlikeli sözleşme nasıl yapılmalı bazı arkşadaşlar haziranda zorunluluk başlıyor diye bilgi vermiş ancak toplamda ayrı şirketlerde olsa yönetim kurulu başkanı aynı kişi ve 88 var iş güvenliği uzmanı nasıl bir sözleşme yapacak

Kanun yapıcı hareket halinde olan tüm yaklaşımı Tehlike sınıfına koymuş.Hareket halinde iş kazalarının olma riski duran varlıklardan daha yüksek göründüğü için dağıtımıda Tehlikeli sınıfa sokmuş.Kanunda belirtilen 50 ve yukarısı için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını belirtmiş ve belirtirken aynı SGK Şirket faaliyet numarasına kaydı şart koşmuş.Bazı işletmeler bu yaptırımlardan kurtulmak ve gerekli alt yapı hazırlama masraflarından kısmak için şirket içinde şirket kurarak yani aynı çatı altında birden çok şirket olmasını kazanç sayıyorlar ayrıca maliye yönündende rahat bir nefes alıyorlar. Aynı işte çalışan personeller aynı işi yapıyorlar belkide aynı tezgah veya depoda yanyana çalışıyorlar ancak kayıtlı oldukları şirket farklı olabiliyor.Özellikle işverenler baraj sayısı olan 50 sayısına ulaşmaması için ya 48 kişi yada daha az personel gösteriyorlar ve diğer personelide paravan şirketlere kayıt yaptırıyorlar.
Sizdeki sistemde yönetim kurulu başkanı aynı ancak firmalar farklı ve çalışanları bu şirketlere dağıtmış. Depoda kalan personel az tehlikeli sınıfında ve diğer dağıtım yapanlar ise tehlikeli sınıfında ise yasada belirtilen 23/a ve 25/a maddelerinde aynı yönetim kurulu veya ortaklar tarafından yönetilen işletmeler sınıflarına bakılmaksızın SGK Çalışma kodları ayrı ise her ayrı işletme için bulunduğu risk derecesine göre ayrı ayrı sözleşme yapılır maddesi var.(gecici madde) Yani aynı kişinin birden çok şirketi olabilir şirketleri aynı çatı altında yada farklı yerlerde olabilir.Asıl konu bu diğer şirketler şübe olarak gösteriliyorsa sözleşmede işletmeleri yazmak kaydı ile tek sözleşme ile yasal yükümlülükleri yerine getirebilirler.Ayrıca yine 25/a-b belirtilen aynı işletme içinde risk oranları farklılık gösteriyorsa bir üst risk grubundan hizmet verilebilir.Sizde aynı işletme içinde Az tehlikeli ve Tehlikeli sınfında iki ayrı risk değerlendirilmesi var.Üst derece Tehlikeli sınıfı olduğu için sınıfına bakılmaksızın işletmenizde yapılacak sözleşme TEHLİKELİ sınıfında olacaktır.Buna göre tek sözleşme yaparak TEHLİKELİ sınıfına göre yasal zorunlulukları yerine getirmeniz gerekiyor.
Ayrı şirketlerde olsa yönetim kurulu başkanı aynı olarak belirtiyorsunuz zaten cevabınıda kendiniz yazmış oluyorsunuz.Yasada her işletme için kanun kapsamına giriyorsa her işletme için ayrı risk değerlendirilmesi ve risk derecesi belirlenmesi gerekiyor ve SGK kodu farklı ise ayrı ayrı sözleşme yapılması gerekmektedir.
 

Batu OSGB

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eyl 2012
Mesajlar
40
Tepki puanı
63
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
Daha çok kafanızı karıştırdım galiba
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.