Merhabalar bir firma ile sosyal uygunluk denetimlerine hazırlamam için anlaştık. İnditex den onay alması için gerekli evraklar nelerdir. Neler yapmam gerekir. Bana yol gösterebilir misiniz. 2 3 gündür araştırma yapıyorum ama halen emin değilim

Neler yapılmalı, hangi evraklar gerekli, hangi uygulamalar gereklidir. Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba,
Ben de size genel olarak istenen evraklarla ilgili bir bilgilendirme yapayım, tekstil firmasında olduğum için sosyal uygunluk denetimleri sürekli gerçekleştiriliyor İnditex tarafından.Aşağıda istenen evraklar mevcut.
inditex şeffaflık konusuna çok önem veriyor, bu sebeple sizi denemek amaçlı sorular sorabiliyorlar, dürüstçe cevap vermenizi tavsiye ederim.
En çok önem verdiği olmazsa olmazlarından, Yangın konusu; yangın alarm ihbar butonları, tatbikatlar, yangın eğitimleri, yangın tüpleri bunlara da çok önem veriyorlar. Yine kafanıza takılan birşey olduğunda yardımcı olmaya çalışırım.
Evrak listesi;
· İşyeri izin ve çalıştırma ruhsatı
· Vergi levhası
· Çalışan sözleşmeleri
· Son 12 aya ait zaman kayıtları
· Son 12 aya ait ödeme kayıtları
· Son 12 aya ait ücret makbuzu
· Son 12 aya ait Sigorta Primleri
· Toplu sözleşme akdi (varsa)
· Üretim kayıtları
· Şirket politikaları:
*Sendika kurma ve toplu sözleşme özgürlüğü
*Çocuk işçilik
*Çalışma saatleri ve ödemeler
*Disiplin ve disiplin suçları
*Fayda ve izinler
*Sağlık ve güvenlik konusu
*Acil Durum Ekipleri ve ilgili evrakları
*Çevre
*İçme suyu analiz raporları
*Disiplin kayıtları
*Diğer politikalar;
- Güvenlik, sağlık ve hijyen vb. konulara ait denetim raporları
- Makine muayene ve servis kayıtları
- Kaza ve yaralanma kayıtları
- Tesis tahliye planı
- Çalışanların temsil edilişinin detayları
- İş gücü temsilcileri/ işçi sendikası ile yönetim arasındaki yapılan toplantıların tutanakları
- Sertifikasyon süreçleri için kullanılabilir, geçerliliği olan raporlar (SA8000, ISO9001, ISO14001…)