Yönetmelik Değişikliği Hk.

Ümran İncirkuş Ünal

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Merhabalar,

Ben C sınıfı İş Sağlığı Güvenliği Uzmanıyım. Çalıştığım yer B sınıfı olarak geçiyor ve burada bir İş Güvenliği A sınıfı Uzman var. Birlikte çalışıyoruz ben daha çok kendisine yardımcı pozisyondayım ancak 31.12.2024 tarihinde benim sözleşmem isg katip üzerinden iptal edildi. Tekrardan isg uzmanı olarak isg katip üzerinden sözleşme yapmak istediğimizde "bu tehlike sınıfındaki iş yerinde görevlendirilmesi mevzuat açısından uygun değildir" şeklinde bir uyarı veriyor sistem. Bir tane uygun sınıfta iş güvenliği uzmanı çalıştırılması yeterli olmuyor mu ? Benim gibi benzer durumda olanlar var ? Ne yapmam gerekir ?
Yardımcı olursanız sevinirim.

m_ocak

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Sizin durumunuzda; önce A uzmanı atamanız lazım, sonra artan personel varsa ikinci uzman olarak kendinizi atayabilirsiniz.

Aykut BÜLBÜL

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Birden fazla iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesinin gerektiği işyerlerinde, (Danıştay Onuncu Dairesinin 28/3/2019 tarihli ve E.: 2016/1110; K. :2019/2521 sayılı kararı ile iptal ibare; Danıştay İDDK’nın 17/12/2020 tarihli E.:2019/2291; K.:2020/3203 sayılı Onama kararı ile mezkûr karar kesinleşmiştir.), işyerinin tehlike sınıfına uygun belgeye sahip olması yeterlidir.

(4) İş güvenliği uzmanlarının görevlendirilmesinde, bu Yönetmeliğe göre hesaplanan çalışma süreleri bölünerek birden fazla iş güvenliği uzmanına verilemez. Ancak vardiyalı çalışma yapılan işyerlerinde işveren tarafından vardiyalara uygun şekilde görevlendirme yapılır.

(5) (Ek:RG-30/4/2015-29342) İşveren, bu Yönetmelikte belirtilen zorunlu çalışma sürelerine bağlı kalmak şartıyla işyerinin tehlike sınıfına uygun olarak görevlendirilmesi zorunlu olan en az bir iş güvenliği uzmanının yanında, Kanunda ve Yönetmelikte belirtilen esas sorumluluklar saklı kalmak kaydıyla iş güvenliği uzmanına yardımcı olmak üzere, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip ve işyerinin tam süreli sigortalı çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı görevlendirmesi yapabilir.

zamzam23

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
(5) (Ek:RG-30/4/2015-29342) İşveren, bu Yönetmelikte belirtilen zorunlu çalışma sürelerine bağlı kalmak şartıyla işyerinin tehlike sınıfına uygun olarak görevlendirilmesi zorunlu olan en az bir iş güvenliği uzmanının yanında, Kanunda ve Yönetmelikte belirtilen esas sorumluluklar saklı kalmak kaydıyla iş güvenliği uzmanına yardımcı olmak üzere, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip ve işyerinin tam süreli sigortalı çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı görevlendirmesi yapabilir.
Merhaba,
Yönetmeliğin bu maddesine göre, örneğin 600 kişi çalışan tehlikeli bir işyerine, 1 tane A sınıfı isg uzmanına yardımcı olmak maksadıyla (Süreyi doldurmak için) aynı şirkette farklı görevdeki bir B sınıfı İGU atanabilir mi? ve ataması yardımcı olarak mı yapılmalı? Bu durumda yardımcı isg uzmanının sigortası igu olarak mı yatar yoksa şirkette esas görevi neyse onun üzerinden mi yatar?

Syg.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.